Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Theresa Osborneová najde jednoho dne na pláži láhev se vzkazem od neznámého muže, který nemůže zapomenout na zemřelou manželku. Dopis ji okouzlí, a tak se s ním svěří v redakci novin Chicago Tribune, kde pracuje. Po jeho zveřejnění se dočká nečekaného čtenářského ohlasu. Theresa se pustí do pátrání a zjistí, že autorem by mohl být Garret Blake, který se živí opravami a stavbou jachet v jedné rybářské vesnici. Vypraví se tam a seznámí se nejen s ním, ale také s jeho otcem Dodgem. Na společné večeři chce Garretovi prozradit, proč přijela, ale místo toho mu vypráví o rozchodu s manželem. Garret zase vzpomíná na svou Catherine, která zemřela před dvěma roky. Během následujících dnů se Theresa stane svědkem sporu Garreta s rodinou Catherine, která chce její obrazy. Sama se s ním nepohodne, když ji přistihne, jak se dotýká pietně uchovávaných památek na Catherine. Později se však usmíří, a Garret dokonce přijede za Theresou do Chicaga. Seznámí se s Theresiným synem Jasonem a stráví s ní romantickou noc. Jenže ráno objeví dopisy z láhve a také list, který napsala krátce před smrtí jeho žena. Cítí se podveden a odejde... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po smrti své ženy Catherine se Garret Blake (Kevin Costner) vložil všechny své pocity do dopisu, který zapečetil do láhve a svěřil moři. Láhev putovala tisíce mil, až ji na pláži daleko odsud našla Theresa Osbornová (Robing Wright Penn), rozvedená novinářka. Už po prvním přečtení se do pisatele bláznivě zamiluje, a rozhodne se jej najít - ať to stojí co to stojí... Tento film mám hodně rád - ať už je to tím, že mám trochu slabost pro Kevina Costnera (pro jeho herectví, nehledat v tom nic jiného :) ), nebo jen prostě to, že (kromě asi 15ti minut ke konci) je celý film nádherně sladký. Toho závěru opravdu trochu lituju, jenže takový je prostě život - a když je celý film přímočaře příjemný, tak asi nemůže slzotvorný konec chybět. Po herecké stránce není už vůbec co vytknout - Kevin Costner, Robin Wright Penn podávají herecké výkony odpovídající svým jménům, ale asi nejvíc mne dostal Paul Newman - v roli Garretova otce - nevyléčeného alkoholika... ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Má cenu nadávat na romantický film, že je romantický? Nemá. Má cenu nadávat Kevinovi Costnerovi, proč nenatočí něco zajímavého? Asi taky ne... Nicméně pořád to zdaleka není nejhorší film, co jsem kdy viděla, kdyby člověk večer neměl jo co dělat, tak si ty dvě hodiny strávené s tímhle filmem vyčítat nebude, a Paul Newman je pořád pekelně přitažlivej chlap. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa na reprízu tohto filmu a súčasne som bol zvedavý, či na mňa zapôsobí ako pri premiére. S romantickými filmami je to ťažké. Ich účinok na diváka je do značnej miery závislý od jeho spoluúčasti. A za ňu sa niektorí "chlapáci" prirodzene hanbia. Tí chlapáci, ktorí ujúkajú od nadšenia nad strieľačkami, vyvražďovačkami, filmami plnými brutality, zvráteností, úchylov a feťákov všetkého druhu. Ja pociťujem výhodu v tom, že pridaním komentára do tejto gigantickej databázy je pravdepodobnosť, že si ho niekto prečíta alebo sa dokonca s ním stotožní taká, ako keby som ho v zazátkovanej fľaši hodil do Dunaja a očakával, že ho na brehu Čierneho mora nájde dovolenkujúci Slovák. Takže. Film sa mi páčil a bez veľkého premýšľania mu pridávam ďalšiu hviezdičku. Kevin a Robin tvorili uveriteľný pár, mali k dispozícii výborné dialógy, dobrú Yaredovu hudbu a dokonca aj český dabing bol z tých lepších. O mojom najobľúbenejšom hercovi sa nemusím rozpisovať. Potvrdil, že pre neho niet malých rolí. A nepochybujem, že ak aj niekedy v budúcnosti budem menej vnímavý k takýmto filmom, aj vtedy mu ponechám súčasné hodnotenie. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Už to tak vypadá, že valná většina si spletla snímek resp. žánr a mnohem raději by K. Costnera? viděla coby pijana v místní útulné přístavní hospůdce, děj zasadila do doby prohibice, Sev. Karolínu zaměnila za Kubu (Chicago je o.k. :-) a loď místo romantických vyjížděk využila k pašovaní (bílého) rumu. Neříkám, že je to špatná představa resp. alternativa (právě naopak) a dokonce si dovedu představit i konkrétní ústřední herecké obsazení Bogart-Bacall, (Newmana bych klidně ponechal), nicméně tohle je přece jenom poněkud odlišnější příběh. Nejsem (jemně řečeno) velkým příznivcem žánru romantický snímek, nicméně „civilní“ romantiku nikdy (jednou za čas) neodmítnu. Zvlášť, když tahá eso z rukávu v podobě (ne)stárnoucího P. Newmana (dokazujícího, že není malých rolí) a pro krásně bezelstný úsměv Robin Wright mám slabost již nějaký ten Pa (přesněji řečeno od doby, kdy se dostala mezi S. Penna a G. Oldmana. Palec nahoru za odvážně (žánrově) netradiční závěr, který, jak vidno, působí na místní, jak červený hadr na býka. Nicméně (i) to je „život“, takové věci se jednoduše také stávají a pokud se náhodou s tímto vysvětlením nespokojíte, nabízím jiné. Možná chtěl L. Mandoki pouze rozšířit kolonku žánr (o) mysteriózní. Who knows :-) P.s. „vzkaz bez lahve“ to uživ. nascendi: dovolenkující Slovák na břehu Černého moře (možná) NE, zato rodilý Pražák pod Štvanickým mostem, byť se Dunaj (pokud mě má chatrná paměť neklame) do Vltavy nevlévá, (možná) ANO. Svět je „malej a zázraky se občas dějou“. (Nejen) nostalgických 75% ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Pěkný film, ale nesmírně smutný. Láska ztráta a zase láska a ztráta a to je na mě moc. Mám radši Happy endy. Jsem beznadějný romantik, proto jsem si pobrečela. Kdo chce něco zamilovaného najde, ale veselého, ne, jen záblesky. Červená knihovna a ještě "drasťák", vím proč se takovým filmům vyhýbám. Na mě ten konec byl moc smutné..zklamání. Jsem ráda, že se mužům film také líbil (tady na čsfd). Nelituji, že jsem se na film podívala a ráda jej doporučím pro oči, kterým nevadí probulet půl filmu :) K. Costnera mám moc ráda. V.I. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné knihy Nicholase Sparkse (Dlee)
  • Děj filmu se odehrává v Chicagu (nachází se ve státě Illinois při pobřeží Michiganského jezera) a na bariérových ostrovech Outer Banks u pobřeží Severní Karolíny a jihovýchodní Virginie, na východním pobřeží USA. (noelcoward73)

Reklama

Reklama