Případ zmizení obrazu Nahé pastýřky a s ním související vraždy řeší Vladimír menšík za vydatné pomoci pana Pacínka :)(26.5.2003)

• gouryella

Jen a jen průměrná česká krimi, kterou osvěžuje pouze B. Šmída v roli Pacínka.(5.9.2002)

Vcelku slušná detektivka okořeněná osobitým humorem postavy pana Pacínka (B. Šmída).Tato postava se vyskytuje nezávisle ještě v několika filmech, jimž dodává zvláštní šmrnc.(11.8.2003)

Výborná česká krimi s tím nejlep.obsazením...(28.7.2008)

Překvapilo mě, jak je tahle detektivka pohodová. Jak si v ní s chutí herci zahráli. A já je rád viděl. Jak Menšíka, tak Munzara, tak Nedbala, tak Skopečka atd. Zavražděná Petrovická, tak si zahrála plných 20 minut! Což na zavražděnou v detektivce, kde divák čeká kdy a kým bude zavražděná, tak je dost dlouhý čas.(12.9.2010)

Moje hypotéza: jedná se o pohodový český pokus o anglickou detektivku v uzavřené společnosti, s českým humorem (hlavně "režisér" Menšík a "kslužbám" Pacínek - B. Šmída) .(11.2.2012)

• UncleG

Nemůžu si pomoct, ale ústřední dojem z celé detektivky byl, že Vladimíru Menšíkovi role "moudrýho" příslušníka SNB vyloženě nesedla. Nadšení z příběhu taky veškerý žádný - Jestli ten vobraz někdo ukrad, přemaloval, schoval do falešnýho salámu nebo ho omylem přiložili do kamen... to mi bylo tak ňák šumafuk.(20.4.2010)

nějak mi hapruje rozuzlení filmu, jinak celkem fajn film se solidní atmosférou.(3.10.2009)

Povedená česká detektivka o ztrátě cenného obrazu a vraždě s ní spojené. Skvělé herecké výkony dělají z napínavého příběhu místy až komedii. Já se u tohohle náramně bavil a nemohu jinak než vřele doporučit tuhle úžasnou klasiku s plejádou výtečných herců. Rozhodně stojí za zhlédnutí. 85%(19.11.2010)

Jedna určitě z těch povedenějších českých kriminálek o dvou mordech, ztraceném obrazu a jednom malém divadle. Vyšetřující skupina v čele s Janem Skopečkem je doplňována už od začátku kapitánem Vladimírem Menšíkem, který se zasloužil především v úvodu filmu o krásné herecké vystoupení a okořenil svým živelným herectvím celý film. Navíc nejde jen o suchopárnou detektivku, sem tam je nám nabídnut i humor, čehož si také jako divák musím cenit. Hudba: Štěpán Lucký(26.9.2009)

• Adam Bernau

Jednání prvé: Státní zámek prolezlý šejdíři. Podívejme na ně, na kunsterei. Milostivá paní sem, milostivá paní tam. Neudělají krok, aniž by neprovedli nějaký ten vykutálený kšeftík, západní valuty jim čouhají i z uší, to vše přímo pod nosem esenbáka Menšíka, který má na zámku asi služebnu. (Omdlení jediného poctivce nikoli při pohledu na mrtvolu, nýbrž na zjevení Nahé pastýřky, je v této situaci zcela logické.) Jednání druhé: Protřelá šejdířka chce zítra ráno emigrovat a tak si dá s otravným somrákem schůzku už na dnes večer? Nota bene na dobu, kdy potřebuje tajně odebrat obraz? Pak ji nenapadne nic lepšího pro klidný odjezd než se pokusit ho zapíchnout? Nota bene vlastního bratra? Nu, dobře jí tak, krávě. Jednání třetí: Nejprve to vypadá na nejdementnější vraždu v dějinách české kriminálky. Pak se to sice překvapivě zkomplikuje a celý průběh vyšetřování skýtá velmi sympatickou společenskou zábavu. Ovšem závěr je ještě promyšlenější než úvod - jednání čtvrté: Jakže? Vrah si má po veřejné inscenaci falešného doznání myslet, že případ je uzavřen? Jakže? Oba obrazy jsou k disposici, ví se, která bije a on si má myslet, že proklouzne s tím správným? Jakže? On si to dokonce opravdu myslí? A nakonec kapituluje pod tíhou takových důkazů, jako je nesprávná expertíza a umaštěná kapsa? Nehledě na to, že je divákovi už dopředu prozrazen tím, jak pronáší své „to vám blahopřeji, pánové“ (zhruba 1:01:07). Tak tedy hvězdička za v tak lehkém filmu nečekaně kvalitní ochutnávku tehdejších herců. Vyšetřovatelům to docela pálí, ačkoli vypadají jako z půjčovny. Podezřelí jsou zajímavější. (Ovšem Shakespeare před dvěma sty lety, to snad ne, pane Munzar.) Druhá hvězdička specielně pro pana Pacínka („...pan Pacínek napsal hipotéza s měkkým i, ano?“ „To je těžký, já nemám ucelené klasické vzdělání.“) v podání skvělého Bhm. Šmídy. Jinak další dobový film, v němž zní z rádia Karel Gott.(21.8.2011)

Až na docela překvapivej konec je Nahá pastýřka úplně maximální šeď a průměr..zkouknout, zapomenout a spát.(9.4.2012)

• Maq

Klasická detektivka s klasickými hříchy (zámek, tajná skrýš, vzrušující osudy starých obrazů) situovaná do socialistických šedesátých let. Filmová obdoba toho, čemu se říká čtení na dovolenou. Dočetl bych to s chutí a pak někde zapomněl.(15.2.2011)

Neí to špatná detektivka je jen poznamenaná dobou svého vzniku. Skoro až úsměvně pak působí snaha překvapit v samém závěru, když už všichni tuší, že vrah je kdosi jiný. 60%(21.11.2009)

Trocha komorný príbeh, ktorý sa odohráva na jednom mieste. Vedel by som si to predstaviť ako divadelnú hru. Film mám rád , lebo v ňom vidím výborné herecké role troch fantastických hercov. V prvom rade kraľuje Bohumil Šmída, ako prevychovaný šmelinár z obrazmi, ten je fakt dobrý, potom V.Menšík ako policajt a režisér ochotníckeho divadla a ako tretí M.Ružek ako maliar , pijan ... Filmu dávam 75%.(4.8.2011)

Erotomani sklidněte hormony, název je sice lákavý, ale jde o obraz a o pár mrtvol. Ano, byla to doba zajímavého Bohumila Šmídy...(20.1.2003)

• Kuzlo

Prišlo mi to ako jeden z dielov krimiseriálu natiahnutý na celovečerný film. Zbytočne nudné a záverečné odhalenie ma tiež nijako nenadchlo.(22.11.2008)

Mám tento filmeček už od dětství rád. Kromě Bohumila Šmídy a Vladimíra Menšíka by stálo za to zmínit ještě Martina Růžka a jeho sympatického kumštýře - ožralu. Zde pak civilní herectví končí a následuje divadelně přepjaté představení divadelnických bardů Luďka Munzara a tentokrát i Karla Högera. To ale nic nemění na tom, že jsem tento kousek viděl už mockrát a pořád mě ještě dokáže pobavit. 75%.(19.4.2010)

Vynikající česká kriminálka a navíc výborně herecky obsazená. Nechybí ji napětí, spád a inteligence. Nebýt prozíravosti tvůrců, neměli bychom se dnes o víkendech v TV na co dívat.(23.10.2010)

Detektivka, kde je vrah docela brzo jasný. Točí se kolem padělání obrazů a také kolem ukrytého obrazu Nahé pastýřky ("Vám tady pobíhá nějaká nahá družstevnice"). Bez Bohumila Šmídy, který dokáže svojí přítomností okořenit každou detektivku, a Menšíka by to bylo opravdu nudné.(19.4.2010)

<< předchozí 1 2