Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Temnotou budoucí minulosti kouzelník touží prohlédnout. Je pouze jedna cesta mezi dvěma světy... Ohni, se mnou pojď! FBI vyšetřuje vraždu Teresy Banks. Ukazuje se, že zločin v sobě skrývá ponuré tajemství, které nemůže rozluštit pouhá síla rozumu. Jeden agent beze stopy zmizí... Speciální agent Dale Cooper předpovídá, že vrah udeří znovu. Avšak kdy a kde? Twin Peaks je nevelké americké městečko poblíž kanadských hranic. Ovšem pod rouškou poklidné středostavovské idyly není nikdo tím, čím se zdá být. Nevinné tváře středoškolaček skrývají návyk na kokain a neuspořádaný sexuální život. Jedné z nich, Lauře Palmer, zbývá posledních sedm dní života... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (504)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem seriál Městečko Twin Peaks neviděl, tak mi tento film nic neřekl. Nechápal jsem pár souvislostí, které člověk pochopí nejspíš, když zhlédne seriál. Chvilku jsem se ztrácel a nevěděl, co se vlastně děje. Pro člověka, který neviděl seriál tento film není a neřekne mu absolutně nic. Tak že já silně nedoporučuji, pokud jste neviděli seriál, jinak z tohoto filmu nebudete mít absolutně nic a nebude vás bavit.. 4/10 = 40% ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem popravdě nevěděla, co si o tom myslet, ale jakmile se objevil Dale Cooper, tak to nabralo obrátek. Sheryl Lee dostala hodně prostoru a zahrála Lauru skvěle. Od poloviny jsem sice vzdala jakoukoliv snahu pochopit, co se to vlastně děje, ale z kvality to tomuhle dovětku Twin Peaks nic neubralo. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Bez znalosti seriálu prakticky nemá smysl se na Fire walk with me dívat a vůbec ničím vás asi nezaujme. Ovšem se znalostí se dozvídáte něco málo o smrti první oběti - Teresy Banks, vyšetřovateli této vraždy - speciálním agentovi Chesteru Desmondovi .. až se pomalu dostanete k poslednímu týdnu života Laury Palmer (nebojte, objeví se i agent Cooper:). Pokud vám nevadí spoilery, tak myslím, že ideálním momentem, kdy se na film podívat, je po konci první série. Dozvíte se ovšem, kdo je vrahem. Pokud vám toto rozuzlení vadí, tak si Fire walk with me pusťte po konci 8. dílu druhé série. hawk - FIRE WAAAAALK WITH MEEEEEEE ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Rád bych použil slova myslitele Karlose Vémoly „nepochopil jsem to, ale bylo to skvělé“, ale bohužel. Lynch se tady utápěl už jen sám v sobě, nikam neposunul seriál, ani svoji filmovou tvorbu, prostě si jen tak zaexhiboval, tak nějak nemotorně a křečovitě, přesně jako jeho rolička agenta tady, když řve na Davida Bowieho. Takže použiju slova Libora Matušky „nepochopil jsem to a nechalo mě to úplně chladným“. ___ PS: Zajímalo by mě, kolika tvůrcům by tohle normálně prošlo a nejmenovali by se Lynch :o) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Absolutně nemám ánunk, vo čom že to vlastně bylo, ale stejně mě to jakýmsi obtížně definovatelným způsobem fascinovalo. Příbuzní, které jsem zaúkolovala nahráním pár dílů na VHS, mě označili za psychopata (rozumějte, oni sledují jen romantické komedie, akční filmy a "zábavné" estrády). Reprízu na PRIMA KŮL si před svou současnou horší polovičkou vůbec netroufám zapnout, mohl by mě s podobnou podívanou vyhnat z domu a ikdyž je psí bouda kvalitně zateplená, bylo by v ní dost těsno. Netuším tedy, kdy mi bude přáno seriál okouknout znovu a možná ho alespoň trošku, maličko, nepatrně pochopit. Na jakém matroši to ten Lynch jede? Mohlo by mi to při sledování pomoct. 75% ()

Galerie (88)

Zajímavosti (22)

  • I když kolovaly fámy o tom, že Lara Flynn Boyle si svou seriálovou roli ve filmu nechtěla zopakovat kvůli scénám obsahujícím nahotu, Lara musela nabídku odmítnout kvůli závazkům ke čtyřem dalším filmům. (HellFire)
  • Ve filmu se opět objevila postava paní Tremondové (Frances Bay) a jejího vnuka, kteří bydleli v přívěsu, pod kterým byl nalezen prsten Terezy Banksové (Pamela Gidley). V seriálu ovšem byli sousedy Harolda Smithe (Lenny von Dohlen). (Shadowland)
  • Richard Beymer (Ben Horne) sa odmietol zúčastniť natáčania kvôli scéne, kde mal donútiť Lauru (Sheryl Lee), aby ho pobozkala výmenou za vrece kokaínu. (shimik77)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

07.10.2014

Po zrušení se vrátila zpět na televizní obrazovky jen hrstka seriálů. A ode dneška patří do téhle elitní skupinky také Městečko Twin Peaks Davida Lynche (Mulholland Drive, Lost Highway), jehož třetí… (více)

Reklama

Reklama