Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Baz Luhrmann rozehrává klasické drama v moderní podobě o panensky čisté lásce a zbraních s plnými zásobníky. V oslnivé adaptaci Shakespearova proslulého milostného příběhu se představuje na Oscara nominovaný Leonardo DiCaprio společně s Clair Danes. Oba září na filmovém plátně jako milenci narození pod nešťastnou hvězdou, jejichž osudové drama - odvážně umístěné do současnosti - podporuje energická hudba. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (437)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Buz Luhrman je šašek a komediant, co strašně rád komponuje do svých filmů kýčovité obrázky a nutí herce teatralni přehrávat - nejlépe doslovně před červenou oponou. V Moulin Rouge mu to vyšlo parádně - to všechna čest. A copak nové zpracování Romea? No nápady to má - viz pušky s názvy kordů (pochopíte až uvidíte) a Leo i Claire jsou sympatičtí i sladouččí zároveň. Jenže to tentokrát není ani zdaleka moje krevní skupina. Film má divnou stylizaci. Část co se odehrává v temnotě a v dramatických scénách je úžasná. Pak tam ale zničehonic skočí oranžové a žluté filtry, hawajské košile a pláže Verony a jde to do háje. Divný hybrid a ne uplně povedený experiment. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Posunout klasické drama o milencích z Verony do prostředí dnešní Ameriky může být zajímavý počin, pokud se uchopí za správný konec. Režisér Baz Luhrmann (Tanec v srdci či nově Moulin Rouge) určitě netočí zcela průměrné kousky, a nedá se to říci ani o tomto snímku, ale nevím nevím…   Asi nemá cenu popisovat notoricky známý děj, nicméně pro pořádek: Na začátku máme dva znepřátelené rody - Monteky a Kapulety. Montek Romeo se na plese zamiluje do Julie od Kapuletů, ta lásku opětuje, a tak se nechají knězem Vavřincem tajně oddat. Pak v jedné šarvátce zabije Juliin bratranec Tybalt Romeova přítele Merkucia, Romeo zase zabije Tybalta, a je za to vyhoštěn z města. Julii chtějí provdat za Parise, což je nepříjemné, protože by musela přiznat svůj sňatek s Romeem. Jde proto za Vavřincem, a ten jí dá uspávací nápoj, po jehož požití úspěšně předstírá smrt. Rodina Julii uloží v hrobce. Potom přijede do Verony Romeo, u "mrtvé" Julie zabije truchlícího Parise a sám se otráví. Umírá ve chvíli, kdy se Julie probere ze spánku. Ta se nakonec probodne Romeovou dýkou...   A to je v kostce vše, akorát - jak říká Dr. Ivan Vyskočil - "u pana Shakespeara je to roztahané do veršů a do umění". Původní verše tam režisér filmu ponechal, což v mafiánském prostředí, kam je příběh přesazen, působí divně. Krom toho je poměrně obtížné sledovat aktuální dialogy, když vám v titulcích běhají docela rychle před očima sice hezké, ale ne zcela běžné větné konstrukce. Celkově natočil Luhrmann docela zajímavý snímek, ale trochu mu to dře, nemá to švih. Bavit se budou spíš fanynky Leonarda DiCapria, které jsou vděčné za každou minutu, kdy je herec v akci.   Obraz a zvuk: Nevím, jestli to zmíněná skupina divaček ocení, ale po technické stránce je DVD dost povedené. Obraz je solidní a zvuk je vážně paráda. Řízný, dynamický, čistý, a často nezahálejí ani efektové reproduktory.   Výbava: Možná, že studia dělají nevybavené disky schválně, aby mohla posléze vydat speciální edici, a vytáhnout z lidí další peníze. Ať už je to jak chce, zde najdeme jenom "povinnou" filmovou upoutávku. A jestli vás to potěší, region 1 je na tom stejně...   Film 2/5 - Zajímavý pokus, ale ne moc zábavný DVD 1/5 - Jen klasický trailer ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších adaptací dokonalé předlohy, co jsem viděl. Přesun děje do současnosti mi nejprve přišel jako neuvěřitelně špatný a stupidní nápad, ale Baz Luhrmann mě velmi rychle vyvedl z omylu. Moderní podoba dává příběhu (který už je sám o sobě nepřekonatelný) obrovské kouzlo a velice jiný a originální nádech. Leo a Claire jsou nádherný pár a jejich vzájemné city byly až neuvěřitelně silné. Vizuálně je film taktéž výtečně zpracován. Bravo Bazi, bravo! Risk je zisk! Shakespeare by měl určitě radost, jaká mu byla složena pocta! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Romeo prečo si len Romeo ? Nie toto mi nevadí. Tie dialógy sú v pohode a oceňujem aj ten nápad, ale keď sa na plátne stretne moderná doba a Shakespearovské dialógy, tak to fakt nejde dokopy. Natočené je to dobre (hlavne scény s Romeom a Júliou), hudba tiež sedí a herecký je to tiež dobre obsadené, ale mix moderná doba a verše Shakespeara skrátka dokopy nejdú. 25% - 1* ()

Legas 

všechny recenze uživatele

S tím, že se děj odehrává v "současnosti", jsem problém neměl. S původním textem také ne. Za chvíli jsem byl doma. Vadil mi ale ztřeštěný videoklipový styl Baze Luhrmanna, který se hodí k Moulin Rouge, ale k Romeu a Julii bohužel ne. Hlavně první půlhodina (ne-li víc) mně hodně vadila. Jakmile se na plátně objeví ústřední dvojice, zchladí to naštěstí i Baze (Luhrmanna). ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Skladbu "Exit Music" složil zpěvák a zakladatel skupiny Radiohead Thom Yorke speciálně pro tento film, na základě žádosti režiséra Baze Luhrmanna. (Terva)
  • Paradoxom je, že počas natáčania sa Leonardo DiCaprio a Claire Danes neznášali. Claire Danes kritizovala DiCapria, že hrá ako amatér a Leonardo DiCaprio jej zas vyčítal, že je až príliš seriózna. (BlueNeon81)

Související novinky

Zemřel herec Paul Sorvino

Zemřel herec Paul Sorvino

26.07.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Včera totiž zemřel také druhý slavný charakterní Paul Sorvino. 83letý veterán, známý pro hraní silných urostlých typů mužů, zemřel přirozenou smrtí ve svém domě… (více)

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (více)

Reklama

Reklama