Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh o kopáčích vltavínů, pro něž se ilegální těžba těchto polodrahokamů stala nekontrolovatelnou vášní, ale i způsobem obživy... Propletenec přátelství, zrady, lásky a zklamání nás zavede do specifické a unikátní společnosti nelegálních prospektorů, kteří se pohybují za hranicí zákona a ve střední Evropě 21. století žijí svůj sen o nezávislosti a svobodě – až do hořkého vystřízlivění. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (162)

juta 

všechny recenze uživatele

První letošní návštěva kina. :D Tenhle film zaujme především ty, kteří sbírají kameny či minerály a hlavně ty, kteří někdy na tomto lovu za vltavíny byly. Já bohužel na takovémto lovu nebyl, ale jeden vltavín doma mám. :P Takže svým způsobem mě film zaujal a docela i bavil, i přes ten hodně dramatický konec. :D ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Skoro by to vyšlo až k štyrom hviezdam, ak by film nakoniec tak akosi nevyšumel v závere do prázdna, respektíve som mal ihneď chuť sa dozvedieť, ako to bolo s postavami ďalej. Áno, všetko sa kvázi vyrieši, hriechy minulosti vyplávajú na povrch a tak postavy môžu začať žiť nanovo v podstate s čistým štítom, lebo čo bolo, bolo, len je škoda, že Zlodeji zelených koní skončia akoby pred finále. Pritom celý príbeh mi perfektne sadol, bol som v napätí, každá scéna ma bavila, dokonca aj tie, ktoré boli možno zbytočné. Tak mám pocit, že každý scenárista sa venoval svojej dejovej línii a na konci to proste nejako spolu preplietli. Obávam sa, že ono tajomstvo z minulosti, ktoré nemusí byť ani vyslovené nahlas, aby každému bolo jasné, o čo ide, napísal Jarchovský. 70% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Teď seš zlatokop na plnej úvazek?" Kopání - to je svoboda. Tomu já rozumím. Tedy pokud se nejedná o práci v noci, ve tmě, ve vlhku, s kreténem po boku a policií v patách. To už mi tak moc svobodné nepřipadá. Navíc celé to tak pomaloučku odhalované tajemství je průhledné, jak čerstvě umyté sklo, takže mě to "tajuplno" dost štvalo. Prostě jsem se nějak nebavil, ale závěrečný souboj dvou šutrologů mě rozesmál natolik, že si to možná pustím ještě jednou, abych zjistil, jestli to drama náhodou nebyla komedie. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Hlavným problémom a mínusom tohto filmu je samotný námet, scenár a toporný herci. Ak to trochu rozvediem, tak to hlabné gró je o akýchsi novodobých zlatokopoch čo sa pohybujú na hranici zákona, ktorým to ale moc neveríme a je nám to akosi jedno. Jediným skutočným hercom tu je Liška. Celkovo príbeh, aj keď plynie a nenudí ( so stopážou cca 80 min. by to bolo veľmi zlé) ide mimo diváka. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Příběh "českého" přátelství, rozdílných charakterů, které se odehrává v prostředí hledačů minerálů, pokladů. Pro mě to byl takový menší dokument o nerostech a jejím nelegálním prodejem. Celé to je zasazeno do vesnického prostředí mezi trojici celkem nesympatických postav, zvláště v podání Lišky. Herci jsou perfektní a jako drama film docela dobře funguje. Film je předvidatelný, ale vůbec mi to nevadilo, neboť se neustále něco děje a pnutí mezi hrdiny pořád graduje. Problém je, že vyhrocení nikdy nedojde na doraz, aby diváka strhla na maximum, neboť je dějová linka moc natahovaná. Když to celé shrnu, tak režisér na české poměry odvedl velmi dobrou práci a určitě z českých filmů patří k tomu nejlepšímu za rok 2016......7/10 ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení filmu probíhalo v Praze, Příbrami, Berouně nebo Českém Krumlově. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)
  • Z jukeboxu hrají písně „Když jsem bejval tramp“ od Olympic a „Ó, gramofón“ od Wohnout. (SONY_)

Reklama

Reklama