Reklama

Reklama

Jak houby stvořily náš svět

(TV film)
  • Austrálie The Kingdom: How Fungi Made Our World (více)
Austrálie / Kanada, 2017, 52 min

Obsahy(1)

Houby jsou už od počátku hnacím prvkem evoluce na souši. Jsou základním kamenem evoluce našeho světa, kterému znovu vdechly život po každé globální katastrofě. Poznejte ty nejnovější poznatky z výzkumu říše hub... (TV Prima)

Recenze (3)

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Dokument se v 52 minutách dotkne okrajově hodně témat. Moc mě neuchvátily procházky po lese dvou vědců. Myslím, že tento čas se dal využít líp. Dokumentem vás provází nadšenci do hub a vědci, které to očividně baví. Moc se mi tu líbily animace a ukázky plísní v Petriho miskách. Dozvěděla jsem se pár nových informací, i když dokument opravdu nebral vůbec nic do hloubky. Líbilo se mi přirovnání, že houby jsou takoví malí chemici. Dotkl se i (nad)užívání hub v medicíně, konkrétně antibiotik. Většina lidí už ví, že přestávají fungovat. A aby taky ne, když jsou ve všem a doktoři vás jimi cpou horem dolem, aby se nemuseli zabývat vašimi problémy. Já zatím antibiotikům od doktorů odolávám, ale jsou houževnatí. Je strašně fascinující, když si uvědomíte, že ani lidstvo nedokáže vyvinout to, co si vyvinula příroda sama… ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Chválim hlavne za veľmi zaujímavú a neokúkanú tému (tajomnej) ríše húb. V druhom rade za pekný vizuál. Informačne to mohlo byť aj bohatšie a s menším počtom prestrihov na "terénnu" prácu vedcov, ale aj z tohoto hľadiska je to lepší štandart. Najslabším elementom bola dvojica rozjarených sprievodcov dokumentom, ktorá sa tvárila, ako keby práve v tej sekunde vyskúmala novú vec. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama