Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Theresa Osborneová najde jednoho dne na pláži láhev se vzkazem od neznámého muže, který nemůže zapomenout na zemřelou manželku. Dopis ji okouzlí, a tak se s ním svěří v redakci novin Chicago Tribune, kde pracuje. Po jeho zveřejnění se dočká nečekaného čtenářského ohlasu. Theresa se pustí do pátrání a zjistí, že autorem by mohl být Garret Blake, který se živí opravami a stavbou jachet v jedné rybářské vesnici. Vypraví se tam a seznámí se nejen s ním, ale také s jeho otcem Dodgem. Na společné večeři chce Garretovi prozradit, proč přijela, ale místo toho mu vypráví o rozchodu s manželem. Garret zase vzpomíná na svou Catherine, která zemřela před dvěma roky. Během následujících dnů se Theresa stane svědkem sporu Garreta s rodinou Catherine, která chce její obrazy. Sama se s ním nepohodne, když ji přistihne, jak se dotýká pietně uchovávaných památek na Catherine. Později se však usmíří, a Garret dokonce přijede za Theresou do Chicaga. Seznámí se s Theresiným synem Jasonem a stráví s ní romantickou noc. Jenže ráno objeví dopisy z láhve a také list, který napsala krátce před smrtí jeho žena. Cítí se podveden a odejde... (TV Nova)

(více)

Recenze (170)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Po dlooooooooouhé době zase povedený film s Kevinem Costnerem. Kritiky sice nebyly příliš pochvalné, ale mně se tento dojímavý příběh líbil. Samotný "Kosťa" zahrál v rámci možností také dobře, stejně jako jeho kolegové Newman a Wright-Pennová. Romanticky založené divačky si nejspíše u tohoto snímku pobrečí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Drama a romantika v jednom. Už tenkrát mě to zaujalo, už tenkrát jsem to prožíval. Později jsem to pustil znova a zase jsem to prožíval. Jeden z těch citových filmů z videopůjčovny mého mládí, který jsem prostě prožíval. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný romantický film s opravdu smutným a slzy spuštějícím koncem.... Jedne z máýla filmů, kde jsou slzy poviností. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Mozny naznak toho v cem by Costner mohl mit alespon mensi uspech – mel by zanechat megalomanskych velkofilmu a venovat se draze filmoveho milovnika – mozna by opravdu uspel vice. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner podle mého názoru zakotvil tam, kam už hodně dlouho patří a rozhodující mírou vytváří výsledný dojem tohoto filmu. Samo o sobě se tu nejedná o romantiku špatnou, věřím, že by asi každého v různým způsobem specifické situaci alespoň trochu "dostala". Úplně mimo však už pochopitelně směřuje ustřelený konec, o němž jsem si nejprve myslel, že je to nějaká noční můra některé z postav. Z filmu tak pro citově nezainteresovaného diváka zbyde pouze správně dědkovský svéhlavý Newman ve svém kdovíkolikátém dechu. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Milá hlavní dvojice v příliš často měněné náladě. Scénář přebíhá od roztomilého švitoření k řešení životních dramat a hlubokých vzpomínek a většinou tak činí z minuty na minutu. Navíc Costnerovu obrovskému charismatu škodí neúnosně natahované romantické scény, kde repliky typu "Strašně rád se dotýkám tvých věcí" ztrácí náboj a kouzlo okamžiku je téměř pokaždé šmahem pryč. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Má cenu nadávat na romantický film, že je romantický? Nemá. Má cenu nadávat Kevinovi Costnerovi, proč nenatočí něco zajímavého? Asi taky ne... Nicméně pořád to zdaleka není nejhorší film, co jsem kdy viděla, kdyby člověk večer neměl jo co dělat, tak si ty dvě hodiny strávené s tímhle filmem vyčítat nebude, a Paul Newman je pořád pekelně přitažlivej chlap. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný film o hledání lásky , o citech , které přetrvají věky. Kevin Costner v jedné ze svých nejlepších rolí , Robin Wright tradičně výborná a nádherná postava otce v podání Paula Newmana. Jak proboha přišla Jeanne na to , že je to romantická komedie? V knize to všechno bylo trochu jinak a přemýšlím , jestli by nebylo lepší to ve filmu neměnit. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl už před delší dobou a zapomněl jsem ho ohodnotit. Narazil jsem na to někde v televizi a podíval jsem se na to vyloženě z nudy, protože romantický drama nepatří zrovna mezi žánry, který bych nějak vyhledával. Kevin Costner hraje podivína, kterej píše nějaký neskutečně dojemný dopisy a tyto dopisy pak následně vyhazuje společně s prázdnejma lahvema od kořalky do oceánu. První půlka je taková ukecaná telenovela, pak Kevin Costner vykoná pohlavní styk a mezitim, co si jeho partnerka v koupelně umývá ze sebe zaschlý sperma, tak on si sbalí tašku a odjede si postavit lodičku, aby na ní mohl zase vyplout a vyhodit do oceánu další odpadky. No ty 2 hodiny jsem u toho teda přežil, ale vleklo se to jak tejden před vejplatou. Občas se tam objevily nějaký světlejší okamžiky při scénách s Paulem Newmanem a Robbie Coltranem. Trochu mi udělalo radost, že ten film skončil tragicky. Žádná romantická svatba na závěr se nekonala. Z toho plyne poučení, že prázdný lahve máte házet do popelnice na sklo, protože pokud je budete házet do oceánu, můžete u toho taky přijít o život... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Klasická romantika po americku. Klasický postup, klišovité dialogy, občasný patos i závěrečná "osudná" událost. Obsazení je však sympatické. Kevin Costner a Robin Wright působí přirozeně a příjemně se na ně dívá. Z ostatních herců potěší Paul Newman v roli Garretova otce, či Robbie Coltrane jako šéfredaktor. "Na co se díváš?" - "Na tebe, jsi krásná." ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Skutečně povedený film s Kevinem Costnerem. Dalo by se čekat, že se jedná o další prvoplánovou romantickou komedii, ale nenechte se mýlit, u téhle si na konci možná i pobrečíte - a ne štěstím, že se hlavní dvě postavy dočkaly konečně svatby. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Doják to je, o tom žádná, jenomže ten typický, americký způsob točení romantických filmů, mi čím dál tím víc leze krkem. Všechno se v nich řeší strašně složitě, na dlouhé lokte a vždycky se něco musí pošramotit, aby se vyhecovalo určité napětí, protože "co kdyby" ... Předpokládám, že nikdo nečeká, že by si do konce života nemohli přijít na jméno a jen se čeká na tu závěrečnou usmiřovačku. Snímek jsem už viděla, a ne jednou. Kevin je skvělý herec a je stvořen pro takové role. I Robin zde byla dobrá. Jediným a zcela výjimečným plusem tohoto příběhu je špatný konec. 3,5* ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Dojímavá romantika. Mandoki cit pro režii, kamera je neskutečně vymazlená, Yaredova hudba fantastická a vůbec celý film se v táhne v jedinečném romantickém feelingu. Coster tyhle role umí a Robin Wright Penn je na tom stejně. Ano závěr je možná až příliš sentimentální, ale vzhledem ke koncepci a celkovému feelingu se to dá v pořádku ustát. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

První adaptace romanťárny podle Nicholase Sparkse je... skutečně zážitek. Nevěrohodná historka, která by člověka měla vzít za srdce od první minuty, ačkoli nebyl prostor si vybudovat k hlavním postavám jakýkoli vztah. Eh. Kdysi atraktivní Robin Wrightová (Princezna nevěsta) a dávno zapomenutý Kevin Costner (Tanec s vlky) se potkávají nad dojemným příběhem jeho zesnulé ženy a navzdory jeho asexuální flanelové košili dávají šanci novému vztahu. Konec je jak parodie na Hemingwaye. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner zřejmě po svém fatálním fiasku v podobě podivné sci-fi Postman – Posel budoucnosti (ale snažil se) přišel na to, že je třeba přibrzdit, přispěchat s pokorou a vrátit se na půdu žánru, který mu sedí lépe a kde ho zejména fanynky vidí nejraději. Milostná romance, která těží z předlohy Nicholase Sparkse (poprvé na scéně), na žánr nadprůměrné kamery (Caleb Deschanel) i z umu romantického skladatele Gabriela Yareda. Přidejme Paula Newmana v roli otce a na kvalitu je zaděláno. Na hranici tří a čtyř hvězd.. dojmout rozhodně umí. ()

Reklama

Reklama