Reklama

Reklama

Lukas

Trailer 2

Vyhazovač v nočním klubu, který má za sebou padesátku a schytal už hodně ran - doslova i obrazně - se s obtížemi snaží vychovávat svou osmiletou dcerku. (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (123)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Francouzům podobný témata a žánry sedí, i když tady to bylo trochu přímočařejší než obvykle. Příběh není složitej, ale ta ponurá atmosféra, špína a hnus dohromady s unaveným obličejem Van Damma, to všechno k sobě tak dokonale sedí, že jsem se až divil. Rozhodně to není žádná klasická "vandamovka", na který jsme zvyklí, přestože nám Jean-Claude ukazuje, že do starýho železa ještě nepatří. Délka je tak akorát, pokud by to bylo víc natažený, šlo by to asi celý do háje. Je to nekompromisní, tvrdý a krvavý, působí to reálně, i když občas nějaký to oko asi divák přivřít musí. Za mě OK. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tvůrci nikam nespěchají. Zadumaný, tichý, myšlenkami mnohdy jinde. Jean-Claude v rodném jazyce. Reálný a atmosférický. Ač s totálně jednoduchým příběhem. Náš belgický hrdina z přelomu osmdesátých a devadesátých let to vzal zase trochu z jiného úhlu. Coby vyhazovač se připletl ke smrti prominentního hosta diskotéky, dostane nejen vyhazov z podniku, ale i nůž na krk od vyšetřovatelů, kteří chtějí informace z nového klubu, ve kterém začal pracovat. Pak se ale základní logika začíná rozpadat, ani jedna z linií není nijak zajímavá nebo dramatická, nicméně pořád je to lahoda oproti Jean-Claudeovým totálním přešlapům z let 1999 až 2006. Zatímco třeba takový Seagal je roky vyloženě k smíchu, Van Damme se pořád tak nějak „snaží“, zkouší, co by mohl zarytým fandům připravit a nedonutit je k tomu, aby ze zdi strhli i jeho poslední plakát. Snaha se cení a jeho výraz „týden jsem nezamhouřil oči“ má vlastně taky něco do sebe. ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

S mým oblíbencem Jean Claudem Van Dammem je to jako na houpačce. Natočí podle mého názoru koukatelné filmy jako je perfektní JCVD, Nájemní zabijáci, Šest výstřelů, Postradatelní 2, aby potom mohl natočit totální bullshit Krvavý obchod. Naštěstí na tom není a myslím, že nikdy nebude tak špatně, jako je Steven Seagal. Lukas nebo-li The Bouncer je z francouzské koprodukce, takže žádná video břečka kategorie C - občas i D. Jedná se o kvalitní film! Van Damme tichý a ve svých myšlenkách. Žádné pořádné kopance, jen čistě jeho herecké umění (fakt hraje!). Rvačky jsou realisticky natočené. Někdo tady psal něco o rvačce ve sklepě, že se tam pěkně vyválel Van Damme na zemi a na bundě ani smítko mi přijde trošku mimo. To je už hodně velký detail a nebo prostě tam chodí paní uklízečka každý den vytírat. Velmi se mi líbil konec filmu, který jsem opravdu nečekal. Pokud se bude Van Damme držet těchto filmů, tak si myslím, že by mu někdy nějaký comeback mohl vyjít, pokud už není pozdě. Teď se velmi těším na Wie Die Young. Lukas odchází s krásnými 4*. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(74%) Velmi solidní krimi thriller z Francouzské koprodukce. Příběh je naprosto jednoduchý, veškerý scénář a akční kousky – to vše není náročné a příliš nápadité, ale já si to celkově docela dost užil. Taková ta reálnost, ponurost a atmosféra – to vše mi vyhovovalo a bylo to zvládnuté dobře. Navíc JCVD mi zde opravdu pasoval. Ten jeho uschlý a zničený výraz jeho novým filmům moc nepřidá, ale tentokrát mu to moc neuškodilo. Sehrál pár dobrých, i když zcela obyčejných bitek, ale byly reálné, tvrdé a uvěřitelné, zejména finále se vydařilo. Nevím co k tomu dodávat ? Klasický akčňák to není, ale i tak jsem dost spokojen, samozřejmě bych k tomu přidal větší stopáž, dal pár dramatických scén atd, ale furt se jedná o výrazný nadprůměr. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

V rámci temného dramatu o životem zlomeném muži snažící se vychovat svoji dcerku, což mu právě jeho osud nijak neulehčí, je ve filmografii Jeana-Clauda Van Damma velkým překvapením. Pryč jsou doby akčního hrdinství, kde jeden kopanec a rána pěstí vyřešila veškeré neduhy. Nyní tu převedl nemalý kus svého herectví, které skutečně dopadlo mimořádně přesvědčivě. Celý příběh je sice pro něj neobvykle pomalejší, ale setsakramentsky temný, kdy do poslední chvíle leckterý divák předem neodhadne, jak to nakonec všechno dopadne. Rozhodně pro většinu diváků dojde k překvapení. Tohle není žádná akční popcornová zábava. Nejsou tu akční scény, jaké jistojistě bude leckdo vlivem účasti Jeana-Clauda očekávat, není tu žádný humor, ani zápletky vytvářející napětí. Jean-Claude svou postavu svobodného otce a vdovce zároveň plně pochopil a dá se s plným respektem říci, že po herecké stránce se jedná o jeho nejlepší herecký výkon v rámci dramatizace. Celé to má patřičnou hloubku a charakter, až by se dalo říci, že má dějová etuda co do činění s realismem. Snímek nízkorozpočtový, tedy určen přímo do videodistribuce, ale neznamená to, že by měl být přehlížen. Naopak. Pevný příběh, Inteligentní přístup po filmové stránce, sem tam něco k zamyšlení a hlavně Jean-Claude v roli, v jakém jsme ho ještě neviděli. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Když Lukas (Jean-Claude Van Damme) bojuje o post ochranky ve striptýzovém klubu, několikrát spadne na zem. Kdykoliv však vstane, je čistý. (Nathaniell)
  • V lednu bylo oznámeno, že se natáčení uskuteční v Dinantu v Belgii. Produkce však namítala, že místa neodpovídají očekáváním výroby. Nakonec se natáčelo v Namur, jiném městě ve Valonském regionu. (Nathaniell)

Reklama

Reklama