Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Námořník Ripley a Lula se vášnivě milují. Jenže matka Luly s tím nesouhlasí. Neustále je pronásleduje, až dožene oba milence ke krajnímu řešení... Jejich cesta je tou nejbizarnější road-movie všech dob, plná sexu, násilí a černého humoru. Brilantní kousek od režisérského mistra Davida Lynche! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (469)

Lima 

všechny recenze uživatele

"Fuck Me. Fuck Me.", aneb škemrání nádherně slizkého Willema Dafoe v jedné z nezapomenutelných scén v typické Lynchovské šílenosti, o které si můžete myslet co chcete, ale neodtrhnete od ní oči. Tři* za lynchovskou poetiku a jednu* za Dafoeovy zkažené zuby a ustřelenou hlavu :o)) ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Vášeň, nespoutanost, vzrušení, ale i oddanost a láska zmítají tímhle filmem, emoce z plátna přímo srší a nepřestanou ani dost dlouho po skončení celé téhle jízdy, která je tak ujetá, až je hezká :-) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tyler mě varoval, že tohle není nejlepší začátek pro studium tvorby Davida Lynche...ale jak to tak vypadá, jsem třikrát větší cvok než Tylerova maličkost, protože jsem si Zběsilost V Srdci dal na jeden zátah a ještě se u některých scének zasmál. Nebudu říkat u jakých, protože to už by se mnou tady asi nikdo nepromluvil:) Tenhle film je psycho, ale jako všechny Lynchoviny má svoje osobité kouzlo (viz Cage v hadím saku jako Elvis a proti tomu čarodejnice na koštěti)...čím to, že pod tímhle režisérem si každý herec svoji roli šílence vychutnává??? Myslím, že to radši nechci vědět. Každopádně tenhle film je výjimečný zážitek a je podobným výrazem individuality jako zmiňované hadí sako... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Lehká love story s těžce hororovými prvky. David Lynch nám ukazuje přesně, to co by každý soudný režisér promptně vystřihl a s tímto „vystřihnutým“ materiálem pak nakládá mimořádně sofistikovaně, zcela podle svého gusta. Výsledkem je surreálná směs krve a slz. Ve svém nejhlubším nitru čirá romance byla po cestě k divákovi očividně mnohonásobně brutálně znásilněna a zohavena, přesto ze své podstaty nic neztratila a víceméně úspěšně doklopýtala k „nelynchovskému“ konci. Je to maximálně podivný film, který vám bude připadat tím komplikovanější, čím víc mu budete chtít porozumět. Zapomeňte na klasickou filmařskou práci s charaktery, u Lynche hrají stejnou roli tělesné a duševní stránky člověka, jako mytizovaná místa a události. Jejich postupné odhalování je pak jenom vyvrcholením strastiplné cesty, na které můžete snadno zabloudit do slepé uličky (kde na vás pravděpodobně vyskočí úchyl s velmi bizarní perverzí). Slizské lidské zrůdy a zrůdičky, které míjí zdánlivě neposkvrněnou mileneckou dvojici, zde slouží jako pouhopouhé metafory obvyklých překážek lemujících cestu k pravé lásce. Samozřejmě lze příběh vnímat ve stovce jiných rovin a následně dlouze debatovat nad jejich významem, ale právě tohle je ten druh umění, které mě svou snahou o sdělení věcí tak prostých a krásných stylem tak komplikovaným a nadneseným, spíš nudí a otravuje, než děsí a znepokojuje. Občas je méně více a u romancí by to myslím mělo platit dvojnásob. 70% Zajímavé komentáře: hirnlego, Superpero, tron, H34D, Radko, Eddard, liuk, misstake, TotalFilm ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

I když film "hýří" zajímavými nápady, je to šílenost. Tohle slovo a režisér Lynch jdou k sobě jako rohlík a párek, tady to ovšem myslím spíše z toho negativního hlediska. Jednu* za permanentně nadrženou Lauru Dern. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nejujetější romantika co jsem kdy viděl. O lynchovské abnormality sice není nouze, ale přesto mi ve Wild At Heart chybělo něco, co by z divného filmu udělalo nezapomenutelně divný film. Každopádně Cage, Dern a především Defoe předvádějí povšimnutíhodné kreace, které snímku pomáhají dostat se až kamsi těsně pod vrchol vytříbeného diváckého nevkusu (myšleno v dobrém). 7/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem končím se sledování Lynchových filmů. Ono už ani není moc na co koukat, a to je v mém případě jen dobře. Psycho atmosféra, ďábelský Nicolas Cage a neskutečně dementní příběh a rádoby inteligentní myšlenkový cyklus. David Lynch opět dokazuje, že je naprosto dokonalý magor. Přivrženci ať se na mě nezlobí, názor jako názor..né? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $9,5miliónaTržby USA $14,560,247Tržby Celosvetovo $24,400,000║ David Lynch je teda riadny zvrhlík, miestami tu dokáže vytvoriť výborné dusné scény ale ako celok to príde až príliš ukájajúce samé na sebe, na tej zvrhlosti, úchylnosti, ktorá nemá niekedy až také správne miesto v danom príbehu, hlavne nech tu toho je veľa aby bolo na čo pozerať /40%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Další zvláštní David Lynch, který mi nesedl tak jak bych si sám představoval. Nicolase Cage miluju i v tomto snímku a je jen škoda, že se k němu moc herců nepřidalo. William Dafoe je dábelsky nechutný, ale Laura Dern je zvláštní. Něco tomu filmu chybí. Kus Lynche? Možná, ale rozhodně nějaký silný moment, který by ho učinil nesmrtelným stejně jako jiné Lynchovi filmy. Ani kdybych chtěl nedokážu dát čistých 5*. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

No co dodat, prostě Lynch... na Twin Peaks či Mulholland Drive to sice nemá, ale stále je to perfektní snímek. Zamilovaná dvojice projíždí krajinou a potkává spousty zajímavých postaviček. Klasická road movie, jak je mám rád. Navíc obohacená o Lynchovu režii, kde mi ani jeden jediný záběr nepřišel zbytečný a u žádné scény jsem se nenudil, což se mi teď nějakou dobu nepovedlo...:) Hezké herecké výkony (až na Willema Dafoea, ten byl odporný opravdu monstrózně) a tradiční lynchovské vsuvky jsou samozřejmostí. Děkuji, mistře. 90%. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

AAAa Ježiši to už nejde. Něco takhle ujetýho jsem už fakt dlouho neviděl. Lynch se tímto filmem zařadil mezi mý oblíbený režiséry, protože to byla fakt síla. Cage zde podává jeden ze svých nejlepších hereckých výkonů, a Willem Dafoe? No Willem Dafoe má hlavně zmutovaný zuby a je to hroznej úchyl, hned bych mu za to ale dal Oscara. No a ze všech těch podivností a nechutností mi kromě něj asi utkvěl důchodce s berlema co strašně komicky mluvil s matkou Laury Dern. A pak ještě Crispin Glover kterej si pro změnu celej rok myslí že sou vánoce, celou noc si dělá sendviče a strká si šváby do análu. Bezvadnej film! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ďalší zhulene uletený a príjemne (?) nenormálny Lynch. Extravagantný, delikátny, jemne kontroverzne šokujúci, omamný, hypnoticky ladený na neskorú letnú večernú hodinu, sexuálne svojský, pomaľovaný červeným rúžom a oblečený v hadom saku, zabývaný neuveriteľnými vedľajšími postavičkami (Crispin Glover a jeho šváby, štekajúci Harry Dean Stanton), flashbackmi presýtené, obdarované Ozom a Willemom Dafoeom. Lyncha skutočne nemožno viniť z absencie fantázie a osobitosti. Netrúfam si ale ŽIADNY z jeho projektov masovo odporúčať. Teda samozrejme až na Príbeh Alvina Straighta. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ujetá svobodomyslná road movie krimi-romance plná odkazů na Wizard Of Oz, zvláštní komedie, tromácky groteskních brutalit, přepjatých rodinných dramat a vypalovaček typu "Wicked Game", kam krásně zapadá Cage a skvěle se blýskne gauneří Dafoe. Ustál jsem i moji neoblíbenou Lauru Dern. Závěr už vyloženě WTF, ale nějak podivně mi smysl dal. Interpretovat se to dá jen klasicky lynchovsky -- všelijak a nejasně -- bylo to ale zábavný a mělo kouzlo, je cítit tvůrčí zápal a radost. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Lynch je Lynch a s tím jsem do toho šla, čekajíc všechno možné. Ale žádné zklamání se nekonalo, naopak jsem byla překvapená celkem vstřícným, Davidovým postojem vůči nám. Kdo mě ale dostal, tak to byl Niki. Jak vyskakoval v prérii z limuzíny a jak bezvadně umí zpívat, to jsem vůbec netušila. Předvedl se tady v celé škále situací, od romantika po grázla, empatického človíčka a podobně. Nicméně Laura Dern mu šlapala na paty a Williem Dafoe si tady zahrál odpornýho slizouna asi s vekou chutí, prostě kdo umí, ten umí. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Místy mě až skoro napadlo zdali tohle Lynch nenatočil pro TROMA Production. Vážně. A pozor, rozhodně se VYHNĚTE nechutné verzi s českým dabingem = horší fušeřinu jsem ani neslyšel, znechuceně vypnul ve třetině a podíval se radši na originál. ()

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

25.06.2014

Možná si ještě pamatujete, jaké kontroverze mezi českými novináři loni vzduzovaly politické názory Olivera Stona. Letošní ročník nejznámějšího českého filmového festivalu by mohl být podobně… (více)

Reklama

Reklama