Nu ano, jak se do lesa volá, tak se z něj ozývá... Takový normální příběh se špetkou moralitky o složitých věcech lidských, o krizi rodiny, když tatínkové odcházejí... Dětem se zkrátka lhát nemá a kdoví jak (by) to (v realitě) všechno i přes ten holčičí úsměv nakonec dopadlo... . . . Za tu kameru mám chuť dát čtyři hvězdy, vlastně i za ty herecké kreace, kdy herci hrají a na nic si nehrají, za tu zvláštní černobílou poetiku a poctivé filmařské řemeslo. Kazí to (dobově typicky lajdácké) postsynchrony a trošku manýristicky zbytečná režijní unylost, ale zase proti dnešním podbízivým trendy srajdám je to vlastně krásný a svým způsobem smysluplný film. Takže tři a půl - a za hudbu a chytlavý klavírní motiv nakonec v dobrém rozmaru zaokrouhleno nahoru. - - - P.S. Který komik tady vepsal žánr "komedie"? Tenhle film je totiž vpodstatě i pro dětské vnímání přístupné rodinné drama! - - - - - (Poprvé viděno 10.12.2011 na tv barrandov, hodnocení 67., komentář zde jako sedmý - 10.12.2011)(10.12.2011)

• dobytek

Koukal jsem na to během hraní rulety v jedný herně a připadalo mi to úplně o ničem. Jako kulisa k ruletě to ovšem bylo lepší, než poslouchat bláboly místních opilců.(28.10.2009)

Trochu ponurá komedie, spíše vztahové drama o mladé ženě, která chce uzavřít manželství se starším rozvedeným mužem. Jenže je tu ještě malá dcerka z prvního manželství a ta nesmí zůstat stranou.!!!(1.1.2011)

• veronikav

Ukázka výchovného filmu :-))) Od rodiny se přece neodchází ! A když tak Vám všichni okolo dají najevo co a jak má být :-)) Umělé a nezáživné :-((8.3.2009)

Ta malá se na tatínka velmi pečlivě připravovala. Nic nenechala náhodě. Děti snášejí některé věci jinak a také se jim musí věci jinak podávat. S bratrem jsem se ocitla ve stejné situaci jako ta holčička. Časem jsme se s tím srovnali, i když jsme to brali jako strašlivou zradu, kterou nám způsobila milovaná osoba. Já jsem nikdy neměla v lásce Reginu Rázlovou, protože na mě působila tak nějak afektovaně a nadřazeně. Možná to bylo jejími rolemi. Na konci filmu se objevuje v záběru Železniční viadukt v Hlubočepích klenoucí se přes Prokopské údolí, který je součástí Pražského Semmeringu. Dokonce je vidět i budova tehdejší Českoslovesnké televize.(15.2.2012)

• honajz

Machova režie mi vždycky přišla taková zvláštní, oddiváčtěná, do sebe zahleděná. A když chybí i pořádný scénář a herci, co by to utáhli,je to vážně nuda dokoukat. Přitom určité náznaky zajímavého příběhu, prostředí, tam byly, ale nakonec zcela nevyužité.(2.4.2011)

• kebom

Pomerne dosť nezáživné, akurát Regina Rázlová bola krásna.(10.10.2011)

Neviděl jsem bohužel od začátku, takže jsem byl celou dobu napnutý, cože tajemného se to v rodině lesníka přihodilo a proč jsou všichni tak podivně strnulí. Proč zmizely fotografie z alba? Proč zůstává jedno místo u stolu prázdné? Záhada rodiny nadlesního postupně vychází na světlo. Kvalitní herecké výkony, uvěřitelný příběh a krásný kabriolet - tradiční to dopravní prostředek českého inženýra v 70. letech.(11.12.2011)

Celkem příjemný, leč docela smutný film, ale taková bývá i realita, často ještě horší. Hodnocení: 55 %(19.9.2011)