Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden ze zcela zapomenutých filmů vypráví o tom, jak rozvedený tatínek důmyslně nachystá zdánlivě náhodné setkání jedenáctileté dcery se svou novou partnerkou. Avšak pozvání do hájovny, kde přebývají její rodiče, se nevydaří podle zamýšlených představ... (oficiální text distributora)

Recenze (16)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Záměr dopadu filmu je víc než jasný - ukázat jaký dopad má rozpad manželství na dítě a na širší rodinu. Výsledkem je dílko zcela odtržené od života, které vzniklo nejspíš na přímou objednávku. Jako jediný přínos bych viděla v tom, co se v průběhu let změnilo - přístup k rozvodům. Mnohem zajímavější jsou trochu mladší Křehké vztahy s Vladimírem Kratinou v hlavní roli. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Na to, že film trvá přes hodinu se v něm téměř nic neodehraje. Děj by se dal klidně stlačit na polovinu, možná i méně, nebýt v něm plno zdlouhavých tichých scén. Ke všemu se tu vyskytují samé nesympatické postavy. Vlastně jediní, kdo si rozumí jsou ty děti, zato dospělí, to je jedna velká křeč. Zvláštní, že pokaždé, když vidím v nějakém filmu či seriálu Lukavskýho, stále hraje tutéž pózu přechytralého morouse a intelektuála. A že se jedná o komedii? O tom dost pochybuji, já se nezasmál ani jednou. Na víc jak 1 * a 20% to není. ()

Reklama

GIK 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem bohužel od začátku, takže jsem byl celou dobu napnutý, cože tajemného se to v rodině lesníka přihodilo a proč jsou všichni tak podivně strnulí. Proč zmizely fotografie z alba? Proč zůstává jedno místo u stolu prázdné? Záhada rodiny nadlesního postupně vychází na světlo. Kvalitní herecké výkony, uvěřitelný příběh a krásný kabriolet - tradiční to dopravní prostředek českého inženýra v 70. letech. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Nu ano, jak se do lesa volá, tak se z něj ozývá... Takový normální příběh se špetkou moralitky o složitých věcech lidských, o krizi rodiny, když tatínkové odcházejí... Dětem se zkrátka lhát nemá a kdoví jak (by) to (v realitě) všechno i přes ten holčičí úsměv nakonec dopadlo... . . . Za tu kameru mám chuť dát čtyři hvězdy, vlastně i za ty herecké kreace, kdy herci hrají a na nic si nehrají, za tu zvláštní černobílou poetiku a poctivé filmařské řemeslo. Kazí to (dobově typicky lajdácké) postsynchrony a trošku manýristicky zbytečná režijní unylost, ale zase proti dnešním podbízivým trendy srajdám je to vlastně krásný a svým způsobem smysluplný film. Takže tři a půl - a za hudbu a chytlavý klavírní motiv nakonec v dobrém rozmaru zaokrouhleno nahoru. - - - P.S. Který komik tady vepsal žánr "komedie"? Tenhle film je totiž vpodstatě i pro dětské vnímání přístupné rodinné drama! - - - - - (Poprvé viděno 10.12.2011 na tv barrandov, hodnocení 67., komentář zde jako sedmý - 10.12.2011) ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Mé pohnutky pro zhlédnutí tohoto filmu byly jasné, chtěla jsem vidět něco, co je ještě starší než já. A dostalo se mi příšerné hovadiny, jejíž dialogy jsou do poslední mrtě předvídatelné i čtyřletým mírně zaostalým dítětem. A aby nebylo vší hrůze konec, část oněch primitivních dialogů deklamovala svým nezaměnitelně blbým způsobem herečka z protekce Rázlová. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Praze - Dolních Chabrech a ve Zdibech. (M.B)

Reklama

Reklama