Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čo ak sa prezidentom stane obyčajný človek, čestný a zásadový učiteľ? Toto je práca Vasilija Goloboroďka (Volodymyr Zelenskyj) už takmer šesť mesiacov. Ale veci nejdú podľa plánu. Reformy sú zabrzdené konzervatívnym parlamentom, hospodárska kríza naberá na intenzite a obyvateľstvo to cíti. Vasilij všade čelí prekážkam, rodinkárstvu a korupcii. Na prekvapenie svojho tímu, keďže zástupca Medzinárodného menového fondu práve pricestoval do Kyjeva, aby predložil konečnú ponuku, sa Vasilij rozhodne sám prísť na to, čo sa dá ešte robiť. Vydá sa preto na cestu naprieč Ukrajinou, na ktorej stretáva skutočných obyvateľov svojej krajiny. (TV Markíza)

(více)

Recenze (13)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Film je oveľa hlučnejší a akčnejší ako akákoľvek epizôda seriálu. Prezident sa rozcestoval po Ukrajine a uvidíme viac ako len tradičné seriálové miesta. Charkov, Zaporožie, Sumy, všetky dnes smutne známe veľkomestá. Prvýkrát sa nehovorí čisto po rusky, ale viackrát zaznie aj ukrajinčina. Stretnutia s korupciou vo všetkých formách prekvapujú, ako neexistujúce zaplatené cesty a mosty, čo mi to len pripomína... –––– Tradícia. Nalievaj! –––– Skúste sa ma spýtať, kde je prezident. –––– ...a Slava Ukrajini bude znieť nielen u nás, ale na celom svete. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Slušné pokračování první série, které stojí především na chemii prezidenta Goloborodka a jeho bývalého kolegy Yuriho. Celé je to velmi absurdní a hrdiny vidíme cestovat po Ukrajině, aby dosáhli svého. Teď mě bude čekat druhá série, kde film víceméně natáhli a přidali k němu další dějové linky, tak jsem zvědavý jestli tempo příběhu bude lepší nebo horší. Yuriho převleky ale byly skvělé, to byl velmi dobrý nápad ze strany tvůrců. 75% ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

edit: Pozor, film je jen osekaným sestřihem z několika epizod zhruba uprostřed druhé série. Při zpětném pohledu doporučuji neztrácet s tímhle čas, nekazit si zážitek a rovnou kouknout na plnohodnotnou druhou sérii. - - - Nebylo mi to tou groteskní hlučností ani zdaleka tak sympatické, jako první série seriálu, ovšem s jednou velkou výjimkou - závěrečná řeč. Zelenskyj tu OPĚT ukazuje důvody, proč se stal prezidentem. Předává tu jasnou message, čím Ukrajina chce, resp. nechce být. "Nejsme žebráci, nejsme levná pracovní síla. Zapamatujte si to jednou provždy. Nejsme na kraji světa. Nejsme hraniční oblast mezi orky a elfy. Jsme normální, silná, krásná a bohatá země. To, že jsme v tuto chvíli na kolenou, neznamená, že nás můžete využít. Teď vidím, že skutečně stojíme na okraji propasti. Ale přesto máme šanci stát se skvělou zemí. Jsme národem otevřených, chytrých a talentovaných lidí. Tohle musíme pochopit. Chápat, že se musíme respektovat, stydět se za krádeže, vyhrnout si rukávy a tvrdě pracovat a neprovolávat 'Hanba!' nebo 'Zrada!', ať s důvodem či bezdůvodně. Ukrajinu nevybudujeme řečmi. Musíme přestat rozdělovat Ukrajince na přátelé a nepřátele. Naopak, musíme se sjednotit. A pak celý svět, ne jen Ukrajinci, budou volat: 'Sláva Ukrajině!'... a oni se sjednotili. A vskutku, celý svět nyní takto volá. ()

jjemi 

všechny recenze uživatele

Supersranda:-))) Sluha národa je vlastně velmi odvážný nápad a dílo. Pokud to vezmu vážně, tak je to i o našich „elitách“, které rozkradli co mohli a stále pokračují. Naše cenzura a autocenzura by takto pojatou společenskou kritiku nedovolila:-((( Umělci by se báli, že budou obviněni z euroskepticizmu nebo ještě horších „sprosťáren“. Závěrečný proslov je úžasný, bere za srdce, kéž by mu mohli Ukrajinci dostát v budoucnosti. My už nemáme šanci. PS: Samozřejmě bez Zelenského by to nešlo, on tomu dal duši. ()

ariari 

všechny recenze uživatele

už chápem hnojníkov ,ktorí majú hrdo za svojím menom číslice....tragickí trolíci bez chrbtovej kostičky. ich musculus sternocleidomastoideus je permanentne v kŕči nad vyhľadávaním všemožných portálov, kde by mohli svoju nehynúcu zášť a podporu ruskému vládcovi zreteľne prejaviť, chlapci a dievčatá, toto je  asi najlepší web na hodnotenie filmov, zatiaľ bol roky  trolloodolný.  seriál má mimoriadne dobré sitcompové prvky, kvalitnú kameru, vynikajúce obsadenie vedľajších postáv, skôr by som ho tipla na francúzsky alebo britský blackbook projekt, taký je dobrý. Keby taký verbal napísal, že ide o odpad, má to svoju hodnotu, takto urážate mozgy ako je Verbal, Pomo, Spitro a mnohí, ktorí majú síce odlišné názory, ale obrovský dar podať otvorené hodnotenie . To vaše odpad je smutný pohľad na to, aká je aj česká spoločnosť prežratá drbkami s IQ hojdací koník . Schválne som nakukla na hodnotenia takého  b4ldik, Takeshi666,Libor9 ..a očíslovaných hrdinov,.ale ale!  čo to čo to? okrem tohto seriálu sa zdá, že ste nestihli pozrieť dokopy nič . a tu  podávate  fundované eseje  a páve preto, že vám seriál nedal ani dýchať,  ako ste sa nańho tešili, ste sa teda sem zaregistrovali. Kokotkovia naslovovzatí,venujte sa radšej vareniu. Ale to by ste zas zrejme otrávili  svoj už aj tak žlčou dodrbkaný Git . ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama