Reklama

Reklama

Úniková hra

  • Slovensko Úniková hra (více)
Trailer 1

Psychologický thriller Úniková hra vypráví příběh šesti lidí, kteří přijali výzvu zúčastnit se únikové hry. Velmi brzy ale zjistí, že ze hry cesta ven neexistuje… a začíná boj o přežití. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (449)

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Posledních 15 minut ubralo filmu hvězdu. Je to přesně to, co jsem čekala. Shitový film, který opravdu zabaví. A těch pár chvilek, kde se nic moc neděje, se dají vyplnit sledováním Deborah Ann Woll. Příběh zajímavý (stejně jako Saw, Cube etc.), provedení ovšem dost vražedné. Nelogika střídá naprostou tuposts a zpět k hloupostem. Ale stejně jako Saw to diváka vtáhne do děje a díky krátké stopáži není problém film dokoukat. Těch posledních cca 15 minut to ale opravdu kompletně zabilo. Zbytečně se to celé zamotalo a začalo to působit dojmem Nezvratného Osudu. O tvůrci hry nevíme absolutně nic a zdá se, že si tvůrci nechávají zadní vrátka pro pokračování, kterého se snad ale nedočkáme. 3* ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Jako vážně se tolik lidí spokojilo s tímhle vykleštěným odvarem ze Saw, Cube a já nevím čeho všeho ještě? Fádní a tupá šlichta, která se postupně rozblemcává do řidší a zvětralejší břečky. V poslední třetině jsem už totálně rezignoval a závěrečná tečka mi nestála ani za pohrdavý výsměch. Dalších x pokračování, která v nejbližších letech dozajista vzniknou, si už vychutnejte sami. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Escape Room narozdíl od podobně laděných záležitostí nesází na prvoplánové násilí či krvavé detaily, ale spíš na charakteristiku jednotlivých místností a únikové postupy. A to se mu docela daří. Svou troškou do mlýna přispívají i postavy, které sice nejsou kdovíjak vykreslené, ale tvůrci měli během castingu šťastnou ruku, což případné nedostatky vyrovnalo. Problém jsem neměl ani s odůvodněním výběru soutěžících. Samozřejmě nějaké mouchy by se našly, ale pro jejich hledání nevidím větší opodsatnění. Spokojenost. 75% ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

*Týpek se na poslední chvílí zachrání skokem z podlahy, která se pod jeho nohama propadla do hlubin jisté smrti* ,,Ha, to už je podruhé, co se mě pokusila zabít podlaha!" (insert laughing here) Escape Room je v podstatě takovou kombinací Nataliho Kostky s menším nádechem série Saw. Scénář je totální bordel a jeho postavy jakbysmet. Jsou totiž všichni jedno velký chodící klišé - hlavní hrdinka, zakřiknutá brýlatá intelektuálka, která vždy na poslední chvíli vyřeší všechny hádanky sama, následně pak mladý hráč počítačových her, který má úlohu typického mimoňského nerda, přičemž nesmíme zapomenout ani na hajzla podnikatele typu American Psycho, který se řídí banálním pravidlem "přežití nejsilnějšího". Ani jedna z těch postav není kdovíjak zajímavá či sympatická, ještě ke všemu se chovaj jak naprostí dementi: ,,Hej, potřebujeme tvůj zapalovač, abychom mohli roztavit kostku ledu, ve které je klíč, umožňující dostat se ven z téhle místnosti, ve které tu všichni za okamžik umrzneme." ,,A co z toho budu mít já?" Jestli něco film opravdu zachraňuje, pak tou jsou právě ony originální vražedné hádanky a sledování všech těch plantážníků, jak se je zoufale (a často i neúmyslně směšně) snaží vyřešit. Přičemž ani natočený to není kdovíjak hrozně. Na sobotní odpoledne ideální. Je to strašně hloupý, ale s těmi hádankami si fakt pěkně pohráli, díky čemuž to diváka vlastně bude i bavit. Snad. Slabší 3* ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemná, snadno zapomenutelná oddechovka, které velké plátno sluší. Na SAW samozřejmě nemá, Kostka byla mezi prvními, tudíž překvapení žádné veliké. Nejnapínavější je asi hned horkovzdušná trouba. Přesně podle zařazení - drama/thriller. Gore nula, mrazivá atmosféra nula, napětí místy. A vzhledem k rasové vyváženosti je třeba, aby jedna postava byla černá a druhá bílá (tedy černoch, pardon Afroameričan/ka a běloch). Řemeslně a technicky bezchybné, moc se mi líbil starobylý pokoj. Škoda, že devastace byla tak rychlá a bleskově sestřihaná. Oceňuji, že nedošlo na FF, byť se nabízelo. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Písnička, která hraje v jedné místností pořád dokola, je „Downtown“ od Petula Clark. (Duoscop)
  • Adresa na vodičskom preukaze Amandy Harper (Deborah Ann Woll) je 5063 Camp Butler Road, Springfield, Illinois. Je to adresa národného cintorína Camp Butler, kde sú pochované obete občianskej vojny. (beso74)
  • Natáčení skončilo v lednu 2018, natáčelo se v Jižní Africe. (Varan)

Související novinky

Úniková hra se dočká pokračování

Úniková hra se dočká pokračování

26.02.2019

Hororový thriller Úniková hra od Adama Robitela (Insidious: Poslední klíč) se v roce 2020 dočká pokračování. Studio Sony Pictures je podle všeho nadmíru spokojeno s výdělky levného hororu (rozpočet… (více)

Reklama

Reklama