Reklama

Reklama

Pane

  • Česko Stačí vám láska? Pane (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ratna odejde do Bombaje pracovat jako domácí služka k Ashwinovi, muži z bohaté rodiny. Ačkoli se může zdát, že Ashwin má vše, vzdal se svých snů a je tak nějak ztracený. Na druhou stranu, Ratna, která v podstatě nemá nic, je plná naděje... (Cinemax)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (10)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tak nenápadně rozvíjené souznění mezi pánem a služebnou! Nepadne mnoho slov, nekonají se velké akce, kamera je skoro dokumentární … Přesto se začne rodit cit budovaný z náznaků, všedních situací, pohledů. Dobře byla využitá minulost obou protagonistů, které je nasměřovala a poznamenala. Je jasné, proč a jak se chovají, co chtějí, čeho si váží - to vše mělo kořeny v jejich minulosti. Překážka stavovského rozdílu není smetená ze stolu, jako něco, co láska snadno překoná. Naopak, padnou pádné argumenty, proč by bylo takové spojení komplikované. …. Indická, ale nejspíš i naše, vyšší a vzdělaná třída by snáze akceptovala dívku, která si na baru nabrnkne na jednu noc neznámého chlapa, protože rozhoďnožka se ve společnosti umí pohybovat, než morálně mnohem pevnější služku, která ale neumí používat příbor.... Výmluvná byla scéna, kdy se služka cítila ponížená, protože se jí pán před dalším personálem zeptal, jestli nechce odvoz. Překročil tak jasně danou hranici. To, co je mezi sobě rovnými samozřejmá galantnost, se náhle jevilo jako oplzlé.... Tichá romance má velkou oporu v hercích, oba hrají skvěle. SHRNUTÍ SE SPOILEREM: Ten konec je nadějný, vykročili na cestu, která je možná dovede k rovnosti. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý, komorní a nenápadně odvyprávěný příběh postavený na hereckých výkonech. K pochopení hloubky vnitřního konfliktu hlavní hrdinky je třeba mít aspoň základní povědomí o v Indii stále ještě přetrvávajících projevech tradičního kastovního systému. -------- V titulcích filmu uvedeno: rok výroby 2017. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Služka z nízké kasty sní o tom, jak se stane oděvní návrhářkou. Pomůže jí v tom její pán, u něhož slouží? 1) Příběh chudé mladé vdovy z nízké kasty (doma na vesnici bez budoucnosti) a bohatého muže v nejlepších létech je v prvním plánu indickou milostnou romancí. To ovšem na snímku zajímavé není._____ 2) Jeho hodnotu vidím v nenápadných poznámkách a reakcích okolí, když se ukazuje, že by mohli něco spolu mít. Síla snímku je v detailech. Ratnin krejčí, u něhož je na neplacené praxi. Ashwinova sestra. Služebnictvo v domě, kde má svůj byt Ashwin. Ratnino vyprávění o poměrech v rodné vesnici. Byť jsme v Bombaji 21. století a kastovní systém je oficiálně dávno zrušen, kastovnictví je stále hluboko zaryto v myslích obyvatel. Překonat je patří k největším úkolům, které před domorodci stojí._____ 3) Vzájemné chování Indů vůči sobě navzájem na rozdíl od podlézavého chování vůči "bílým" patří k velmi nepříjemným negativním zážitkům, které jsem v Indii měl. Třeba doplnit, že mám i mnoho velmi kladných zážitků._____ 4) 38letý (v roce natáčení filmu - 2017) herec, jindy i producent Vivek Gomber (bohatý Ashwin) se narodil v Jaipuru v Indii. V 10 letech se přestěhoval do Singapuru, kde mimochodem také sloužil 2 roky v armádě. Dále studoval 4 roky herectví na Emerson College v Bostonu. V roce 2004 se vrátil do Bombaje. ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Krásný pomalu plynoucí, avšak nikoliv nudící, příběh dvou lidí, kteří si k sobě pozvolna hledají cestu. Obě hlavní postavy si mě ihned získaly. Moc příjemní lidé s dobrým srdcem a charakterem, víc takových po celém světě. Jedinou věcí, která je rozdělovala bylo společenské postavení, aneb kastovní propast, kterou bude těžké překonat, ale já věřím v lepší zítřky a oběma jsem společné štěstí budoucí více než přál. Nečekejte žádné úžasné zvraty, akci, či nějaká osvětová a velká poselství. Tady pro to není místo. Čeho se ale dostává měrou vrchovatou je pozitivní pociťování, které se u mě při sledování filmu dostavilo. Taktéž ono citlivé jiskření mezi vnitřně osamělými dušemi určitě zaujme každého diváka, který se tomu dokáže patřičně otevřít. Je to krásně pohádkový příběh a musím vyzdvihnout přístup a chování hlavní mužské postavy, neboť on měl zcela jiné možnosti, narozdíl od jeho služebné, ale ničeho nezneužíval, ba naopak pomáhal, jak mohl. Tak to má být. Přeci jen k absolutnímu prožitku tomu chybělo něco navíc. Možná více energie a života, možná více emocí a napětí... V hodnocení to bylo zcela jasné již od začátku, kdy jsem měl připravené čtyři hvězdy a čekal jsem, jakým směrem se příběh vyvine. Vše ale zůstalo už konstantní. Jinak jsem nadmíru spokojený a moc jsem si tuto cituplnou chuťovku užil. Mohu doporučit i lidem, které jinak indická kinematografie příliš neoslovuje. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama