Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká historička a zdráhavá čarodějka Diana Bishopová v knihovně Oxfordské univerzity nevědomky vyvolá starobylý magický rukopis, který byl po staletí nezvěstný, a ocitne se tváří v tvář uznávanému genetikovi a upírovi Matthewovi Clairmontovi. (HBO Europe)

Recenze (13)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot měl velký nedostatek. A to, že se seriál nevysílá na netflixu. Nejde o to, že bych si nejraději hned pustila další díl (jako že jo), ale ono se tam skoro nic nestalo. Jenom naznačování, tak doufám, že to některé diváky neodradí. Na knihu se teprve chystám. Takže stejně budu mít se seriálem po pilotu pauzu, než přečtu alespoň první díl. Ale jinak měl první díl všechno. Za mě spokojenost. ()

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.díl. Seznamujeme se s Dianou Bishopovou, čarodějkou, jež ale své schopnosti potlačuje, a tímpádem ani neovládá. Pracuje jako historička, zabývá se studiem Alchymie 17. století, a vydala již mnoho svých prací. Jednoho obyčejného dne si vyžádá na půjčku Asmoleův rukopis 782, jenž však zmizel na dlouhá století a nikomu se ho nepodařilo nikdy najít. Ji si však "vyžádá", a dostane do rukou. Mladá žena ihned pozná jeho prokletí, a zareaguje docela instinktivně: vrátí ho správci knihovny v Oxfordě, kde zatím bydlí pouze týden. O svých zážitcích se svěří adoptivným matkám, tetě a její družce, jelikož o své rodiče přišla velmi dávno, pravděpodobně při nehodě s vlastní magií, již od té doby nepoužívá. Zažíná podzimní rovnodennost, pro čarodějnice na celém světě chvíle, kdy je jejich magir nejsilnější. Právě proto se zřejmě ukázal ztracený rukopis, právě proto všechny nadpřirozené bytosti pocítili sílu okamžiku. Velmi daleko, v Kanadě, se mocný vůdce čarodějů dozvídá o Dianě jako o té, terá by ho mohla přivést na stopu zmíněné knize, v níž se ukrývá tajemství vzniku upírů a dost možná i návod, jak je vyhubit. Díky vzájemnému nepřátelství mezi bytostmi se jedná o odstatné dílo. Zálusk na něj ale mají i upíři, v čele s Matheewem, žijícím přes sto let. Seznámit se s Dianou pro něj není těžké, spíš udržet nervy, a též chutě na uzdě (...). 80 procent, na začátek slušný výkon. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Diana a Matthew se vydají na cestu, aby porozuměli tajemství starého pergamenu. Jejich vztah se vyvíjí a ohrožuje křehký mír, který dlouho existoval mezi čarodějnicemi, vampýry, démony a lidmi. Adaptace knihy Deborah Harknessové se zdařila, ale mě to vůbec nezváhlo. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizodě jsem udělil opatrnou trojku, téma "obdařených" (nebo prokletých) bytostí mezi lidmi by nemuselo být vůbec špatné, jenže si nejsem jistý, jestli se to celé nezvrhne v nějakou podivnou romanci, bylo tam dost zbytečně dlouhých očních kontaktů a já jsem znervózněl. Jen ne další Twilight ságu, prosím, prosím, ne... ()

kklepkaa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U mě stačí málo... třeba trailer a hned se pro něco nadchnu. Poslední dobou seriály moc nestíhám, ale na tenhle jsem si čas našla a musim říct, že si toho času budu muset vyšetřit daleko víc, protože tohle se vážně povedlo. A naprosto mě dostal Matthew Goode. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (1)

  • Deborah Harkness, autorka knižní předlohy, si zde zahrála menší cameo. Byla jedna z posluchaček Dianiny přednášky o alchymii. (teuwik)

Reklama

Reklama