Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Seriál "Bažináč" sleduje dr. Abby Arcaneovou (Crystal Reedová), která v louisianském městečku zkoumá smrtící virus pocházející z bažin. Ty však, jak Abby záhy zjistí, skrývají mystická a hrůzostrašná tajemství. Když se z temného močálu vynoří záhadná nestvůra, Abby stane tváří v tvář nočním můrám nadpřirozeného světa, kde nikdo není v bezpečí. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

666teen 

všechny recenze uživatele

No jasně. Je to od DC. Ale! NIKDO z hrdinů nenosí elasťáky, ani slipy navrch, odehrává se to za mlhou hustou tak, že by se dala krájet a dost možná ještě dál. Znáte to...žbluňkání, vrba, rákosí..a nakonec se objeví Rákosní.. Swamp Thing. Je to monstrum neposeda, zvědavý jako opička a tak už nedočkavě vyhlíží, kdy se v močále objeví další škodná. Nebudu nikoho napínat. To co vypadalo jako poměrně temná komixová adaptace, odpískali kreténi z DC po prvním díle. Takže 10 dílů natočené první série a šmytec, jako Liščí Pětka. Škoda. Tak snad přidají pár pokračování nějakému pastelkovitému kriplovi s nějakou ultra cool vadou. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

další potvrzení toho,že Marvel sice válcuje DC na filmovém poli,ale na tom seriálovém je to obráceně.Swamp Thing je sice z dosavadní trojice (vedle Doom Patrol a Titans) nejslabší,ale i tak se jí celkem daří slušně budovat atmosféru a pro krev a nějakou tu hezkou smrt se nejde daleko.Ve finále (i vzhledem k otevřenému konci) je škoda,že se další série nejspíš nedočkáme...70% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Bažináč je seriál, který jsem po jeho příchodu na HBO okamžitě zaregistroval. Určitě za to mohl i námět a především fakt, že se jedná o postavu z DC Comics. Důvod, proč jsem ale seriál nezkusil dřív byl ten, že ho po první sérii ihned zrušili, a to, nutno dodat, také o něčem svědčí. Když jsem si ale říkal, že bych se měl připravit na hosty letošního Comic Conu, Bažináč se mi opět dostal do ruky. Do Prahy totiž má přijet Crystal Reed, která tu má hlavní roli, a kterou jsem do té doby vůbec neznal. Nakonec musím říct, že to nebyla vůbec ztráta času. Naopak. Po dlouhé době se mi stalo, že hned pilotní díl mě okamžitě namlsal. Namlsal zajímavou atmosférou v lousianských bažinách. Také se mi líbilo, že tvůrci nebrali ohled na efekty a tak jsem si tu hned několikrát připomněl pár explicitních momentů z filmů jako jsou Moucha nebo Věc. Jo, Bažináč umí bejt sem tam docela solidně nechutnej, ale o to více zajímavý je. Deset dílů je pak, na dnešní poměry, vyšší časová nálož, ale je pravda, že mi to vlastně ani nevadilo. Příběh je tak jako správně hollywoodský, závěr pak nabízí otevřený konec, ale myslím si, že budeme muset zůstat u toho, kde to skončilo. Nicméně, nevadí, zakončené to v podstatě bylo. A alespoň jsem poznal blíž Crystal Reed, na kterou se teď začínám o to více těšit. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Kvôli neznámemu vírusu sa lekárka Abby (Crystal Reed) vracia do svojho rodného mestečka Marais v Louisiane. Všetky stopy súvisiace s týmto vírusom vedú k miestnym močariskám. Postupom času Abby zisťuje, že vírus nemá len biologický pôvod, ale v Marais sa prebudilo niečo omnoho temnejšie. - Od seriálu s nálepkou DC Universe som vela nečakal, ale nakoniec je z toho velmi pozeratelná záležitosť, ktorá je vzhladom k momentálnej situácii velmi aktuálna. Sú tu výborne skombinované všetky prvky, ktoré tvoria hororovú atmosféru. Hudba je špičková, prostredie močarísk a malého mestečka v Louisiane nádherné a nesmierne ma potešili aj výkony hercov v hlavných úlohách, snáď len s výnimkou Kevina Duranda, ktorý ma ako vedec vôbec nespresvedčil, pretože ho poznám ako človeka, ktorý hrá väčšinou drsňákov. Najväčšou chybou tohto seriálu je to, že sa tu vedlajšie postavy objavujú len vtedy, keď sú nejakým spôsobom potrebné, ale v opačnom prípade zostávajú pozabudnuté a ich dejové linky nezodpovedané, čo mi vadilo takmer v každej epizóde. Škoda, že seriál bol zrušený, pretože Derekovi Mearsovi sa po rokoch v hororovom žánri konečne dostalo pozornosti aj medzi širšou verejnosťou, aj keď bol tradične celý čas pod maskou. + Derek Mears + herečka z Dead Rising a Better Watch Out + herec z Tragedy Girls a Dark Was the Night + herečka z Incident in a Ghostland ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie moja šálka kávy, ale na druhej strane ma to vôbec neobťažovalo. Teda okrem podprahových LGBT správ, ktoré musia byť zrejme už všade. Na druhej strane som získal jedno dôležité ponaučenie. Pri pohľade na Crystal Reed a jej pôvod sa človek zamyslí, že zmiešanie slovanských rysov s Indiánmi vôbec nie je zlý nápad. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (15)

  • Scenárista a novinář John Gholson na svůj Twitter napsal, že vinu na konci seriálu má samotná Severní Karolína. Rozpočet první série Bažináče byl 80 milionů amerických dolarů a Severní Karolína přislíbila polovinu. Nakonec ale dodala jen okolo 13 milionů dolarů. [Zdroj: Lidovky.cz] (Duoscop)
  • Daniel Cassidy (Ian Ziering) je v komiksech známý jako superhrdina Blue Devil. (NiWi)
  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)

Související novinky

HBO Max zrušilo Doom Patrol a Titans

HBO Max zrušilo Doom Patrol a Titans

26.01.2023

Špatné zprávy pro fanoušky DC seriálů. Mluvčí HBO Max totiž potvrdil, že současné čtvrté řady Titans a Doom Patrol budou zároveň posledními. Pro server The Hollywood Reporter zástupci streamovací… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

DC spustilo streamovací službu

DC spustilo streamovací službu

16.09.2018

DC Entertainment ve spolupráci s Warner Bros. Digital Networks tento víkend spustilo svoji dlouho očekávanou streamovací službu DC Universe. Ta stojí 7,99 dolarů na měsíc a poskytuje přístup k… (více)

Swamp Thing našel režiséra

Swamp Thing našel režiséra

05.09.2018

Očekávaný seriál Swamp Thing od nově založené služby DC Universe má konečně režiséra. Nějakou dobu se šířily spekulace, že by pilotní díl mohl natočit producent seriálu a mistr hororů James Wan … (více)

Reklama

Reklama