Reklama

Reklama

Magický Bavorský les

(TV film)
  • Německo Wildes Deutschland: Der Bayerische Wald (více)
Německo, 2012, 44 min

Obsahy(1)

Poznejte krásu Bavorského lesa v průběhu všech čtyř ročních období. Příroda si zde dokázala poradit i bez pomoci člověka... Když se v 90. letech výrazně přemnožili kůrovci, zničili tisíce hektarů starého smrkového Bavorského lesa. Na uvolněném místě začaly rychle růst zdravé stromy – vznikl nový prales. Ochuzená monokultura byla během pouhých několika let nahrazena rozmanitými hvozdy plnými nejen smrků, ale i jasanů, jedlí a buků. Ty přilákaly nové zvířecí a rostlinné druhy. Do Bavorska se dokonce znovu vrátili rys a vydra. Film Magický Bavorský les zachycuje krásu tohoto místa v průběhu všech čtyř ročních období. Uvidíte, jak nádherně německý národní park zdivočel. Příroda si dokázala poradit i bez pomoci člověka, tak jak to dělala po tisíce let. (TV Prima)

(více)

Recenze (3)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

V Bavorském lese začíná podzim, stromy se zbarvují do zlatavých odstínů, buky na slunci doslova hoří a paprsky laškují na vlnkách jezer. Les a jeho obyvatelé se připravují na nejtěžší období roku - zimu. Zatímco mladá vydra si s ničím hlavu nedělá, a jakmile přijde sníh, s chutí se klouže po bílých březích, starý rys pátrá po kořisti a musí ujít dlouhou cestu, než na něco k snědku narazí. Lépe jsou na tom jeleni, kteří se se rysa bát nemusí a potravu vždy nějakou naleznou. A samozřejmě kuna - ta vyměnila větve pokryté ledem a sněhem za šmejdění v závějích. Po dlouhé zimě, která zde může trvat i půl roku, přichází konečně jaro. Sníh taje, rozkvete vrbina a s ní postupně všechny další rostliny. Fauna, flora, hmyz. Život je zde pestrý a bohatý. Místy poetický, jinde impresionistický dokument potěší všechny milovníky přírody. A Bavorský les je vskutku magický - mlžným oparem mezi mohutnými kmeny stromů se prodírá slunce a tajemno dýchá ze všech stran... ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Krásné obrazy přírody a zvířat ve všech ročních obdobích. Před dvěma ledy jsem zde šel na běžkách z Prášil a prošláplá stopa stopa začala až u Železné rudu. Za celou cestu jsem potkal jen zarostlého sněžného může na sněžnicích, zvěř se přede mnou skryla. Všude krásné bílé slunečné ticho podobně jako v dokumentu. Shlédl jsem na televizi Prima Zoom. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama