Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kefallénie je krásný řecký ostrov, kde lidé ctí tradice a váží si života. Píše se však rok 1940 a dokonce i sem se blíží krutá druhá světová válka. A dorazí krátce poté, kdy se Pelagia, dcera místního lékaře, i přes jeho námitky zasnoubí s mladým rybářem, který se záhy přihlásí do armády. V dubnu 1940 vstoupí do městečka Argostoli italská armáda, která si vybuduje tábor na mořském břehu. Doktor Jannis odmítne Correlliho ubytovat ve svém domě, nakonec však ustoupí pod podmínkou, že za jeho ubytování bude dostávat lékařský materiál. Correlli, který bydlí v pokoji Pelagie, se pokouší s dívkou sblížit, ta ho však odmítá. Poprvé dívka na nepřátelství zapomene, když jí Correlli zahraje na mandolínu. Nedokáže však pochopit, jak může hrát a zpívat, když jinde umírají lidé. Correllli se jí snaží vysvětlit, že i ve válce mají lidé právo na malé radosti a vyzná jí lásku. Zpočátku nevraživě přijímaní italští vojáci si po čase získají Řeky svými koncerty na náměstí a dokonce i nevraživost Pelagie ke Correllimu se pomalu a nenápadně mění v lásku. Do téměř idylického období zasáhne Mussoliniho porážka. (TV Nova)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Skylo

Skylo (hodnocení, recenze)

Pre nás chlapov nudné, ale pre citlivé ženské duše viac než dobré....

giziela

giziela (hodnocení, recenze)

Nicolas Cage je moje srdeční záležitost, což je taky dost na hodncení tohoto filmu a celkově námět je v pohodě, koukatelný, taková pohodovka na nedělní odpoledne.A jelikož jsem si pořídila i originál, tak to nebudu hanit:-)))))

 (hodnocení, recenze)

Nie je to az take zle ako vyzera z hodnoteni. Jedina vojnova rola Nicolasa Cagea, ktora mu sekne na sto perc. Prekrasne exteriery, dvojhodkova pohodicka a pridenie na ine myslienky...Na druhej strane, chapem citatelov predlohy:)

Související novinky

Michell, Roger Michell

Michell, Roger Michell

19.07.2006

Zatímco miliony fanoušků nepřemožitelného agenta britské tajné služby s kódovým označením 007 čekají na debut Daniela Craiga v roli Jamese Bonda, který se světu představí v listopadu, producenti nové… (více)

Reklama

Reklama