Reklama

Reklama

Synové Velké medvědice

  • Východní Německo Die Söhne der großen Bärin (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

V krčmě pevnosti Fort Smith je bělochem zvaným Red Fox zákeřně zabit starý a opilý indián Mattotaupa, protože nechtěl prozradit indiánské naleziště zlata. Jeho syn Tokei-ihto se vrací ke kmeni Synů Velké medvědice. Po dvou letech je tento kmen téměř poslední, který ještě nebyl postupující bělošskou civilizací podroben. Při přepadení kolony se zbraněmi padne Tokei-ihtovi do rukou i dcera majora Smithe Cate. Odvede ji sám do pevnosti a chce vykouřit s majorem dýmku míru, ale je uvítán střelbou, a tak pevnost přepadne a zvítězí. Brzy je k němu vyslán zrádný Red Fox jako vyjednavač a Tokei-ihto je po příchodu do pevnosti na vyjednávání o míru zákeřně uvězněn a jeho kmen se musí skrývat. S pomocí poctivého Adamse se však Tokei-ihtovi nakonec podaří z pevnosti uprchnout. Chce svůj kmen odvést do Kanady, kde zatím jsou pro indiány lepší podmínky k životu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

První film s Gojko Mitičem v roli indiána, pokud nepočítáme tři mayovky, ve kterých se spíše jen mihnul (vyjma Vohkadeha v Mezi supy). Film začíná opravdu zajímavě, nápadně připomíná filmové mayovky (např. Jiří Vršťala vzdáleně připomíná Herberta Loma), ale po chvíli se film začne horšit a nudí čím dál více. Celkem zábavný je konec, kdy Tokei-ihto ve stylu Johna Ramba zlikviduje snad desítku bílých banditů. 2,5 hvězdičky = 50 % ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl jako dítě v době jeho premiéry v NDR, kde jsem zrovna nějakou dobu byl. Zajímavé bylo, že mí němečtí kamarádi vrstevníci byli naprosto unešeni, asi proto, že nebyli dotčeni ještě v té době filmy o Vinnetouovi, které jsou o třídu výše. Když jsem jim o těch filmech vykládal, neznali je, asi se ještě v NDR nepromítaly. ()

Reklama

sehe 

všechny recenze uživatele

Amatersky vychodonemecky western.Hudba úplne mimo,keď indianka spieva nemecky,ako za Hitlerovej propagandy.Indianske ženy sú skarede až hruza.Majú fúzy a mám pocit,že to boli aj zasluzile umelkyne z Uzbekistanu.Chápem,že záverečná scéna sa zaobisla bez bozku,stacila láska na 5 metrov od seba.Pri takej ubohej ponuke v TV som Synov Veľkej medvedice pozerala zo zufalstva.Hviezda za Gojko Mitica,ktorý aspoň vyzerá,ako indian a nášho Jozefa Adamovica,ktorý mal celkom veľkú rolu.Stal hneď za Miticom. ()

Locksmith 

všechny recenze uživatele

No tak tohle se s kvalitními indiánkami vůbec nedá srovnávat, od tuctového děje bez jakýchkoli zajímavých zvratů až po naprosto strašlivé akční scény (neuvěřitelný střih, opakující se scény, záhadná schopnost Gojka Mitice vystřelit z šestiranného koltu v průměru 12 nábojů...). Jedna hvězdička z nostalgie (věnováno medvíděti). ()

sud 

všechny recenze uživatele

Indiánky s Gojkem Mitičem natočené ve Východoněmeckém studiu DEFA jsou sice slabší než Vinnetouovky, avšak některé z nich nejsou zlé. Kupříkladu tato je slušný western s dobrou zápletkou, ušlechtilými indiány, podlými záporáky, přestřelkami, dobrodružstvím a romantikou. Ke slavné mayovské čtyřce a Americkým a Italským westernům to má sice daleko, ale jako nenáročná a příjemná podívaná na prázdninový večer ideální. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Film točil pro východoberlínskou DEFU český režisér Josef Mach podle stejnojmenného románu Liselote Weiskopfové-Heinrichové v Subci na jugoslávském pobřeží. Autorka románu několik let studovala život Dakotů, potomků Velké medvědice. Ve filmu je spojena skutečnost s dobrodružnou fantazií a objevují se tu i českoslovenští herci. (Mariin)
  • Gojko Mitić jako někdejší kaskadér točil sám všechny scény, včetně těch nebezpečných. (Krissty)
  • Niektoré scény sa natáčali aj na území terajšej Slovenskej republiky. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama