Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Temnotou budoucí minulosti kouzelník touží prohlédnout. Je pouze jedna cesta mezi dvěma světy... Ohni, se mnou pojď! FBI vyšetřuje vraždu Teresy Banks. Ukazuje se, že zločin v sobě skrývá ponuré tajemství, které nemůže rozluštit pouhá síla rozumu. Jeden agent beze stopy zmizí... Speciální agent Dale Cooper předpovídá, že vrah udeří znovu. Avšak kdy a kde? Twin Peaks je nevelké americké městečko poblíž kanadských hranic. Ovšem pod rouškou poklidné středostavovské idyly není nikdo tím, čím se zdá být. Nevinné tváře středoškolaček skrývají návyk na kokain a neuspořádaný sexuální život. Jedné z nich, Lauře Palmer, zbývá posledních sedm dní života... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (502)

H34D 

všechny recenze uživatele

Seriál skončil jedním fantastickým otazníkem a právě o to větší je škoda, že Fire Walk with Me na něj nenavazuje, nýbrž celému seriálu předchází. I vzhledem k mému subjektivnímu vnímání vzestupné tendence seriálu se dostáváme zpět na začátek, tedy slabota. Část mimo městečko Twin Peaks je, bez dalšího komentáře, nezajímavá a zatímco Dale Coopera si užjeme málo, tak zdlouhavost je přítomna všude. Jistou dávku mysteriózní a Lynchovsky nechápavé atmosféry samozřejmě upřít nelze, byť je zde v menším množství než ke konci seriálu, ale stále platí, že kromě ní v podstatě nemá závěrečný film Twin Peaks co nabídnout... Nudné a postradatelné. 3/10 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

V podstatě tento celovečerní film nepřináší žádné nové zásadní informace, nicméně to ani neslibuje. V podstatě se jedná o obrazové vysvětlení toho, co bylo vyšetřeno a odhaleno během dvou sérií úžasného seriálu. Rozhodně je třeba být nanejvýš opatrný a nevidět tento film před dvěmi sériemi seriálu. Jinak si zcela kompletně a nezvratně poserete zážitek ze seriálu a jaksi ztratí smysl jej vůbec vidět. Film se samozřejmě nejvíce soustředí na feťačku a kurvu Lauru a zobrazuje diváctvu její skutečný život, který byl na míle vzdálený tomu, jak pohádkově ji vnímalo její okolí. Objeví se staré i nové tváře. Účast většiny starých známých velmi potěší. Nicméně se objeví i melancholičtí čuráci (James), kteří dokážou nadzvednout divácký adrenalin do kosmických výšin. Nejvíce se mi líbilo, když Lynch roztočil prolínání různých časových rovin a především potom snové pasáže s trpaslíkem. Naprosto dokonalá a mrazivá atmosféra. Takhle to umí málokdo. V tom je opravdu úžasný a dokonalý. Člověk zkrátka musí smeknout. Vydařená záležitost, která možná nebyla tak úplně nutná, protože se všechno vyjasnilo během seriálu, ale snad by film našel uplatnění pro ty z diváků, kteří seriál z nějakého důvodu vzdali, ale přesto by je zajímalo, jak celý příběh vlastně skončil a kdo vraždil. Během dvou hodin jsou zmíněné ty nejzásadnější okamžiky. Úplně nechápu okolní zmatečné komentáře ostatních hodnotících, kteří tvrdí, že z nějakého důvodu nemají jasno a cítí se místy zmatení. Vždyť všechno do sebe krásně zapadlo už v samotném seriálu. Z filmu mám takový pocit, že divákům říká pouze něco v tom smyslu, že všechno je skutečně tak, jak to bylo nastíněno v rámci seriálu. Film to prostě jen dokládá i obrazově. Za sebe musím říct, že mě žádný moment filmu nepřekvapil, ani nesouhlasím s názorem jednoho z komentátorů, že jsme až tady měli možnost poznat Lauru. Možnost dokonale poznat Lauru byla již v samotném seriálu. Zde se dostává pouze na obrazové potvrzení její osobnosti a zásadních momentů jejího života. Tento film je úplně úžasný v tom smyslu, že jsem jej viděl sice poprvé, ale v návaznosti na seriál, kde bylo všechno řečeno, jsem měl při jeho sledování pocit, jako bych ho už někdy viděl. Jedinou výjimku tvoří snad jen úvodní 20minutovka točící se kolem Teresy Banks. Velká kvalita! ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

David Lynch je bezpochyby skvelý remeselník. Ak by sme film rozdelili na zhruba 20 kúskov, každý z nich by bol ukážkou skvelej filmárčiny. Bohužiaľ pokope je to len samoúčelný balast, ktorý je chaoticky zostrihaný a nakrútený, len aby šokoval a vyzeral vyfetene. Na radosti nepridávajú ani iritujúce postavy. PS: Seriál som nevidel. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Pozor, nebezpečí spoileru: Původně jsem hodnotil třemi hvězdičkami a to jen s velikým sebezapřením, protože jsem měl silné problémy film vůbec dokoukat, nudil jsem se a samozřejmě z větší části vůbec netušil, co že se to na plátně odehrává. Nutno dodat, že jsem měl v hlavě pouze minimum útržků vzpomínek na původní seriál, kterému film předchází. Teď jsem si seriál oživil a až na smutnou skutečnost, že nemá žádný konec, jsem si ho dokonale užil. Film jsem si pustil znovu a marně doufal, že mi na pár otázek odpoví (kdo je Bob…a hlavně co se stalo s Cooperem a Annie po návštěvě Černého vigvamu – protože ačkoliv jde o prequel, v úvodních titulcích figuruje Heather Graham (přičemž se ve filmu objeví jen na pár vteřin aby nám sdělila, že je s „hodným“ Cooperem ve vigvamu?)), ale až na rekonstrukci dávno známého, Fire walk with me nic moc nevysvětlí, spíš ještě pár otázek přidá. Rozhodně to už ale není chaotická změť podivných výjevů, ale ve vztahu k seriálu konečně dává smysl. Bohužel se stále nedozvíme nic o tom, jak to začalo a už vůbec ne, jak to skončí, vlastně…víme toho ještě o něco míň. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Piata hviezda je v podstate „len“ za približne najlepšiu a najautentickejšiu barovú scénu všetkých čias (docenenie tejto maličkosti má istotne súvis s tým, že som si pozrel film v rámci silvestrovského programu), ale ber to čert. Navyše mi zapadlo pár ďalších dielikov do skladačky s názvom Mulholland Dr.. 90% ()

Galerie (88)

Zajímavosti (21)

  • David Lynch a scénárista Robert Engels původně zamýšleli film jako první snímek ze série, vysvětlující záhadu Černé lože. Neúspěch v kinech však jejich plány pohřbil. (HellFire)
  • I když kolovaly fámy o tom, že Lara Flynn Boyle si svou seriálovou roli ve filmu nechtěla zopakovat kvůli scénám obsahujícím nahotu, Lara musela nabídku odmítnout kvůli závazkům ke čtyřem dalším filmům. (HellFire)
  • Natočený materiál by vystačil na pětihodinový film. Musely tak být vystřiženy scény, kdy: šerif Truman zpívá své milence Josie Packard; Johnny Horne oslavuje své narozeniny; rodiče Bobbyho předčítají z bible a se perou agent Desmond a šerif Cable. Byla také vystřižena scéna vysvětlující osud Annie Blackburn. Po vysvobození z Černé lože byla Annie odvezena do nemocnice, kde se zjistilo, že nosí prsten, který patřil Therese Banks a Lauře Palmer. Sestřička jí prsten sebere a začne se šíleně smát. (HellFire)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

07.10.2014

Po zrušení se vrátila zpět na televizní obrazovky jen hrstka seriálů. A ode dneška patří do téhle elitní skupinky také Městečko Twin Peaks Davida Lynche (Mulholland Drive, Lost Highway), jehož třetí… (více)

Reklama

Reklama