Reklama

Reklama

Mia a bílý lev

  • Francie Mia et le lion blanc (více)
Trailer 3
Rodinný / Dobrodružný
Francie / Německo / Jihoafrická republika, 2018, 98 min (Alternativní 94 min)

VOD (1)

Obsahy(1)

Král přírody, majestátný lev jako ten nejlepší kamarád a domácí mazlíček? Proč ne? Jedenáctiletá dívka Mia se s rodinou přestěhuje na farmu v jižní Africe, kde se jí ve lví rezervaci splní dávný sen snad všech dětí světa. Dostane malého lvíčka, mládě vzácného bílého lva. Charlieho. Během pár dalších let se z nich stanou nerozluční přátelé, parťáci na celý život, jejichž pouto a láska stírá rozdíl mezi světem lidí a zvířat. Z mláděte ale vyroste opravdové zvíře, z roztomilého lvíčka se stane skutečný úžasný silný lev. A Mia zjistí, že rodinné farmě se zase tak dobře nedaří a táta musí obětovat jejího jedinečného bílého lva jako trofej pro lov turistů. Mia a bílý lev nemají jinou možnost, než utéct, a vydat se spolu na úžasnou cestu do africké savany, aby v divočině daleko od pušek lovců našli pro Charlieho bezpečné místo a lví království. Přátelství totiž není jenom slovo, ale závazek a opravdové dobrodružství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (66)

mira.l 

všechny recenze uživatele

Asi nepatřím k úplně té správné cílové skupině, šel jsem na to do kina (kde nás bylo asi 7, což si myslím, že je trochu škoda) hlavně kvůli tomu, že ve filmu hraje Mélanie Laurent, a na tu já slyším. Mélanie tady sice hraje spíš "druhé housle", ale to mi vůbec nevadilo. Dostal jsem film, jakých v dnešní době moc není. Krásný příběh o soužití se zvířaty a lásce dospívající dívky k docela raritnímu bílému lvu. Zvíře se narodilo na farmě, která slouží (aniž o tom matka dětí a děti samy ví) k chovu zvířat, která se prodávají... ne, ani do zoologických zahrad, ani do národních parků pro doplnění stavů šelem, ani soukromým chovatelům, ale na jakousi "farmu", kde jsou vypuštěna do ohrady, kde si na ně vystřelí ten, kdo na to má, a vítězoslavně se se zabitým zvířetem vyfotí a něco si z něj odveze jako trofej. Že se to někde děje, to je něco, čemu se asi nedá úplně zabránit. Že je to ale v jižní Africe zcela legální, to mi přijde dost neuvěřitelné a je jedině dobře, že na to film upozronil. Dospívající Mia chce lva zachránit tím, že ho dostane do rezervace původních obyvatel. Ten příběh má sice svoje trhliny, a tím nemyslím třeba to, že třinácti/čtrnáctiletá holka řídí terénní auto několik možná stovek kilometrů. Proč by nemohla? Vyrůstá-li v takovém prostředí, je asi logické, že dřív nebo později si za ten volnat sedne a zkusí to. Závěr nemusel být tak "za každou cenu akční", kdy střelec na vrtulníku, který má povolení lva zastřelit, čeká, až přejde do rezervace a pak zahlásí, že nemůže střílet, protože lev vstoupil do rezervace:). Taky asi musí být docela rarita vidět lovit samotného lvího samce, který navíc odmala vyrůstá v zajetí a víceméně není naučený lovit. Ale tyhle nedostatky plně vyvážila krásná příroda, hudba, samotný lev, no jasně že i Mélanie, a i na tu Miu jsem si po chvíli zvyknul. Navíc pokud je to všechno skutečně natočené bez triků a Daniah De Villiers skutečně mohla s tím lvem dělat až do jeho dospělosti všechno to, co je ve filmu vidět, tak už to samo o sobě je krásné, klobouk dolů. Jeden z filmů, na který se rád podívám znovu. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Ako rodinný film je to skvelé. K skutočnosti to má trošku ďaleko, ale načo si kaziť zážitok. Daniah reálne s malým levíčaťom vyrástla a preto ju bral ako člena svorky. Ostatný komparz bezproblémový. tak si vychutnajte cestu za slobodou bieleho leva a vráťte sa aspoň na pár minút do romantickej Afriky z čias minulých.. ()

Reklama

Martyr 

všechny recenze uživatele

Chcel som napisat komentar o tom, ako slabo slzopudny, naivny a nedotiahnuty je teto filmecek ale potom som si spomenul, vsak ja som mal tiez 10. A na Willym sme vsetci plakali, dokonca neskor som sa isiel pozriet s otcom aj na vystavu zivej mrtvej velryby, ktora bola tusim zabalzamovan alebo co, aby som videl ako obrovske su tieto tvory. No nic, pre rodinky je to skvely a poucny film, pre nas filmovych odbornikov oslahanych Willym a Skipym je to uz slabsie. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Dvě a to jsem v dobrém rozmaru. Věděla jsem, že film je určený dětem školního věku a právě z toho pramení mé rozčarování. Předvídatelný, naivní příběh s důležitým poselstvím by mě až tak nepohoršil, za našich rodičů byla Elsa, která lízla i nás, v tom problém není, ale nesympatický, nepěkný, nevychovaný, drzý, umanutý a veskrze přiblblý fracek vzorem mých dětí určitě nebude. Koho mi jen ta rároha připomínala? Jo, už vím. Druhou takovou, co nevnímá komplexně. Forma přerazila obsah. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Víc než filmu jako takovému, který nebyl ale špatný ani v nejmenším, tleskám celému projektu. To, jak Kevin Richardson s oběma dětmi a lvem pracoval, nemá obdoby. Nic moc podobného ještě nikdo nedokázal. Neskutečná práce! Film je pohádka pro mladé holky, naplněný ale nádhernými záběry krásné africké divočiny. Nechybí malinko napětí, ale všichni jsme věděli, že to dobře dopadne. Dopadlo :) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Na rolu Mii bola Daniah DeVilliers vybraná na konkurze z 300 iných dievčat. Podľa Kevina Richardsona bolo najzložitejšie nájsť rodičov, ktorí by svoje dieťa dobrovoľne nechali zúčastňovať sa pri takom nebezpečenstve. (Astonko)
  • Výjimečný film z africké přírody vznikal plné tři roky a během nich se z filmového příběhu stal skutečný. Jedinou možností, jak film natočit bez filmových triků, totiž bylo, aby spolu malí bílí lvi a dětští herci vyrůstali a stala se z nich jedna smečka. Přípravy a natáčení probíhalo pod dohledem Kevina Richardsona známého po světě jako „Zaříkávač lvů“. „Bylo to úžasné. Kevin a oba dětští herci byli se lvy jedna rodina. Mohli s nimi dělat cokoliv kdekoliv, být s nimi. My ostatní jsme museli myslet na to, že točíme s divokými zvířaty a predátory, museli jsme mít nějakou ochranu, držet se za plotem. Ale oni tři měli to nejdokonalejší zabezpečení. Lásku,“ vzpomíná s dojetím režisér Gilles de Maistre. (Zdroj: Bontonfilm)
  • Film se natáčel od května 2015 do prosince 2017 (ČSFD)

Reklama

Reklama