Reklama

Reklama

Jujol & Gaudi

(TV film)
  • Španělsko Jujol - Gaudí: dos genis de l'arquitectura (více)
Španělsko, 2016, 52 min

Obsahy(1)

Spolupráce dvou geniálních architektů. Geniální katalánský architekt Gaudí spolupracoval s dalším znamenitým architektem Jujolem. Od začátku si porozuměli i proto, že oba pocházeli z venkova, z kraje kolem Tarragony. První projekt, na kterém Jujol s Gaudím spolupracoval, bylo keramické obložení fasády Casa Batlló. Je sestavená z různých fragmentů, ale jsou tam i některé kruhové prvky, vyrobené speciálně pro tuto fasádu. Jujol byl pro Gaudího přínosem. Balkony domu „La Pedrera“, fasáda Casa Batlló, lavičky v parku Guell. To byly hlavně jeho práce. Jujol byl ve své době druhý nejvýznačnější představitel nadčasové architektury. Neměl však smysl pro vlastní prosazení, pro image. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

sator 

všechny recenze uživatele

Prima ... díky nim nepovažujeme mrakodrapy ze skla za jedinou normu.... Když už se svět zbláznil, má být architektura také bláznivá a hravá ()

Reklama

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Slavný katalánský architekt se jmenuje Gaudí, s akcentem na „i“. -------- V titulcích filmu uvedeno: český název Jujol - Gaudí. Dva geniální architekti; režie Luis Campo Vidal. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama