Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Theresa Osborneová najde jednoho dne na pláži láhev se vzkazem od neznámého muže, který nemůže zapomenout na zemřelou manželku. Dopis ji okouzlí, a tak se s ním svěří v redakci novin Chicago Tribune, kde pracuje. Po jeho zveřejnění se dočká nečekaného čtenářského ohlasu. Theresa se pustí do pátrání a zjistí, že autorem by mohl být Garret Blake, který se živí opravami a stavbou jachet v jedné rybářské vesnici. Vypraví se tam a seznámí se nejen s ním, ale také s jeho otcem Dodgem. Na společné večeři chce Garretovi prozradit, proč přijela, ale místo toho mu vypráví o rozchodu s manželem. Garret zase vzpomíná na svou Catherine, která zemřela před dvěma roky. Během následujících dnů se Theresa stane svědkem sporu Garreta s rodinou Catherine, která chce její obrazy. Sama se s ním nepohodne, když ji přistihne, jak se dotýká pietně uchovávaných památek na Catherine. Později se však usmíří, a Garret dokonce přijede za Theresou do Chicaga. Seznámí se s Theresiným synem Jasonem a stráví s ní romantickou noc. Jenže ráno objeví dopisy z láhve a také list, který napsala krátce před smrtí jeho žena. Cítí se podveden a odejde... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

Pekisan 

všechny recenze uživatele

"Má cenu nadávat na romantický film, že je romantický?", napisala Faidra. Co by nemalo. Ulavit si treba. Ale povedzme, ze nieco na tom bude. Co teraz? Ma to slusny rozbeh. Nazov nie je ziadna metafora pre myslitelov a flasa sa tam objavi hned odzaciatku. V momente ked sa vypatra odosielatel, tak je mne, ako aj kazdemu co bol donuteny svojou lepsou polovickou pozerat sobotu vecer vyber Daniely Steelovej, jasny ten hrozny zvrat a uz len caka kedy ta tragedia na nas spadne ako rozchod zalaskovanych dvanastiek. Bohuzial sa caka celkom dlho a je nasledovany takou hustou zalezistostou, ze nejedno poeticke srdiecko si muselo vyplakat vsetky rezervy. Cele je to tam vsak velmi okato, umelo vsunute, ze napriek nie najhorsiemu, takmer neromantickemu koncu som ostal letargicky premyslat co s nacatym vecerom. '; ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner zřejmě po svém fatálním fiasku v podobě podivné sci-fi Postman – Posel budoucnosti (ale snažil se) přišel na to, že je třeba přibrzdit, přispěchat s pokorou a vrátit se na půdu žánru, který mu sedí lépe a kde ho zejména fanynky vidí nejraději. Milostná romance, která těží z předlohy Nicholase Sparkse (poprvé na scéně), na žánr nadprůměrné kamery (Caleb Deschanel) i z umu romantického skladatele Gabriela Yareda. Přidejme Paula Newmana v roli otce a na kvalitu je zaděláno. Na hranici tří a čtyř hvězd.. dojmout rozhodně umí. ()

Reklama

vodkasesemte 

všechny recenze uživatele

vždycky koukám na nějakou romantárnu a jsem pak překvapen, jak se to filmovým kritikum nelíbilo! no, tohle už je nějakej pátek, co jsem ronil u televize slzy, skoro si to nepamatuju, ale určitě bych se tam znovu našel! myslím, že se to nedá popsat slovy, byl to silný zážitek, takové niterné, velmi hluboké, a proto dávám 4 vařečky z pěti pro případ, že bych na konec plakal ještě o chvilku dýl. nicméně mi to také resultuje ve skutečnost, že pravý romantik dá vždycky mín, než by si film s Kosstnerem zasloužil! ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Znova som opäť ,,vplávala" do melancholickej nálady,takže vyťahujem zo šuflíka s názvom Romantika po dlhšom čase túto sentimentálnu záležitosť.Myslela som si, že keď príbeh poznám naspamäť nedokáže ma už tak zaujať,aby som ho prežila ako po prvý krát.Och ako hlboko som sa mýlila.Je to citlivý a čistý príbeh, ktorý nám ukazuje, že sa treba vždy chopiť šance, pretože tá sa nemusí opakovať.Terese a Garettovi som od začiatku fandila a do poslednej chvíle som verila v šťastný koniec..vždy tomu verím.Viem, že v mojom živote také chvíle nenastanú, viem, že možno správu vo fľaši nenájdem no film mi dal jedno krásne ponaučenie, že to čo môžeš spraviť dnes, neodkladaj na zajtra ,pretože zajtra môže byť už neskoro.Odporúčam Správu vo fľaši tým,ktorý majú radi vášeň, lásku, a nevadí im keď si na konci poplačú. ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Kevin jako milovník ? Nakonec proč ne, charisma na to má. Ne vážně, bylo to příjemné, dojemné a romantické tak akorát, mezi ústřední dvojicí chemie funguje bez problémů. Příběh sice těžko uvěřtelný v dnešní době, ale jako variace červené knihovny pro dámy rozhodně ano. Mně se ta slaďoučká limonáda docela líbila a to je na chlapa, který si v podobném žánru zrovna nelibuje, co říct :-) 65 % ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné knihy Nicholase Sparkse (Dlee)
  • Děj filmu se odehrává v Chicagu (nachází se ve státě Illinois při pobřeží Michiganského jezera) a na bariérových ostrovech Outer Banks u pobřeží Severní Karolíny a jihovýchodní Virginie, na východním pobřeží USA. (noelcoward73)

Reklama

Reklama