Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svatbou to všechno začalo...  Mladí novomanželé Alena (M. Hudečková) a Pavel (M. Kolár) dostanou mnoho svatebních darů, ale chybí jim mezi nimi nějaký obraz do bytu. Chtěli by originál, ten jen ale příliš drahý. Rodiče jim koupí obraz s jelenem. S tím však u mladých moc neuspějí... (Česká televize)

Recenze (13)

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobře jim to rodiče řekli, jsou věci, které by si snad novomanželé měli zařídit sami. A oni taky zařizují. Oba se k tomu staví dost zvláštně. Manželka trvá na originálu, na který pochopitelně při těch cenách nemají prachy. Jako by na tom snad záleželo. Manžel to taky pojme po svém a rozhodne se nějaký namalovat. Upřímně řečeno bych ani neřekl, že podobný námět může někomu opravdu stát za natočení. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice málo uvěřitelná povídka, s nesympatickým obsazením, postrádající vtip. Kromě toho, že na obrazu nakonec místo jelena skončila kráva, mohli jsme si prohlédnout bavlněné dámské prádlo z roku 1983. Celou zápletku prozradila Česká televize (pravda, děj se rozjížděl celkem zdárně) a pointa, na kterou zbylo několik minut, které nám ČT nevykecala, byla opravdu bídná. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vrcholem téhle bakalářské povídky je, že si mladí novomanželé dají na stěnu mazanici. V roce 1983 bylo zřejmě nemožné sehnat odpovídající dekorativní doplněk do bytu za dobrou cenu. Kvalitní obrazy byly cenově nedostupné, darovaný obraz s jelenem zaváněl kýčem, mladým nezbývalo nic jiného, než sáhnout po vlastní kreativnosti. A výsledné dílo moc nedopadlo. Myslím tedy obraz, co se pohyboval někde na hraně kubismu, ale nijak vábně nedopadla ani tahle povídka. Scenáristovi ani režisérovi se do ní nepodařilo vměstnat jediný vtip. Za tímto účelem nebyli k dispozici typičtí komičtí herci. Zesnulý a málo známý Martin Kolár moc sympaticky nepůsobil, i když dostal v roli manžela zdaleka největší prostor. Ostatní také nijak neoslnili. Vlasáková-Sobotová, co hrála kamarádku z práce, pořádně nikdy hrát neuměla, přičemž scéna s ní, v níž stojí modelem, měla jako jedna z mála komický potenciál. Ten šel tak nějak do ztracena, alespoň si ale divák užil trochu lehké erotiky na trávníku. Z celé povídky není moc co vyzdvihnout. Sice její námět působí neotřele, tempo je také nastaveno zdárně, ale zvýšená účast nezajímavých momentů, si říká o nízké hodnocení. A ta manželova namalovaná odstrašující mazanice, která budila uspokojení, ta měla skončit v popelnici, nikoliv na stěně interiéru vilky. 40% ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"No, má to pěkný barvy." Novomanželský příběh, natočený podle zadaného tématu "Jak jsem se pletl do řemesla", vyprávějící o tom, že někdy není dobré řídit se heslem "Udělej si sám", hlavně v případě, že bydlíte společně s rodiči nevěsty a jako modelku si přizvete kolegyni z práce, ale také vypovídající o tom, jak to vypadalo v době, kdy u nás ještě neexistovaly takzvané "Svatební seznamy". ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama