Reklama

Reklama

Star Wars: Epizoda II - Klony útočí

  • Česko Hvězdné války: Epizoda II - Klony útočí (více)
Trailer

Galaktická republika prochází těžkou krizí. Několik tisíc soustav se chce od Republiky odtrhnout. Vzbouřenci jsou vedeni schopným hrabětem Dookuem. Stav hrozí vypuknutím války a rytíři Jedi nejsou schopni v Republice zajistit bezpečí a řád. Amidala už není královnou a svou planetu v republikovém senátu hájí jen z pozice senátorky. Přesto je to ona, na koho kdosi spáchá atentát, při němž zahyne její dvojnice. Amidala je přesvědčená, že útok zorganizoval hrabě Dooku. Senát se snaží zajistit Amidalinu bezpečnost, a tak jsou do služby povoláni dva rytíři Jedi, Obi-wan a jeho učedník Anakin. Jejich úkolem je senátorku chránit. Pro Amidalu i pro rytíře se jedná o šťastné shledání po letech. Hlavně Anakin, který je do Amidaly stále zamilován, setkání prožívá velmi intenzivně. Hned první noc musejí rytíři zasáhnout, najatá vražedkyně se pokusí Amidalu zabít pomocí jedovatých červů. Jediové vraždě zabrání a vražedkyni pronásledují. Když se jim podaří vražedkyni chytit, přiletí odkudsi střela, která ženu zabije. Obi-Wan ukáže vražednou šipku svému známému a od něj se dozví, že se jedná o šipku, kterou vyrábějí klonovači na planetě Kamino. Obi-Wan na Kamino odletí, aby zde ke svému úžasu zjistil, že dávný představený klanu rytířů Jedi, Sifo-Dyas, u klonovačů objednal tajnou armádu klonů, jejichž předlohou byl hrabětem Dookuem dosazený nájemný lovec a vrah Jango Fett. Obi-Wan chce Jango Fetta, který před ním chce i se svým synem utéci, chytit. Obi-Wan pronásleduje Jango Fetta až na planetu Geonosis, kde vyslechne rozhovor hraběte Dookua se vzbouřenci. Obi-Wan o jejich plánech informuje Jedie, je však Dookuovými lidmi zajat. Mezitím Anakin, který měl za úkol hlídat Padmé Amidalu, ze svých snů pochopil, že s jeho matkou Shmí je zle. Proto odletí s Padmé na rodnou Tatooine, kde zjistí, že Shmí byla zajata Písečnými lidmi. Anakin sice matku vypátrá, Shmí mu ale zemře v náručí, což rozpoutá jeho hněv, který nedokáže ovládnout, a celý klan Písečných lidí včetně dětí vybije. Hrabě Dooku se mezitím snaží přesvědčit Obi-Wana, že Republika už není tím, co bývala... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 044)

POMO 

všechny recenze uživatele

Kým Star Wars: Episode I chýbalo „iba“ srdce pôvodnej trilógie, Episode II je iba dramaturgicky pokrivkávajúcim komiksovým popcornom. Súčasne je ale narvaná toľkými skvelými postavami, bombastickou akciou, romancou a dejovými zvratmi, dôležitými pre vývoj ságy Star Wars, že sa pri nej nejde ani sekundu nudiť. Vizuálne efekty sú na niektorých miestach odfláknuté, ale na tých najlepších miestach naopak famózne. Staré dobré, pri srdci hrejúce Star Wars to nie sú, ale v rámci súčasnej popcornovej „eye candy“ zábavy super. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Není to sice dokonalé jako cokoliv z původní trilogie, ale i tak balzám na geekovskou duši. Pro pravověrné fanoušky Star Wars nekončící extáze z toho, že Hvězdné války oproti uslintané jednotce zvážněly. Že Síla znovu hraje prim. A že na pubertálně rebelujícího Haydena Christensena se dá dívat s menší bolestí než na Jar Jara. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Ani druhá epizoda nejslavnější vesmírné ságy nedosahuje - stejně jako Epizoda I - kvalit původní trilogie, ale přesto je skutečně na co koukat. Skvělá akce a poměrně dost vtipů (i když ne všechny asi jako vtipy byly zamýšleny) a samozřejmě romantika. Tou největší hvězdou filmu je jednoznačně Yoda!!! ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Jako série úchvatných scén ze světa, který George Lucas vytvořil, je to úžasné. Už méně ale jako epizoda, která by měla zásadním způsobem posunout děj epické ságy... Nicméně podívám se kdykoliv a od srdce rád. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Milostná scéna s tokajícím párečkem u vodopádů vypadá jako reklama na Niveu. Při bitvě v aréně vypadají Jediové se svými světelnými meči tak znuděně, že každou chvíli čekám, kdy si k tomu přibalí jointa. Závěrečná bitva, to je jeden velký zmatený bordel. K tomu připočtu takové režijní nedotaženosti, jako závěrečnou honičku, při které Padmé vypadne z létajícího stroje, spadne z velké výšky na zem a jakoby v posledním tažení klepe nohama jako chrobák. Vzápětí hupky, hupky se postaví na nohy, jako by se nic nestalo a začne udělovat rozkazy. Ani nemá smysl se rozepisovat o dalších lapsusech, je jich tam požehnaně. Lucas se chtěl zavděčit všem. Beverly Hills, Gladiátor, Chaplinova Moderní doba, Blade Runner - všechno tu je. Bohužel. Ale pořád jsou to Star Wars. A s přibývajícími díly získává tenhle nový kabátek na "star-wars-áckém" kouzle, které mámdíky původní trilogii tak rád. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tahle epizoda je pro mě i jako pro fanouška Star Wars docela velkým zklamáním. Samozřejmě jde sice o nadprůměrnou sci-fi, ale prostě chybí tomu jakýsi duch původní trilogie, dialogy jsou občas příšerně křečovité a trapné (vím, že to byly vždycky, ale tak nějak přirozeně, sem se mi prostě nehodí). Oceňuju sice, jaký dokáže být Yoda mrštný chlapík, ale přišlo mi to z velké většiny dělané hrozně na efekt... Naštěstí se pan Lucas poučil a vše napravil Epizodou III. Ale vlastně když si pustím všechny díly chronologicky a dvojku beru opravdu jenom jako romanticko-akční spojovací díl, tak si nemůžu stěžovat. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Podle mě spolu s E5 nejlepší Star Wars. A neříkám to jen kvůli Padmé;) Víte jak jsme byli natěšení na pořádný imperiální pochod? A ten masový souboj Jediů s Droidy, slint slint...A konečně poznáte otce a syna Fettovy, což byl pro mě osobně další docela velký tahák - alespoň uvěříte, že jablko nepadá daleko od stromu. Ještě bych měl složit hold Christopheru Lee a mistru Yodovi, ale tím už asi radši skončím. Nebo ne...způsob jakým Anakin přijde o (pro příběh SW klíčovou - i když při hlubším zamyslení nepříliš logicky klíčovou) ruku, není nic jiného než vynucená dějová záležitost, a člověk se až diví, jak může po tak skvělých soubojích režisér dopustit takovýhle lapsus. Jediná vyloženě hloupá scéna, ale ta za to teda stojí. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Anakin vstupuje do puberty, a s ním také Star Wars. Triky s odstupem let neoslní (a Klony jsou dobrým důkazem, že není šťastné pojímat film jako ukázku možností nejnovějších technologií), rozjezd je příliš pozvolný a během dialogů lepší vůbec nečíst titulky, když ale film ve druhé polovině potemní a do popředí se dostane temná strana síly a ďábelský Christopher Lee, není pochyb, že sledujeme důležitý doplňující díl většího mytologického celku, futuristickou variaci Shakespearových historických dramat. Masivní akční scény pak možná přicházejí příliš pozdě, ale je radost je sledovat už kvůli tomu množství světelných mečů, které jsou naráz v akci. 75% Zajímavé komentáře: Lima, kiddo, Aiax, Cooper, PALINO, Indy ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se po letech odhodlal doplnit si poslední dva ze zbývajících, prostředních tří dílů a ačkoliv pořád nejsem fanouškem Star Wars, tenhle díl se mi líbil docela dost (víc už snad jen Epizoda IX). Chyb by se dalo najít spousta, Lucas není kdo ví jak výborný režisér, ale líbí se mi Anakinův vnitřní zápas, Obi-Wanovo "detektivní" pátrání a nejvíc ovšem Natalie Portman, nepamatuju si, ve kterém filmu byla více sexy. 70%. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Sterilní nablýskaná nuda s kopou hnusných digitálních triků. V podstatě je to skoro stejná bída jako Epizoda I - kouzlo starších dílů se nejspíš ztratilo někde v nenávratnu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

I v této epizodě se mají mé oči na co koukat, to tedy skutečně jo.Ewan nezahrál rozhodně špatně,ale Samuel to tedy no a Yoda byl taky frajer. Mám k filmu vklastně jen jednu výtku a to i přes akce, "světelné souboje" honičky, které jsou opravdu vynikajicí, ale v této epizodě mě chyběl život. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tak vám nějak nevím, sice je to stále za 4, ale nějak už to podle mě nemá tu šťávu, co měly kdysi prapůvodní Starwarsy. Zdá se mi, že je to čím dál více o efektech, které jsou sice parádní, ale samy od sebe ten film nespasí. Ještě si počkám na trojku a uvidíme, pokud se pohne i dějově výše, dostane taky 4 (nebo i 5*), pokud ale taky bezmála veškerá snaha zaujmout bude navázána na FX, stáhnu hodnocení o stupínek níže... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mám první trilogii (tu starší) radši. Je taková opravdovější a realističtější. Toho se ještě jakž takž drží první díl, ale ve druhém se George Lucas zbláznil do digitálu a začal ho cpát vysloveně všude (prakticky každá scéna ho má). Alespoň Mistra Yodu si teda mohl odpustit. No, co naplat, na druhou stranu to tenkrát bylo něco nového a neokoukaného a on to prostě rozjel na plný koule. Až mám pocit, že druhý díl tak trošku ztratil ducha celé té série. Hayden Christensen je sice dobrý Anakin v nejlepších letech a zároveň strašnej zmetek. Jediné, o co se dá opírat, tak o fakt, že se druhou epizodou rodí epické vyvrcholení a převtělení Anakina v Darth Vadera, což samo o sobě nemá chybu. To je ale vše. Samotný Obi-Wan v roli jediného dobrodince filmu to nezachrání. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $115miliónovTržby USA $310,676,740Tržby Celosvetovo $649,398,328║ Obi-Wan Kenobi je postava ktorá zachraňuje ten príliš plytký dej, lebo pokiaľ príde na radu mladý Anakin z jeho povrchnou romantikou k Padmé tak to za moc nestojí, až nechcene otravná postava z neho vyžaruje, hlavne prvá hodinka filmu je akási pomalá bez náboja /70%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Před filmem jsem vážně zvažoval "odstoupení ze Star Wars závodu", ale nakonec jsem to riskl. A hele, ono se to vyplatilo! Zmizela dětská ušišlanost, vrátila se síla, vrátil se osud, vrátila se temnota. Sedl mi zejména Hayden Christensen, v němž se sváří dva nesmiřitelné protipóly, temná a světlá strana síly. Jeho balancování na hraně často graduje skvělá hudba Johna Williamse. Atmosféra více připomíná počítačovou sérii Jedi Knight (oproti původní epizodám je temnější, osudovější, méně pohádková), což vůbec není na škodu. Chytá se i Ewan McGregor, který společně s neposedným a emocemi zmítaným "padavanem" tvoří výbornou dvojku. Milostná zápletka je poněkud násilná a přehnaně stylizovaná, ale naštěstí velice rychle přepustí místo akci. Ano, Epizoda II se posouvá od pohádkovosti prvních epizod k vážnějšímu vyznění, což nemusí sedět pamětníkům, zato nám mladším, kteří už jsme zažili zrod počítačového zpracování SW (počínaje hrou Dark Forces ), je tenhle svět přeci jen blízký. I přesto si myslím, že Klony jsou právoplatným nástupce linie Epizod IV–VI... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je lepší než epizoda I. NE o moc, ale o dost. Je tu trochu romantiky, která by se však dala o mnoho zkrátit. Nový "Darth Vader" není moc sympatický a hraje bohužel průměrně. Ewan McGregor hraje skvěle(aspon někdo ;-)) a spolu s Ch.Lee drží film jak se dá. Občasné tupé hlášky dvojce robotů zrácejí smysl. Závěrečný souboj to je jako boj se stínem. Nechci říkat, že je špatný nápad dědeček proti učni, ale v tomto případě je to lehce přehnané ( půlka kina se smála, zbytek nechápal :o)). posledních cca 15minut čistého boje a souboje v koloseu je skvělí závěr, který se snaží dohnat co předešlé skoro dvě hodiny ztratili. K hudbě nelze nic vytknout, ale režie Lucase mi přijde dětská a pochybuji, že nejtemnější epizodu III zvládne aspon na 4*. Pokud to tak bude a celou sérii potopí vlastně klíčový díl(a její tvůrce) bude to obrovský průšvih. Bože... Ať epizoda III je lepší než epizoda I a II dohromady :) Amen... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pokud byste čekali nějaké výraznější ztemnění po infantilnosti a přeplácanosti Epizody I, tak... Můžete čekat i nadále. Rozhodně to však je lepší než Epizoda I, otázka však je, zda lepší stačí, když i tak je to přeplácané popcornové nic s nejotravnější CGI postavou v dějinách. ()

Související novinky

Timothy Olyphant jako Boba Fett?

Timothy Olyphant jako Boba Fett?

19.05.2020

Pár dní nazpátek jsme psali o tom, že si legendárního námezdního lovce Boba Fetta v druhé řadě seriálu The Mandalorian zahraje herec Temuera Morrison, jenž ztvárnil Jango Fetta ve filmu Klony útočí.… (více)

Christopher Lee 1922 - 2015

Christopher Lee 1922 - 2015

11.06.2015

Kdekdo si možná myslel, že tu s námi Christopher Lee bude věčně, ale tahle přání se bohužel nevyplní. Britská herecká legenda totiž zemřela v neděli 7. června v londýnské nemocnici Chelsea and… (více)

Jak se budou jmenovat nové Star Wars?

Jak se budou jmenovat nové Star Wars?

07.11.2014

Nová naděje, Impérium vrací úder, Návrat Jediho, Skrytá hrozba, Klony útočí, Pomsta Sithů. Podtituly šesti epizod Star Wars dost možná znáte nazpaměť, a teď k nim konečně přibyl i sedmý. Lucasfilm… (více)

Abrams nenatočí nové Star Wars digitálně

Abrams nenatočí nové Star Wars digitálně

25.08.2013

Posledním dílem ságy, která byla natočena na klasický 35 mm film, byla Skrytá hrozba. V Klony útočí a Pomstě Sithů už Lucas experimentoval s digitálními kamerami. Tvůrci Epizody VII (a dalších) však… (více)

Reklama

Reklama