Reklama

Reklama

Pahorek

TV spot

Obsahy(1)

Disciplína je základ všeho, každého vzpurného ducha je třeba zlomit. A přeběhnout v plné polní pod palčivým africkým sluncem několikrát po sobě umělý písečný pahorek, to dokáže zlomit i ty nejsilnější. O tom je alespoň přesvědčen seržant Wilson, který je – díky svému slabošskému veliteli – de facto jediným pánem a vládcem anglického kárného tábora kdesi v libyjské poušti. Jeho úkolem je udělat z té vězeňské sebranky, z těch slabochů, zlodějíčků, ulejváků a dezertérů zase správné chlapy, vojáky tělem i duší. A on je z nich udělá, i kdyby je to mělo stát život. Ti, kdo tohle peklo opouštějí, vědí, že se sem už nikdy nechtějí vrátit. Ti, kdo přijíždějí, netuší, co je tu čeká. Netuší to ani pětice nejnovějších „přírůstků“ v čele s degradovaným seržantem Robertsem, na němž si Wilson a jeho pravá ruka Williams hodlají obzvláště smlsnout. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (286)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Filmy, ako je tento, by sa mali verejne premietať širokému publiku. Dupľom v dnešnej dobe. Aby ukázali, ako nespravodliví a arogantní bastardi mávajú s masami, ale aj jednotlivcami, ako exemplárnymi príkladmi trestu. Pútavo natočený snímok väzňov neobhajuje, len ukazuje na neprimerane odsúdených trestancoch, že tí, ktorí tresty dávajú a tí, ktorí ich spĺňajú, sú väčší grázli, ako tí pod nimi. Bravó! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pahorek je takové jedno pěkně ukřičené drámko z válečného prostředí. V libyjské poušti si britští frajeři postavili docela pěkný útulek pro vlastní vojáky, kteří se nějakým způsobem provinil proti své vlasti. Všude panuje dokonalá vojenská šikana. Sean Connery se ovšem rozhodl tvrdým podmínkám a nelítostnému chování zejména seržanta Williamse vzdorovat. Samozřejmě mezi strážemi je jjeden dobrák, takže Connerymu pomáhá, jak jen je to možné. Celkem se mi film líbil. Několikrát mi dokonce naskočil úsměv na tváři, což jsem úplně nečekal. Dialogy jsou docela vybroušené. Vše je pěkně nasnímané. Herecká parta je moc dobrá a navzájem se neustále trumfuje v hláškování, takže z mé strany určitě spokojenost. Pahorek je takový klasický zástupce filmů, u kterých se nemusím nijak přemáhat a mohu klidně ty 4* dát, i když v tomto případě jsou to 4* trošku slabší. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Velice silný film o nezkrotné síle lidského ducha, která se nenechá spoutat, ani krutým potlačováním lidskosti. Vždy je zde touha po svobodě a síla vzepřít se krutému systému. Film každopádně konečně doplněn a užil jsem si nejen opět tradičně excelentního Seana Conneryho v hlavní roli. Každopádně rozhodně kvalitní dobová záležitost která si určitě zaslouží výrazně nadprůměrně ocenit.80% ()

lebowski 

všechny recenze uživatele

Obstojný přepis románu Raye Rigbyho, který pak napsal i pokračování, nazvané Pahorek z písku (které zatím zfilmováno nebylo) od předního režiséra převážně dramat, Sidneyho Lumeta, který oslnil svojí prvotinou Dvanáct rozhněvaných mužů. Zároveň jedna z prvních hlavních rolí Seana Conneryho mimo sérii s Jamesem Bondem. ()

Pishin 

všechny recenze uživatele

Povedeny film, skvele herecke vykony + zajimava latka. Jedine co bych filmu vytknul je scena se vzpourou veznu, kteri skanduji za mrtveho spoluvezne a snazi se dozvedet kdo je zodpovedny za jeho smrt. Ikdyz se dozvedi jmeno straznika, ktery za to muze nic se nedeje a velitel ze vseho udela kabaret a vsichni se poslusne smeji a tleskaji .... kam se podela jejich dravost po spravedlnosti vazne netusim..vsichni se zasmali a to ze tam nekdo umrel uz nebylo dulezite, nac tedy byla vzpoura _???>> diky tomuto kixu davam 4* ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení začalo 14. září 1964 ve španělském městě Almería. Sean Connery (Joe Roberts) se z tohoto důvodu nezúčastnil premiéry své třetí "bondovky" Goldfinger (1964), která byla právě uvedena v kinech. (Posheidon)
  • Film je zcela bez hudby, a to i během úvodních a závěrečných titulků. (ČSFD)

Související novinky

Sidney Lumet: 1924 – 2011

Sidney Lumet: 1924 – 2011

10.04.2011

Když debutujete filmem ráže Dvanácti rozhněvaných mužů, je jasné, že vaše režisérská kariéra bude krasojízda. V případě legendárního Sidneyho Lumeta, který zemřel v sobotu 9. dubna ve věku 86 let, to… (více)

Reklama

Reklama