Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martha, Bethany a Fridge se vracejí zpět do hry, aby našli Spencera, který záhadně zmizel.  Zjistí však, že se hra změnila, a že přežít ve světě Jumanji bude mnohem náročnější. Jumanji už totiž není jen džungle, jsou to i rozpálené pouště či zasněžená pohoří plné nových nebezpečných nástrah. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (491)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Nové Jumanji si celkem slušně vykračuje cestičkou minulého dílu a snaží se o jeho výrazný upgrade. Dočkáme se tak dalších "hratelných" postav a při pohledu na jména jako De Vito/Glover i více stařeckého humoru. Nejde o žádné předsudky, ale právě na stereo-typizaci důchodců stojí hlavně v první polovině filmu velká část hlášek. Časem se to ale začne trochu zajídat a připomínat nedávné vizitky Malého ve Vlastnících, čímž film v očích diváka trochu poklesne. Co ale oceňuji je změna lokací a snaha o zvýraznění "herního příběhu". Jasně. Na úkor toho se sice více kecá než mlátí a utíká, ale já osobně jsem s tím problém neměl - stejně jako s kritizovaným finále, které je sice digi-fest, ale je docela fajn. Highlightem filmu je pak minimálně pro mě stále Karen Gillan. Ať už v ní vidíte "little Amelii Pond", nebo sexbombu prohánějící se po různorodých lokacích nakopávaje při tom prdele NPCčkám, pokaždé vás učaruje. The Next Level si tak v herní části krade jednoznačně pro sebe a já doufám, že v budoucnosti Hollywoodu sehraje ještě významnou roli. Oproti jedničce zamrzí fanoušky her a krutosti reálného života, že se více neřeší definitivní smrt. Protože takřka od půlky příběhové části už mají prakticky všechny postavy jen jeden život a přitom vypadají celkem v pohodě. I když je nakonec všeho více, nejedná se zdaleka o tak plynulou jízdu jako minule. K trojce přistupuji docela skepticky, ale i tak můžete spoléhat na to, že se v kině dobře pobavíte. Lepší 3*. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

První remake Jumanji se mi opravdu líbil, dokonce mě i slušně nadchnul, a tak jsem se malinko bál, aby mu dvojka neudělala ostudu. Chvilku u mě obavy přetrvávaly, protože Jumanji: The Next Level má poměrně pomalý rozjezd. Ale pak už je to zase skvělá jízda, která nepůsobí okoukaně. Máme tu opět pěkné prostředí, i když hlavně zvířata působí příliš uměle (a podle mě to není záměr) a poměrně často se objeví vyvedený vtip. Příběh je opět zábavný, a i když se drží nějakých těch zaběhlých zvyklostí, tak je opravdu fajn sledovat, jak se to vyvine. Ve dvojce přibydou nějaké postavy a víc se tu mění těla, ale není v tom nijak velký bordel, naopak je to dobře vymyšlené a režisérsky ukočírované. Všichni herci se v těhlech proměnách těla fakt snaží a podávají úctyhodné výkony. Nejvíc mě bavil Kevin Hart jako postarší černoch a asiatka Awkwafina napodobující vzteklého Danny DeVita. Takhle si nějak představuju moderní dobrodružný film pro děti i dospělé. Fakt dobře odvedená práce. (8/10) ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Ani druhý díl nového Jumanji se nemá za co stydět. Stále je to humorné a nápadité, čehož si jako divák moc cením, protože sami víme, jak to často dopadá s druhými díly... Přidat do filmu postavy "dědečků" (jakkoli hloupě to může znít) nakonec fungovalo jako výborné oživení nového dobrodružství. A troufám si říct, že i pro herce bylo zábavné se "vtělit" zase do jiných nových postav... Nová generace Jumanji je pro mě zkrátka taková vtipná hříčka, dobrodružná pohádka pro pobavení. Pokud vás bavila už jednička, lze téměř s jistotou říct, že u dvojky se budete bavit taky. Někdy člověk zkrátka ocení přesně takový druh filmu - nenáročnou oddychovku s dobře napsaným scénářem a jednoduchým ale kvalitním humorem. ~(4,1)~ ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nejúmornější a po všech stránkách nejzbytečnější pokračování už tak průměrné jedničky za hodně dlouhou dobu. Že nebude fungovat scénář je snad v téhle bezduché, umělohmotné zábavě všem jasné. Ale že nefunguje ani vizuál, tempo a režijní nápady, to už je napováženou. Velký propadák. Nepomůže ani obvykle charizmatický a nasvalovaný The Rock, stejně tak jako The Hound, který si po GOT střihnul s chutí další divokou roli. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Proti předchozímu dílu došlo tentokrát k jasné devalvaci příběhu. Když jsem poprvé viděl Dannyho DeVita, neměl jsem radost, stejně jako minule mě ale hra na rozdíl od reality uchránila některých nechtěných záležitostí. Nakonec mi přišly nejvtipnější ty herní postavy, které byly avatary Eddieho a Mila. Vtipných scén jsem si tady našel docela dost, takže mě mrzí, že si scénáristé pořádně nevyhráli s celým příběhem, který byl opravdu citelně slabší. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (10)

  • Když si Jack Black zvrtne kotník při seskoku z mostu, je jasně vidět, že se jedná o pravý kotník. O chvíli později, když mu jej Awkwafina ošetřuje, stará se o levý kotník. (pemap)
  • Letadlo, jímž pro hrdiny přilétá Nigel (Rhys Darby), je „Antonov AN-2“ (dodnes největší dvojplošník na světě). (bullhead)
  • Natáčelo se od 21. ledna do 11. května 2019 v Kanadě, USA – Nové Mexiko, Georgia a na Havaji. (Varan)

Související novinky

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

16.12.2019

Tento týden vstoupí do kin devátá epizoda Star Wars a box office tabulky opět budou pukat ve švech. Do té doby ale kinům vládnou jiné hity. Jumanji: Další level konečně sesadilo z trůnu Ledové… (více)

Reklama

Reklama