Uživatelská zóna Přihlásit Registrovat Ztracené heslo

Born Yesterday

Komedie / Romantický
USA, 1993, 96 min

Režie: Luis Mandoki
Hrají: Melanie Griffith, John Goodman, Don Johnson, Edward Herrmann, Max Perlich, Fred Dalton Thompson, Nora Dunn, Ted Raimi, Drew Snyder

komentáře
galerie
 ve filmotéce

Obsah:

Robustní obchodník s nemovitostmi Harry Brock, muž masivních zisků a podezřele křehkých morálních zásad, přijíždí do Washingtonu, aby si tu ku prospěchu svého impéria zakoupil přízeň politických špiček. Jako ozdobu si s sebou přiváží přítelkyni, bývalou barovou tanečnici Billie Dawnovou, dívku vysokého sex appealu a nízké inteligence. Jenže ve vysokých kruzích Washingtonu nezachrání Billii ani její krása a Harry vcelku rozumně usoudí, že musí pro společenskou přijatelnost svého doprovodu taky něco udělat. Najme si proto novináře Paula Verralla, aby jeho sladkou milou naučil způsobům a poněkud obrousil hrany její přirozené ... (zobrazit celý text)

Komentáře uživatelů k filmu
profil / všechny komentáře uživatele gouryella ***

Nesnesitelna hlavni hrdinka Melanie Griffith a i pres zapornou roli neodolatelny John Goodman - i takove paradoxy tento prumerny snimek nabizi.

profil / všechny komentáře uživatele Radek99 **

Esence mainstreamové americké komedie. Film tak nenáročný, že by se u něj v klidu bavila i prostoduchá hlavní hrdinka. Kýč na celuloidovém filmovém pásu...

profil / všechny komentáře uživatele T2

Rozpočet $-miliónovTržby USA $17,952,857Tržby Celosvetovo $-

profil / všechny komentáře uživatele Hunt **

HUDBA: George Fenton

profil / všechny komentáře uživatele flanker.27 ***

Celkem snesitelná modernizovaná variace na Pygmalion. Když jsem to viděl poprvé někdy před 15 lety, hlavní hrdinka mi na začátku hrozně lezla na nervy, dneska se na věci dívám trochu jinak, takže mi lezla na nervy spíš na konci :))

profil / všechny komentáře uživatele Deimos ***

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 4/10 Efekty 5/10/// +báječní herci, přerod hlavní hrdinky -nevýrazná hudba, film působí jakoby byl starší/// Báječně se na to koukalo, hlavně na hlavní trojlístek a postavy celkově. Příběh je velice zajímavý a mohu říct, že takový už jsem dlouho neviděl. Takže ve výsledku spokojenost./// Celkem 63%///

profil / všechny komentáře uživatele Zakk ***

Harry (John Goodman), jehož obchodní úspěchy jsou srovnatelný s jeho tělesnými mírami, dostane neutuchající potřebu vzdělat svojií partnerku (Melanie Griffith), poněvadž ztrapnit tak vysokou, tlustou a bohatou osobu jako je právě Harry před celou washingtonskou smetánkou, to je hodně špatný. A tak pověří jednoho chytrolína, aby Billie dovedl alespoň k základním znalostem, potřebných pro pohybování se ve vysoké společnosti. Co čert nechtěl, Billie je opravdu blbá,..neuvěřitelně blbá. A co čert nechtěl ještě víc, mezi (poměrně již chytrou) Billie a rozněžnělým chytrolínem to začne jiskřit, a to právě Harry zvětří. Jeho prima hláška je asi vrcholem týhle komedie. Zatímco se z gramofónu line vážná hudba do místnosti vlítne Harry, který přistihne chytrolína a Billie, jak se učí. Harry: "Co to je, kurva, za hudbu?" Chytrolín: To je Handel, Harry,... jeho nejlepší kousek". Harry: "Jo,... nejlepší kousek hovna!" Slabší tři.

profil / všechny komentáře uživatele LiVentura **

Remake klasiky...

profil / všechny komentáře uživatele Fanucci ***

John Goodman byl opět skvělý. 70%

profil / všechny komentáře uživatele MoiJe **

Goodman vynimocne ako pan zly, Johnson s cestickou vo vlasoch a brylami, Griffit v peknych satach, hromada patetickosti, zjednodusenosti a chvile nudy striedajuce sa s chvilami mikania kutikov (hlavne ked nieco vtipne povedala a az potom sa ukazalo ze to mysli vazne)... ak faakt nemate nic lepsie na praci, kludne mozete zhliadnut... Btw, vynimocne fajn dabing. Ale viac by mi sedel nazov Včera narozená.

profil / všechny komentáře uživatele hans500 ***

Mírně nadprůměrná komedie, stopáž má odpovídající, a místy i dobře pobaví, ale má i pár hluchých míst. Ale ani na chvíli nesklouzává do trapnosti a navíc má skvělého Johna Goodmana. Ve výsledku 3,5*.

profil / všechny komentáře uživatele 5150 **

Hodně slabá romantická komedie, ke které se ze všeho nejvíc hodí označení koukatelná a to je vzhledem k hereckému obsazení a jménu režiséra zatraceně málo!

profil / všechny komentáře uživatele wosho **

Film, který mě skoro celý lezl na nervy. Griffith je děsná, Johnson mdlý a ani Goodman se taky moc nepředvedl.

profil / všechny komentáře uživatele DannyBoy80 ***

Velmi oddychová komedie s výborným Johnem Goodmanem. Nic víc v tom není.

profil / všechny komentáře uživatele Chrysopras ***

Průměrná story, která neurazí ani neoslní. Prostě oddechovka s příjemným výkonem MG...

Hodnocení uživatelů:
golfista ***