Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Se zpracováním osudů vášnivého fanouška fotbalové Slávie a vlastníka obchodu s konfekcí Richarda Načeradce (H. Haas) podle předlohy Karla Poláčka se diváci mohli poprvé setkat v roce 1931 v úspěšné komedii Muži v offsidu režiséra Svatopluka Innemanna. V souvislosti s úspěchem filmu a s popularitou ústřední postavy přišlo volné pokračování Načeradec, král kibiců režiséra Gustava Machatého. Načeradec již nenavštěvuje fotbalová utkání, svůj komentátorský a buřičský elán však zcela přirozeně přenáší do svého každodenního života a ke všemu, co kdo dělá, má vždy co říct. Však také sám o sobě hrdě prohlašuje, že je „král kibiců“. Jednoho večera se kvůli banálnímu sporu při hře v šachy rozkmotří s Jaroslavem Dundrou (J. Vojta), co vlastní podobný obchod naproti tomu jeho, a jejich spor se vyhrotí natolik, že skončí až u soudu. Situaci kolem svých ješitných otců pak jen s pobavením sleduje zamilovaný pár věnující se advokátní činnosti – Načeradcova dcera (H. Vítová) a Dundrův syn (R. Roda-Růžička), kteří je u soudu mají zastupovat. (Česká televize)

(více)

Recenze (36)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá komedie, líbila se mi více než Muži v offsidu, a to hlavně zásluhou Huga Haase, který byl i ve zmíněných Mužích tím nejlepším, ačkoliv nedostal příliš prostoru. Tady ovšem přímo exceluje, je nádherně cholerický a způsob, jakým se snaží své výbuchy vzteku krotit nebo jimi naopak zakrývat všemožné chyby, je neodolatelně vtipný. Řádí zkrátka jako Louis de Funès v té nejlepší formě. "Přijďte až po inventuře." - "Co je to?" - "Co je to... Židovský svátky!" ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Devadesátiletá komedie, která stojí na textu K. Poláčka a H. Haasovi, který nesnesitelného Načeradce ztvárnil už podruhé. Stejně jako v prvním případě, ani teď mě to nebavilo. A díky poslední třetině filmu, mi to vlastně i lezlo na nervy. Pro mě jeden z nejhorších filmů pro pamětníky, jaký jsem viděl. Poláčkův humor mi není blízký a Machatého režie mi taky nesedla. Celé je to ukřičené... . Podruhé už ne. ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Ani jsem netušila, že by mě nějaký film Machatého tak překvapil. Člověk zná dramata, najednou přijde komedie a je to taky super! Gustav Machatý byl prostě špica režisér, který měl pro filmovou práci cit. Zde hodně dělá i Hugo Haas, Načeradce zahrál dokonale. Film měl švih a spád, bavily mě hlášky, některé opravdu nemají chybu a měly by se tesat. A jako bonbónek, Načeradec mi dost připomínal otce, nejen proto nemůžu dát dalšímu Machatého počinu málo procent. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Pravda, Muži v offsidu nastavili laťku hodně vysoko, ale takovýto propad jsem opravdu nečekal. Jedním z problémů je asi nulový děj - když Haas svými hláškami komentuje dění kolem, je to fajn, ale bez děje působí to jeho hláškování dost samoúčelně. Například "efektivně mrtvý muž" se tu v krátké době zopakuje tolikrát, že se tato hláška člověku téměř znechutí... ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Kdo přišel ve třicátých letech do kina, aby se podíval na pokračování Mužů v offsidu, tak musel odcházet zklamán. Především zůstali jen staří Načeradcovi, ze švadlenky Vítové se stala doktorka práv - a jinak je to docela jiný příběh, sepsaný, zdá se, po úspěchu Mužů z offsidu dosti horkou jehlou Karlem Poláčkem, ale ani jinak tak ceněného Gustav Machatého by člověk ve scénáři a režii tohoto filmu nepoznal. Zkrátka, nebyl pro komedii stvořen. Pár vtipných hlášek tam bylo (ta husa má sádla skoro jako vy), ale to bylo všechno, jinak neskonalá nuda, při níž se občas dost dobře usínalo. A ta honička za splným přáním pana Hříbala, aby ho ta Grossová opustila... Zcela nepodařemé. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama