Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestnáctiletá Eszter je jako mnoho jejích spolužaček zamilovaná do učitele angličtiny, který ale všechny zaskočí oznámením, že se stěhuje do Londýna. Tentýž den od něj ale Eszter dostane e-mail na rozloučenou a začne si s jeho autorem dopisovat. Postupně se mezi nimi rozvíjí on-line erotický vztah, který začne hraničit se zneužíváním. Maďarské drama o nejistém světě teenagerů a dospívání ve době, kdy je život on-line stejně důležitý jako ten off-line. (Febiofest)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (61)

TomX2 

všechny recenze uživatele

Eszter zo začiatku prišla sympatická aj mne (fialové vlasy! manga! plagát Fullmetal Alchemist!), keď sa ale ukázalo, že tak rozumná nie je, všetky sympatie k nej postupom času upadli. Identita internetového úchyláka mi síce bola známa už od začiatku, o to viac ma ale prekvapilo, aký uveriteľný motív mal. Vďaka jeho chorobe a posadnutosti som s ním neskôr súcitil, keďže sám viem, aké ťažké je žiť s nejakou ťažšou duševnou poruchou. Už len vzhľadom k tomu, že nepochytil veľa rozumu a nebola v ňom láska, som dúfal, že to s ním nakoniec dobre dopadne, nuž šlo to s ním dolu z kopca. Po odhalení identity úchyláka ma už osud Eszter veľmi nezaujímal (akoby aj hej, keď sa ukáže, že veľmi rozumná nie je a krátko po "odmilovaní" sa "zamiluje" do debilného spolužiaka) a záver filmu na mňa teda nemal žiadny dopad. Chválim uveriteľný vývoj postáv, po stránke technickej aj hereckej sa však jedná o obyčajný priemer. ()

Swannie 

všechny recenze uživatele

Neznášam tínedžerské filmy, na tento som bola prinútená ísť a nechcelo sa mi tak veľmi, že som zo 20 minút ešte aj meškala. Priznávam, mala som voči nemu obrovské predsudky, ku ktorým ešte prispel aj vskutku “úžasný” slovenský názov a plagát (našťastie k plagátu sa potom režisér vyjadril, že s jeho distribúciou takisto nesúhlasí). Netrvalo však dlho a ja som zistila, ako som sa mýlila. Toto síce je film o zaľúbených tínedžeroch, má ale veľmi ďaleko od klasických mainstreamoviek. Tento film poúča a desivo reálne zobrazuje dnešnú dobu a čo všetko sú schopní pubertiaci pod vplyvom hormónov spraviť. Po celý čas mi bolo nepríjemné dívať sa na tie decká, a predsa som nevedela odtrhnúť zrak, natoľko ma zaujímalo, čo preboha sa bude diať ďalej. Mladí herci hrali príjemné i nepríjemné scény skvele, príbeh bol dobre vyrozprávaný a páčila sa mi práca s obrazom (napr. chatové okná po bokoch). Užitočným obohatením bola aj diskusia s režisérom po premietaní. Týmto sa ospravedlňujem za svoje predsudky, film oceňujem a som nesmierne rada, že som ho videla. Bodaj by takýchto tínedžeroviek bolo viac. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

O niečo vydarenejší kúsok ako FOMO. Film je akýmsi mixom sexuálneho obťažovania, kyberšikany a neopätovanej lásky. Pravdu povediac, režisérovi/scenáristovi sa ma podarilo trošku oklamať – fakt som si myslel, že to bude príbeh zameraný „len“ na milostný vzťah medzi neplnoletou mladou slečnou a učiteľom. Každopádne, príbeh mladého Esztera je istým príkladom toho, ako sa môže zrútiť život jednej mladej slečny v priebehu piatich minút – Internet nezabúda. Za výsledné udalosti môže len čiastočne, skutočný vinník (ktorý už ako mladík vykazuje symptómy „psychopata“) však z toho v podstate vyjde bez trestu – a ja sa len pýtam, že prečo? Z mojej strany hodnotenie „3+1“, kde tá „+1“ hviezda za herecké výkony. P.S.: Ja osobne mám problém s názvom filmu – fakt by ma zaujímalo, že na čo s tým režisér myslel. Osobné hodnotenie: 81% (****) ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Ze začátku bylo sice všechno jasné, až to člověka nudilo. Pak ale přišla změna, a to velmi dobrá. Přiznám se, že jsem něco takového úplně nečekal. Jestli to byl záměr režiséra, nás ukolébat a pak nám předvést, že ne všechno je tak, jak to vypadá, tak se mu to víc než povedlo. Ovšem film jako celek mohl být dynamičtější, nějaká vedlejší zápletka by se neztratila. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Strhující sonda do života maďarských pubošů, která ukazuje, jak nebezpečně tenká je hranice mezi láskou, pomstou a nenávistí. Film vyniká postupně budovanou atmosférou a uvěřitelným vývojem postav, stejně jako pro mě překvapivým zvratem nastalém zhruba v polovině filmu a naprosto šíleným, byť asi opodstatněným koncem. Hlavní postavou je sympatická slečna s fialovými vlasy, kterou si nelze neoblíbit, jejím protikladem je takový nesmělý diblík, a tihle dva spolužáci ze střední školy sehrají zajímavý vztahový i emocionální kolotoč, který je vítanou vzpruhou v rámci nekonečné řady příběhů o lásce, vztazích a problémech puberťáků. Film se mi dostal pod kůži, navíc jsem nedokázal odhadnout vývoj příběhu a celé mi to uteklo neskutečně rychle, přičemž s koncem jsem se nesmířil a chtěl jsem víc, ale je fakt, že objektivně vzato to asi skončilo v té nejlepší možné chvíli. Určitě jeden nejlepších filmů v rámci young adult příběhů, kterých se už ke mně v rámci filmů a knih dostalo opravdu mnoho, a proto neváhám hodnotit na maximum. [27. Art Film Fest Košice] ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • V scéne, keď hlavná postava (Szilvia Herr) telefonuje s odchádzajúcim učiteľom o čase konania rozlúčky, jej dá na vyber učiteľ dva možné termíny, a to v stredu alebo štvrtok večer. Ona sa opýta kamarátky kedy im to viac vyhovuje, ale skôr než to povie do telefónu učiteľovi, ju učiteľ preruší a povie: „Takže vo štvrtok večer o siedmej?” (F2003F)
  • Natáčení filmu probíhalo již v roce 2016, ale promítnout ho bylo možné až o dva roky později, protože film tehdy nezískal státní podporu od Maďarského národního filmového fondu . (Homerking)
  • Režisér filmu Mihály Schwechtje na diskusii vrámci Art Film Festu 2019 povedal, že s plagátom k filmu, na ktorom je telefón s odhalenou fotkou nesúhlasí. Vybral ho vraj distribútor, aby prilákal do kín viac ľudí. Režisér ho však považuje za sexistický, nevhodný a zavádzajúci a s distribúciou sa o ňom veľa hádal. (Swannie)

Reklama

Reklama