Reklama

Reklama

Star Wars: Epizoda II - Klony útočí

  • Česko Hvězdné války: Epizoda II - Klony útočí (více)
Trailer

Galaktická republika prochází těžkou krizí. Několik tisíc soustav se chce od Republiky odtrhnout. Vzbouřenci jsou vedeni schopným hrabětem Dookuem. Stav hrozí vypuknutím války a rytíři Jedi nejsou schopni v Republice zajistit bezpečí a řád. Amidala už není královnou a svou planetu v republikovém senátu hájí jen z pozice senátorky. Přesto je to ona, na koho kdosi spáchá atentát, při němž zahyne její dvojnice. Amidala je přesvědčená, že útok zorganizoval hrabě Dooku. Senát se snaží zajistit Amidalinu bezpečnost, a tak jsou do služby povoláni dva rytíři Jedi, Obi-wan a jeho učedník Anakin. Jejich úkolem je senátorku chránit. Pro Amidalu i pro rytíře se jedná o šťastné shledání po letech. Hlavně Anakin, který je do Amidaly stále zamilován, setkání prožívá velmi intenzivně. Hned první noc musejí rytíři zasáhnout, najatá vražedkyně se pokusí Amidalu zabít pomocí jedovatých červů. Jediové vraždě zabrání a vražedkyni pronásledují. Když se jim podaří vražedkyni chytit, přiletí odkudsi střela, která ženu zabije. Obi-Wan ukáže vražednou šipku svému známému a od něj se dozví, že se jedná o šipku, kterou vyrábějí klonovači na planetě Kamino. Obi-Wan na Kamino odletí, aby zde ke svému úžasu zjistil, že dávný představený klanu rytířů Jedi, Sifo-Dyas, u klonovačů objednal tajnou armádu klonů, jejichž předlohou byl hrabětem Dookuem dosazený nájemný lovec a vrah Jango Fett. Obi-Wan chce Jango Fetta, který před ním chce i se svým synem utéci, chytit. Obi-Wan pronásleduje Jango Fetta až na planetu Geonosis, kde vyslechne rozhovor hraběte Dookua se vzbouřenci. Obi-Wan o jejich plánech informuje Jedie, je však Dookuovými lidmi zajat. Mezitím Anakin, který měl za úkol hlídat Padmé Amidalu, ze svých snů pochopil, že s jeho matkou Shmí je zle. Proto odletí s Padmé na rodnou Tatooine, kde zjistí, že Shmí byla zajata Písečnými lidmi. Anakin sice matku vypátrá, Shmí mu ale zemře v náručí, což rozpoutá jeho hněv, který nedokáže ovládnout, a celý klan Písečných lidí včetně dětí vybije. Hrabě Dooku se mezitím snaží přesvědčit Obi-Wana, že Republika už není tím, co bývala... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 044)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

suverénně nejslabší díl celé ságy. akční scény nabalené bez ladu a skladu, koilkrát ne zrovná nejlepší triky, scénář na zabití, herecké výkony na vodstřel....chápu, že tento díl ma v sáze svoje místo.. ale myslím, že to Lucas trošku přehnal... dao by se to určitě udělat jinak, zajímavějš..líp? uznávám, že souboj Yody s hrabětem Dooku je element, který v celé předchozí sáze chyběl, něco nového, nevídaného... ale způsob jakým k tomu film dospěje... škoda mluvit Opravdu velké Zklamání ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Vizuál jak přeplácaná počítačová hra, romance jak laciná telenovela. Dvojka zestárla z prequelový trilogie nejvíc a nejvíc dojíždí na svou nabubřelost - a že na ty úděsně nereálný pohyby v interakci s CGI nešlo koukat už tenkrát. O dialozích nemluvě... Pozornost udrží maximálně závěrečná bitva, Kamino, záchrana matky a "chcípněte, Jediové!" P.S. - ano, je tu dost hezkých obrázků a momentek z bezbřeze bohatýho SW světa, ale vážně mi chcete říct, že na začátku droid nepozorovaně doletí k apartmánu královny, pronikne štítem a vypustí dovnitř dvě jedovatý stonožky, když jí logicky šlo stejnou cestou prostě zastřelit? Ale ne, protože teď ZKUSÍME NĚCO NENÁPADNÝHO. :)))))) ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

V tomto díle nám začne proměna Anakinovi osobnosti (což je dost důležité pro celou "6" filmů). K tomu přibyly klony a také postavy (hrabě Dooku). Souboj Yody a Dark Tyranuse je sice dost udělán na efekt, ale pro milovníky soubojů světelných mečů je to skvělá podívaná. 5*, nevím, co k tomu dále dodávat. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Anakin vstupuje do puberty, a s ním také Star Wars. Triky s odstupem let neoslní (a Klony jsou dobrým důkazem, že není šťastné pojímat film jako ukázku možností nejnovějších technologií), rozjezd je příliš pozvolný a během dialogů lepší vůbec nečíst titulky, když ale film ve druhé polovině potemní a do popředí se dostane temná strana síly a ďábelský Christopher Lee, není pochyb, že sledujeme důležitý doplňující díl většího mytologického celku, futuristickou variaci Shakespearových historických dramat. Masivní akční scény pak možná přicházejí příliš pozdě, ale je radost je sledovat už kvůli tomu množství světelných mečů, které jsou naráz v akci. 75% Zajímavé komentáře: Lima, kiddo, Aiax, Cooper, PALINO, Indy ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Ewan McGregor - (Obi-Wan Kenobi) +++ Natalie Portman - (Kralovna Padme Amidala) +++ Hayden Christensen - (Anakin Skywalker) +++ Frank Oz - (Hlas Yody) +++ Samuel L. Jackson - (Mace Windu) +++ Christopher Lee - (Count Dooku / Darth Tyranus) +++ Sofia Coppola - (Sache) +++ Keira Knightley - (Sabe) +++ Hudba: John Williams +++ ()

Galerie (117)

Zajímavosti (115)

  • Když Padmé (Natalie Portman) vypadne z LAAT, říká, že se musí dostat do hangáru za hrabětem Dooku (Christopher Lee). Nemohla ale vědět, že právě tam Dooku mířil. (Atrekan)

Související novinky

Timothy Olyphant jako Boba Fett?

Timothy Olyphant jako Boba Fett?

19.05.2020

Pár dní nazpátek jsme psali o tom, že si legendárního námezdního lovce Boba Fetta v druhé řadě seriálu The Mandalorian zahraje herec Temuera Morrison, jenž ztvárnil Jango Fetta ve filmu Klony útočí.… (více)

Christopher Lee 1922 - 2015

Christopher Lee 1922 - 2015

11.06.2015

Kdekdo si možná myslel, že tu s námi Christopher Lee bude věčně, ale tahle přání se bohužel nevyplní. Britská herecká legenda totiž zemřela v neděli 7. června v londýnské nemocnici Chelsea and… (více)

Jak se budou jmenovat nové Star Wars?

Jak se budou jmenovat nové Star Wars?

07.11.2014

Nová naděje, Impérium vrací úder, Návrat Jediho, Skrytá hrozba, Klony útočí, Pomsta Sithů. Podtituly šesti epizod Star Wars dost možná znáte nazpaměť, a teď k nim konečně přibyl i sedmý. Lucasfilm… (více)

Abrams nenatočí nové Star Wars digitálně

Abrams nenatočí nové Star Wars digitálně

25.08.2013

Posledním dílem ságy, která byla natočena na klasický 35 mm film, byla Skrytá hrozba. V Klony útočí a Pomstě Sithů už Lucas experimentoval s digitálními kamerami. Tvůrci Epizody VII (a dalších) však… (více)

Reklama

Reklama