Reklama

Reklama

Světlo pro Světlušku 2015

(pořad)

Obsahy(1)

Charitativní večer na podporu nevidomých z prostor Pražské křižovatky. Přímým přenosem nás provede Pavel Kříž. Na pódiu zazáří: skupiny Čechomor a Tata Bojs, M. Hrůza, D. Koller, M. Žbirka, Cocoman a nevidomé děti. Smyslem benefičního večera je nejen podpořit snahu nevidomých zapojit se do běžného života, ale především s touto problematikou oslovit širokou veřejnost a formou dárcovských SMS získat potřebné finanční prostředky na konto sbírky Světluška, která pomáhá plnit sny konkrétním nevidomým dětem a dospělým z celé České republiky.
I v letošním roce vznikala všechna hudební vystoupení speciálně pro tento večer. Zpěváci vystoupí v netradičních duetech společně s nevidomými muzikanty.
V rámci večera budou také odvysílány unikátní reportáže „DEN POTMĚ". O svůj zážitek ze tmy se v nich podělí Ondřej Vetchý a nevidomý judista Michal Motrinec, David Koller a nevidomý bubeník Ondřej Krejča a Lucie Výborná s nevidomým plavcem Mirkem Smrčkou. Medailonek „Komu svítí Světluška" představí Janu Růžičkovou, jež je jednou z mnoha nevidomých, kterým Světluška pomáhá.
Tento večer je také poděkováním všem, kdo Světlušce pomáhají. Během třinácti let se do projektu zapojilo více než 80 tisíc dobrovolníků. Ze sbírky bylo nevidomým a těžce zrakově postiženým rozděleno více než 100 milionů korun. (Česká televize)

(více)

Reklama

Reklama