Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh o kopáčích vltavínů, pro něž se ilegální těžba těchto polodrahokamů stala nekontrolovatelnou vášní, ale i způsobem obživy... Propletenec přátelství, zrady, lásky a zklamání nás zavede do specifické a unikátní společnosti nelegálních prospektorů, kteří se pohybují za hranicí zákona a ve střední Evropě 21. století žijí svůj sen o nezávislosti a svobodě – až do hořkého vystřízlivění. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (162)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem, že Zloději zelených koní by mohli být tím lepším, co za rok 2016 v české kinematografii vzniklo. Bohužel, skoro nic ve filmu nefunguje na nějaké pořádné úrovni. Klasicky toporné herectví (neumětelské dialogy a strnulost podporující postsynchrony), nezajímavé vizuální provedení a ve výsledku i dost nudný příběh. Prostě film, na který si za pár měsíců patrně ani nevzpomenu. 4/10 ()

zette 

všechny recenze uživatele

Film zaujme hlavne nametem, o kopacich vltavinu..., to tady jeste nebylo. A pak velmi dobrym hereckym vykonem Lisky a Bokove. Myslim, ze ani zde kritizovany Adamczyk nezahral zle. Skoda scenare, spousta zbytecnych scen a myslim, ze ono tajemstvi si taky mohli tvurci odpustit a vice se venovat samotnemu kopani, prekupnictvi atd. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že mi tento film docela sedl. Psychologie postav mi skvěle sedla, příběh ač byl tuctový měl své světlé chvilky a výbornou atmosféru. Klišé tu přítomné byly, ale nerušili tak jak to jiné tuzemské filmy dokáží. Tedy výsostná spokojenost a mohu vřele doporučit. Zvláště pokud jste z kraje jako já, kde Vltavíny dávají dobrou noc. 70% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Příběh "českého" přátelství, rozdílných charakterů, které se odehrává v prostředí hledačů minerálů, pokladů. Pro mě to byl takový menší dokument o nerostech a jejím nelegálním prodejem. Celé to je zasazeno do vesnického prostředí mezi trojici celkem nesympatických postav, zvláště v podání Lišky. Herci jsou perfektní a jako drama film docela dobře funguje. Film je předvidatelný, ale vůbec mi to nevadilo, neboť se neustále něco děje a pnutí mezi hrdiny pořád graduje. Problém je, že vyhrocení nikdy nedojde na doraz, aby diváka strhla na maximum, neboť je dějová linka moc natahovaná. Když to celé shrnu, tak režisér na české poměry odvedl velmi dobrou práci a určitě z českých filmů patří k tomu nejlepšímu za rok 2016......7/10 ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Mám jednu podstatnú výčitku. Úplne do stratena vyšumený jeden ale že kurva podstatný podnet na zvrat. Popravde, nečakal som nič od tohto filmu. Nevedel som ani do čoho idem. A som veľmi milo prekvapený a potešený. Vypointované, s charaktermi, vývojom, skvelá téma a Jenovéfa, ktorá by výrazy mohla vyučovať. Strašne ju možem. Ešte poprosím film o detektoristoch a čiernom trhu, na šutre už vieme ako. Neurazí, ubehne, človek sa aj niečo naučí. 3 z ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení filmu probíhalo v Praze, Příbrami, Berouně nebo Českém Krumlově. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)
  • Z jukeboxu hrají písně „Když jsem bejval tramp“ od Olympic a „Ó, gramofón“ od Wohnout. (SONY_)

Reklama

Reklama