Reklama

Reklama

Teorie velkého třesku - Série 12

(série)
USA, (2018–2019), 8 h 9 min (Minutáž: 19–22 min)

Hrají:

Johnny Galecki, Jim Parsons, Kaley Cuoco, Simon Helberg, Kunal Nayyar, Melissa Rauch, Mayim Bialik, Kathy Bates, Neil deGrasse Tyson, Bill Nye, Teller (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(24)

Obsahy(1)

Nejlepší třesk na konec. Nejlepší přátelé Leonard Hofstadter a Sheldon Cooper a jejich superchytří přátelé řeší každodenní vědecké teorie, rodinné krize a videohry. Avšak všechny dobré teorie dojdou závěru. Dvanáctá a poslední sezóna televizního seriálového hitu směřuje ve 24 smíchem nabitých epizodách do nové dimenze...a možná i dál. (Magic Box)

(více)

Recenze (28)

PichyjePan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po delší době, konkrétně od konce 6. série, konečně dobrá série. Ano, bylo tu pár né úplně podařených dílů, ale nebyly tu žádné, které by mi něčím vadily. Super bylo, jak vše směřovalo ke konci a kdyby předešlé série vypadaly jako poslední díl, tak by to bylo příjemně svižné a více zábavné. Poslední díl musím opravdu pochválit, tvůrci se ten konec a rozloučení se seriálem nesnažili natáhnout na více než nezbytně nutný počet dílů, čili jeden. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechce se mi věřit, že už uběhlo tolik let od doby, kdy v Hollywoodu zažívali finanční krizi a tak po několika dílech zařízli i Big Bang Theory, který měl už tenkrát potenciál jako blázen, aby nakonec natáčení obnovili a skončili u dvanácti sérií. Dvanácti sérií, ve kterých, samosebou, byly lepší, ale i horší díly. Nicméně dvanáctá série měla úroveň více než slušnou. Pořád se něco dělo, postavy byly pořád stejně ztřeštěné a i ty nové byly moc fajn. Závěr se tvůrcům vysloveně povedl se vší parádou. Klobouk dolů. Mám tak opět po Přátelích na co, se smutnou nostalgií, vzpomínat. ()

Reklama

korect 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Férové a příjemné rozloučení s celým seriálem. Na ploše 24 dílů se sice odehraje asi tolik legrace a děje, jako za tři díly některé z počátečních sérií, ale pořád si zachovává integritu postav, tedy pokud je divák nejen fanouškem seriálu jako celku, ale také jeho protagonistů, bude nejednou nadšen či napjat. Finále je stručné, po jeho zhlédnutí musím chtě-nechtě přiznat, že mi bude celá parta chybět. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

279 prakticky nesmazatelných epizod v mém životě. Začal jsem později, ale i tak viděl předchozi řady alespoň 2x a na předem oznámenou závěrečnou sezónu jsem se velmi těšil. Obecně je rarita, že sitcom dovrší 12. sezónu s původním obsazením (zdravím neméně boží Dva a půl chlapa), milionové platy hercům zkrátka dělají své. Jenže Big Bang si stále držel svojí přes 10 milionovou sladovanost a každý díl byla událost. Logicky zvláště ten úplně poslední, který bych zfleku napsal mezi nejlepší ukončení velkých seriálů. Za ty roky v oblíbenosti parta geeků u mě možná překonala i ten adorovaný Himym. Nádhera a jsem rád, že to tvůrci nedřenili až do starobince. Sitcomů podobného ražení a věhlasů už dle mého bude méně a méně.. ()

zurivymlok 

všechny recenze uživatele

Teorie velkého třesku je jeden z nejlepších sitcomů historie. Hodně dlouho mě míjel, ale cca před pěti lety jsem zkusil pár epizod a neskutečně mě to chytlo. Pět šest sérií jsem projel prakticky během jednoho dvou měsíců. Nicméně od osmé série mě seriál pomalu přestával bavit. Pořád to byl nadstandardně dobrý seriál, ale přes nespornou kvalitu sám sebe chytal do pasti, kdy pomalu opouštěl témata, na kterých byl postaven - a to hlavně taková krásná střelenost hlavních protagonistů, odkazy na komiksy a pak hlavně Sheldonova výstřednost. Nicméně z logiky věci plyne, že postavy stárnou a musí se postupně vyvíjet a to se i dělo. Geekovství hlavních protagonistů se začíná postupně vytrácet, postavy se žení/vdávají, Sheldon se stává čím dál normálnějším. Proto chápu, když Parsons prohlásil, že končí především proto, že už cítí, že vytěžil z této postavy maximum. Je to opravdu z toho cítit, že už seriál začíná být poněkud vyčpělý. 12. série je stále vcelku dobrá, ale "dobrá" prostě pro tuto seriálovou legendu nestačí. Nejsem zastánce toho, že by se mělo odcházet na vrcholu. Ale určitě by se nemělo spadnout pod určitou úroveň. Myslím, že čas tohoto seriálu se nachýlil ke konci a osobně si myslím, že kdyby seriál pokračoval, bylo by to spíše na škodu. Seriál mi bude hodně chybět a určitě se k němu budu vracet (to je třeba věc, kterou třeba u takového fenoménu jako byla Hra o trůny říci rozhodně nemohu, protože tam mě 7. a především 8. série natolik seriál znechutila, že mi bude trvat snad deset let, než si z toho olížu rány). Teorie velkého třesku je takový ten typický seriál, kdy prostě člověk začne mít hlavní protagonisty rád a s trochou nadsázky se dá říci, že se stanou tak trochu vašimi přáteli - lidmi, které dobře znáte a máte rádi. To je to, co mám na tomto seriálu stejně rád jako příjemný humor. Nicméně všechno jednou končí a i když by tvůrci možná jednu, dvě možná i pět sezon zvládli, tak nevěřím, že by se kvalitou a humorem někdy seriál zvládl vrátit do dob své největší slávy (což je pro mě série 1 - 7). Možná i to, že z prvních sérií si pamatuji kupu skvělých scén, zatímco zvláště z posledních dvou si nejsem schopen vybavit jedinou scénu hovoří za vše. :-) ()

Galerie (326)

Zajímavosti (49)

  • Hláška „naše děti budou chytrý a nádherný“ odkazuje na epizodu Pilot (2007). (Duoscop)

Reklama

Reklama