Reklama

Reklama

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů

  • USA Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (více)
Trailer

Rozpolcenost mezi loajalitou ke svému učiteli Obi-Wanu Kenobimu a vábením Sithů nakonec způsobuje, že se Anakin Skywalker obrací zády k Jediům a přeměnou v Dartha Vadera dokončuje svou cestu do temnot... (Bontonfilm)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 568)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Epizoda III měla před sebou úkol nejtěžší. Lucas musel konečně předvést transformaci Anakina Skywalkera v Darth Vadera. Finální střet s Obi-Wanem je působivý, ale ty dvě hodiny kolem zase tak zajímavé nejsou. Twist s Palpatinem je snad to nejslabší, čím se Lucas snažil diváky překvapit. Anakin mění názory až příliš naivně a hlavní hvězdou je tak jeho učitel. Navíc digitální bordel nemá takové kouzlo jako měly před lety ručně vyrobené kulisy a modely vesmírných subjektů. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou Epizodách této ságy, které mě začaly utvrzovat v tom, že Star Wars nejsou nic víc, než monumentální, nabubřelé "nic," co si hraje na kolosální skvost, jsem zhlédla Epizodu 3, která konečně mou (ne)chuť napravila. Ohromující a fascinující vizuální stránka a efekty, velkolepé souboje a zase umění Johna Williamse. Obsazení Haydena Christensena do této ságy je vážně terno a přináší tak na plátno jednu z nejhůře ztvárněných postav vůbec. Coby budoucí Darth Vader zde předvádí svůj "životní výkon" a výrazové prostředky jeho "Temné strany" mi přišly spíše komické. Pohled na něj, kterak se urputně snaží ve svých očích i výrazu vyjádřit svůj největší hněv, zlost a nenávist ála "Podívejte, jak jsem hrozně zlý!" je nezapomenutelný. K dojmu z jeho výkonu mi rozhodně nepomohl ani dabing, který mi přišel mizerný. Závěrečný souboj souboj mezi ním a Obi-Wanem je vskutku monumentální. Dialogy jsou však kinda funny and awkward. Něco jako ze ságy Rosamunde Pilcher: Ohnivá vášeň :D V originálním znění tohoto souboje je Haydenův výkon opravdu značně komický. Tento díl ve mně však zanechal přesvědčení, že scenáristická stránka a především klišovité dialogy jsou nejslabší částí Lucasových Hvězdných válek, a kdyby nebyla triková stránka natolik úchvatná a film by nedisponoval "hvězdným" obsazením, dialogy by se postaraly o docela zábavnou "mezigalaktickou telenovelu." "Anakine, chci jenom tvou lásku." - "Láska tě nezachrání Padmé.", "Špatně jsem tě vychoval, je to má vina." :D ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jeden ze 200 nejlepších sci-fi filmů - 200 Greatest Sci-Fi Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Anakin Skywalker se snaží s Obi-Wan Kenobim ochránit republiku. Později však Anakin zradí Jedie a přejde na temnou stranu síly. Dějově je Epizoda 3 vyvrcholením novější trojice SW, plná dokonalých efektů, ale už ne tolik logického děje. Trailer na ČSFD: http://www.csfd.cz/film/6172-star-wars-epizoda-iii-pomsta-sithu/videa/ ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Příjemné epické omalovánky, které leckomu před těmi deseti lety samozřejmě nesedly. Neříkám, že by se v podobném stylu mělo pokračovat, ale neni třeba nač zapomínat. Tolik soubojů s lightsabery ve staré trilogii rozhodně nebylo. Oh yeah, zasloužených 87%, ačkoliv mě toto hodnocení mírně leč mile, překvapuje. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Uff, série dokoukána. Musím říci, že tenhle film pozvedl po "dvojce" malinko uvadající prapor této epopeje. Příběh jakoby zase našel tu svou cestu, souvislosti byly odhaleny, charaktery dokresleny. Triky jen podtrhly celkový rámec. Star Wars jako celek určitě zaslouženě patří do filmové klenotnice, sci-fi i díky nim povýšila z kategorie "brak" na vyšší level. ()

Galerie (212)

Zajímavosti (148)

  • Jizvu, kterou má Anakin (Hayden Christensen) nad pravým okem, mu způsobila Asajj Ventress, učednice hraběte Dooku (Christopher Lee) při jedné z bitev, které se dějově odehrávaly před touto epizodou. (AntiasKing)
  • Celosvětová premiéra proběhla 12. května 2005 v Los Angeles. (Varan)
  • Pôvodne mal film obsahovať časť s Padmé (Natalie Portman) a začiatkom Rebel Alliance, vedeným Bail Organom (Jimmy Smits) a Mon Mothmou (Genevieve O'Reilly). Avšak kvôli dĺžke filmu a udržaní pozornosti na Anakinovi (Hayden Christensen) boli tieto scény vystrihnuté. Je ich však možné vidieť v "deleted scenes" na DVD. (klayman)

Související novinky

Obi-Wan seriál nabírá obsazení

Obi-Wan seriál nabírá obsazení

29.03.2021

Produkce na seriálovém Obi-Wanovi bude již brzy zahájena a společnost Lucasfilm tak před malou chvílí oznámila kompletní obsazení. Vedle již potvrzených Ewana McGregora a Haydena Christensena se tak… (více)

Fanoušci se dožadují nové verze Pomsty Sithů

Fanoušci se dožadují nové verze Pomsty Sithů

29.05.2020

Báli jsme se toho, a už je to tady. Jen co HBO Max svolila, aby režisér Zack Snyder dokončil Ligu spravedlnosti ke své spokojenosti, požadují nyní fanoušci řadu dalších děl, které napoprvé podle nich… (více)

Obi-Wan našel scenáristu a režisérku

Obi-Wan našel scenáristu a režisérku

29.09.2019

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy již delší dobu slibovala, že do světa Star Wars hodlá brzy přivést více ženských autorek. Na filmové frontě se jí to zatím tolik nedaří, vzhledem ke změně strategie… (více)

Star Wars v televizi?

Star Wars v televizi?

07.08.2016

Kdo by zapomněl na Star Wars: Underworld? Ještě než George Lucas prodal Lucasfilm, objednal si 50 scénářů k epickému seriálu, který měl navázat na Epizodu III. Projekt se nikdy nerozjel a nakonec se… (více)

Reklama

Reklama