Reklama

Reklama

Help

Krátkometrážní / Akční / Sci-Fi
USA, 2015, 5 min

Obsahy(1)

Los Angeles je jedné noci najednou zasaženo rojem meteorů, přičemž po dopadu jednoho z nich se z díry v silnici vynoří neznámé stvoření. Po zásahu z opodál ležící mimozemské zbraně se stvoření rozzuří a začne ohrožovat lidi na ulici a blízkém metru. Divák se díky flexibilní kameře se záběrem 360° takřka ocitá na place a může útěk občanů před rozdivočelým stvořením pozorovat z různých úhlů pohledu. (Stanislaus)

(více)

Recenze (14)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ale jo, docela podařená scifi jednohubka. Ta flexibilní kamera 360° byla rozhodně zajímavá, jen mě kurevsky sralo, že jsem nevěděl pořádně kde se dívat – protože jak ve předu tak i vzadu to bylo zajímavé sledovat (i z toho důvodu jsem si to pustil dvakrát a pokaždé jinak). Jasně hlavní bylo to stvoření, ale i to „vzadu nebylo marné“. Takhle nějak měli udělat tu aplikaci na chytání Pokemonů – to by byl fičák, že bych si to taky možná stáhl do telefonu…Určitě lepší průměrná záležitost. 70% ()

Trancetino 

všechny recenze uživatele

Pri tomto kraťase vidím prvý krát 360 stupňovú kameru a bolo to vynikajúce. Vidieť naraz nerozdeleným obrazom čo sa deje vpredu aj vzadu je naozaj super. Perfektné efekty a čítam tu, že hudbu k tomu robili The Crystal Method, ktorí perfektne a najlepšie zremixovali skladbu The Grid od Daft Punku z perfektného filmu Tron: Legacy 3D https://www.youtube.com/watch?v=fMd3u5fEouo. ()

Reklama

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Samozrejme, že súčasné filmy tento spôsob nakrúcania hneď nenahradí, ale rozhodne ide o vydarený počin v ktorom 360-stupňová kamera má svoje opodstatnenie. Dokáže totiž vtiahnuť do deja a napriek tomu, že sa väčšinou pozeráte tam, kam tvorcovia chceli, vďaka otáčaniu máte pocit, že ste súčasťou útoku mimozemského monštra. Vydarený počin. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* sci-fi akční kraťas Help je natočený v režimu "360 google spotlight". který jsem teď poprvé objevil, ale natáčí se v něm už několik let, jak je vidět i na roku vzniku tohoto filmu. Víc než příběh mě zaujalo provedení, které je skoro jak v počítačové hře (pozorovací úhel se dá upravovat podle vlastní potřeby myší) a tak se cítíte jako byste byl v centru dění. Je to pro mě premiéra, tak nadhodnocuju a pokud se dostanu k něčemu jinému, tak už se soustředím jen na obsah a nenechám se ovlivnit novátorskou formou. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

V podstatě jde o "prostý" výjev z velkoměsta, jenž je najednou konfrontováno s mimozemským stvořením, avšak díky velice flexibilnímu formátu, s nímž vedle tvůrců může v reálném čase manipulovat i divák, nabývá tato akční sci-fi jednohubka na poutavosti, hravosti a výjimečnosti. Je sice pravda, že se může divák při prvním zhlédnutí cítit hodně zmatený, jelikož neví, na co se má vlastně soustředit, nicméně i v tom tkví velká část oné hravosti, protože s každým zhlédnutím se může divák zaměřit na něco jiného - i když se bude nejspíš primárně dívat na ono stvoření. Rozhodně bych si tento snímek (či nějaký jemu podobný) nechal v budoucnu líbit v nějakém speciálním kině. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama