Reklama

Reklama

Úhoři mají nabito

  • Slovensko Úhoři mají nabito (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tohle není jenom hra. Je to útěk z reality všedních dnů, se kterým nejde přestat. Úhoři mají nabito je černá komedie o partě chlapů, pro které se hra na URNU (Útvar rychlého nasazení) stala únikem z jejich nudných životů. Zasahují u domnělých zločinců, evakuují kulturáky a do svých her zatahují nic netušící okolí. Žene je touha po adrenalinu a falešná představa, že jsou jako Robin Hood a jeho družina. Bohatým brát a chudým dávat. Všechno jde hladce až do okamžiku, kdy se octnou v nesprávnou chvíli na nesprávném místě. Kam až může vést lidská hloupost ve spojení s nešťastnou shodou okolností?! (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (174)

Renfield 

všechny recenze uživatele

A tak si tu úhoři proplouvají scénami, žánry a především velmi špatným čímsi... příběhem? Snad ani ne. Je to totiž opravdu jakési společenství scén, často velmi hloupých scén, ve kterých se postavy chovají zvláštně? Velmi slabé slovo, ideální by bylo použít jedno z často používaných ve filmu. Je třeba říct, že téma filmu je velmi zajímavé, čehož jak jsem doufal bude využito, vůbec v černé komedii. Nestalo se tak, "normální" děj se vejde do půl hodiny a tak je film natahován jak to jen nejde a jako "třešnička na dortu" se přidá nezapomenutelný pohled v kovárně, hm. Přesto je tu několik málo pozitiv, která ovšem celkový pocit nezachrání. Technická stránka filmu je opravdu slušná, řeč je především o kameře, která i v ne tak pokažených akčních scénách dělá divy. A samozřejmě, herecké obsazení je velmi dobré, navíc to mezi herci opravdu funguje, což je v případě party kamarádů skutečně důležité. Prakticky všichni odvádějí dobré civilní výkony, ale přesto jsem si k jejich postavám cestu nenašel, ono to díky scénáři ani nelze. Děj opravdu nemá smysl rozebírat, ale jedno si neodpustím, ten titulek před titulky... tím snad chtěli tvůrci říct, že měl být film varováním? Aha, tak to také nevyšlo. 30% ()

Garson odpad!

všechny recenze uživatele

Už po několika minutách sledování mě napadlo,že z názvu filmu asi vypadlo písmeno L a původně se to mělo jmenovat ÚHOŘI MAJÍ NABLITO,protože to by přesně vystihovalo obsah tohoto snímku.Přes 3 roky pracovat na scénáři a pak divákům předhodit takový paskvil?Režisér Michálek má jednoznačně sestupnou režisérskou křivku vždyť jasným důkazem toho je i o pár let starší filmařský přehmat PRÁZDNINY V PROVENCE,který jsem také bez váhání ohodnotil odpadem.O čem tento film s rybářským názvem vlastně je?Parta chlapíků si z nudy hraje na zásahovou jednotku a baví se tím že vyvolají někde paniku a veřejnost se před nimi třese strachy.Dlouhodobě jim tento druh zábavy prochází,ale jen do doby než navštíví benzínku kterou zrovna přepadl skutečný lupič a tak si během chvilky tito tvrďáci v uniformách nadělají do kalhot,ale k jejich překvapení se lupič sám postřelí do hlavy a oni v záchvatu paniky utečou.Jenže postřelený výtečník přežil a časem je přes obsluhu benzínky zkontaktuje a za mlčenlivost požaduje jejich pomoc vystrašit svého bývalého obchodního partnera a také ho obrat o peníze.Co dodat?Je vidět,že vznikla další bezvýznamná česká dyckárna něco jako byl seriál MOST!,která by se díky zoufalé filmařské průpravě mohla pyšnit hláškou:Dycky ostuda! ()

Reklama

netahlo 

všechny recenze uživatele

Nejaky kecy tam byly dobry, provereni herci odvedli svuj standard. Nicmene Michalek musi v necem jet, protoze to, co posledni dobou vyrabi, nema nic spolecneho s jeho predchozi tvorbou. Jedna hvezda navic za prdelku te slecny, co nad ni Hadek delal kliky. Proc ji radsi nepichal, to vi snad jenom on ... ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Bohužel ani naprosto luxusní, prvotřídní herecké obsazení a můj dlouhodobě nejoblíbenější český režisér neposkytují záruku kvalitního filmového zážitku. Shrnul bych to asi tak, že do scény na čerpací stanici to vypadalo velmi slibně. Pak šel celý příběh dolů a dolů až do úplných hlubin pekelných. Pokud z toho kápne nějaký Český lev, tak nanejvýš za šílené účesy Oldřicha Kaisera a Matěje Hádka. Tak snad s Vladimírem MIchálkem ještě někdy přijde nějaký podobný skvost jako Babí léto nebo Je třeba zabít Sekala.... ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Film s nesmyslným a nesoudržným dějem plným bizarních náhod a chyb v kontinuitě, natolik scenáristicky i dramaturgicky rozpadlý a nekonzistentní, že v něm nejenže nelze obhájit smysl leckterých (mnohdy značně bizarních a nepochopitelných) pasáží, ale ani není možné rozklíčovat motivace a chování naprosté většiny postav, a to nejen v rámci celého filmu, ale často ani v rámci jednotlivých scén. Údajná černá komedie navíc vůbec není vtipná (a dokonce ani úsměvná nebo legrační), neb neobsahuje jediný vtip (slovní ani vizuální) a jejím zdrojem humoru se zdá být pouze mluva hlavních hrdinů (značně omezená slovní zásoba + „ty vole“ za každým druhým slovem) a varlata Jiřího Lábuse v okrajové roli. Hlavní hrdinové jsou nesympatická, hloupá, vulgární a pologramotná buranská hovada, na nichž je zajímavý akorát jejich koníček spočívající v ilegální a tím pádem trestné činnosti, při níž (místy i dost násilně) ubližují náhodným lidem (bez jakékoli komediální stylizace). Přesto se film marně snaží o to, aby jim diváci fandili, vybudovali si k nim pozitivní vztah a později s nimi i soucítili a strachovali se o ně, což se katastrofálně míjí účinkem. Celé se to navíc děje s absencí byť náznaku morálky, postavy se soustavně dopouštějí činů, které nevyvolávají žádnou odpovídající reakci (hrdiny filmu za jejich činnost nikdy nikdo nenahlásí, žádná z postav se v průběhu filmu nepolepší, když někdo poruší slib, tak se to přejde bez odezvy, když někdo někoho podvede a dotyčný mu na to přijde, tak podvodníka namísto trestu přibere do party) a film naopak své ideově pomatené postavy oslavuje a alibisticky ospravedlňuje jejich protizákonné jednání tím, že jim jako cíle vybírá různé pytláky či podlé bohaté podnikatele, které následně prezentuje jako „to větší zlo“, vedle nějž mají být hlavní hrdinové viděni jako ti dobří, co bojují za lepší svět. Závěrečný titulek oznamující, že podle výroční zprávy BIS vznikají na území ČR paramilitární skupiny, má zřejmě vyvolat v divácích dojem, že obsah filmu má cosi společného se skutečnými událostmi a s aktuální situací v Česku, přestože se celý odehrává mimo jakoukoli uvěřitelnou realitu. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (12)

  • „Obsazení byla velká skládanka. Měl jsem potvrzené bratry Hádky a Patrika Holubáře. K nim přibyl Jiří Vyorálek, se kterým jsem pracoval na filmu Posel (2012). A až nakonec přišel Olda Kaiser a Anna Kameníková. Kaiser je ohromná osobnost a fantastický herec. Samozřejmě jeho příchodem dostala parta přirozeného vůdce. Starého veterána. Postavy ve scénáři jsou neživé figury. Ten zázrak života se stává příchodem herce,“ uvedl režisér Vladimír Michálek. (SONY_)
  • Pro natáčení byly použity všechny části výstroje, kterou členové zásahovky nosí. Naštěstí všechny scény v uniformách se točily v noci, takže to pro herce v extrémně parném létě bylo snesitelnější. I když zvláště v tropické noci je kostyméři na place obkládali mokrými ručníky, aby je trochu ochladili. Naopak, když bylo chladněji, tak pro herce nebylo příjemné, když se při akci zpotili a pak v čekání na další záběr na nich celé oblečení stydlo. (Zdroj: Falcon)

Reklama

Reklama