Reklama

Reklama

Až na vrchol

  • Velká Británie Hitting The Apex
Trailer 2
Dokumentární / Sportovní
Velká Británie, 2015, 133 min

Režie:

Mark Neale

Scénář:

Mark Neale

Kamera:

Grant Gee

Hrají:

Valentino Rossi, Brad Pitt (vypravěč), Dani Pedrosa
(další profese)

Obsahy(1)

Až na vrchol představuje příběh šesti bojovníků – šesti nejrychlejších motocyklových závodníků všech dob – a jejich osudů. Příběh o tom, co je v sázce, co lze vyhrát a ztratit, když se ženou za slávou rychlostí přesahující tři sta kilometrů v hodině.
Brad Pitt v roli vypravěče popisuje intenzivní soupeření mezi jezdci, ale i další vazby, jako je přátelství a vzájemný respekt jako důkaz nejvyšší profesionality všech pilotů, kteří mají co do činění s kategorií MotoGP, královnou jednostopých závodů. Ponoříte se do fascinujícího konkurenčního boje, v němž se představí ikona motorsportu Valentino Rossi, Casey Stoner, Dani Pedrosa, Marco Simoncelli, jenž obětoval závodům to nejcennější – svůj vlastní život, a samozřejmě stoupající hvězda, španělský mladík Marc Marquez. (sterovsky)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (62)

campix 

všechny recenze uživatele

Kvalitní sportovní dokument sledující několik let nejrychlejší motocyklové závodníky v kategorii Moto GP. Vidět to před časem, tak bych asi byl více nadšený, ale když vidím jak aktuálně Netflix zpracovává sportovní témata, tak ta atraktivnost je ještě úplně někde jinde. Tímto mám ten pohled trošku zkreslený, protože žánr sportovních dokumentů se za posledních pár let hodně posunul a je vidět, že i pár let starý dokument je trošku za zenitem. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument z doby, kdy jsem na MotoGP pomalu přestával koukat. Rossiho éra pomalu končila a na jeho místo se drali mladší predátoři. Neale shrnuje to podstatné a nezapomíná přidávat zákulisní třenice (i když jsou pořád hodně vkusně sestříhané) hnané s příchodem šíleného Marqueze. Emocionálním pojítkem je Sicova smrt a uctění jeho vzpomínky. Skvělé záběry a každá bouračka bolí. Těžká nostalgie. Komentuje Tyler Durden, který káže o přeměně ohně v rychlost. ()

Reklama

kolly13 

všechny recenze uživatele

Umný střih a režie nám z fragmentů skládá dokumentární film, u kterého fanoušci MotoGP učurávají blahem a my ostatní se zájmem sledujeme vývoj soubojů v neuvěřitelné rychlosti a hlavně postřehy samotných špičkových jezdců. K tomu nám Pitt dokresluje atmosféru v roli vypravěče a hrome, jako celek je to zajímavý a poučný snímek. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Překročte limit, abyste věděli, kde je." Několik velkých cen jsem viděl, depo jsem si taky párkrát prošel, ale za nějakého velkého znalce nakláněných motorek se rozhodně nepovažuju. Dokonce jsem si do zhlédnutí tohoto snímku neuvědomoval, proč se jezdci tak často válejí na zemi a hle, oni zkoušejí, co všechno jim gravitace dovolí, aby v dalším kole mohli proletět zatáčku o 0,00001 sekundy rychleji. Jsou to zkrátka šílenci bez pudu sebezáchovy, což je patrně dobře, protože bez nich by nevznikly ty úžasné záběry při průjezdech zatáček, při předjížděcích manévrech či nekontrolovaných kotrmelcích. Mne tedy nejvíc bavili pohodář Valentino Rossi, provokatér Marco Simoncelli a zejména slušňák Casey Stoner, který se nenechal semlít propagačním humbukem a místo toho rozumně včas skončil. ()

Funnel66 

všechny recenze uživatele

V poslední době jeden z mála dokumentů které mě dokázaly přibít do křesla a až do konce jsem naprosto bez dechu hltal každý záběr. Boj, vášeň, napětí - to jsou slova jež vyjadřují tyto moderní gladiátory zápolící na asfaltových bojištích na svých monumentálních strojích měnících oheň v rychlost. Neuvěřitelné vylíčení osudů šesti fantastických bojovníků na dvou kolech. A Pitt tomu dává parádní skvěle poslouchatelý komentář. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama