Reklama

Reklama

Kde rozhoduje síla nad myšlenkou, je třeba bojovat jiným způsobem... Osudy legendárního španělského hrdiny jedenáctého století, Rodriga Diaze de Vivar přezdívaného El Cid, inspirovaly režiséra Anthonyho Manna k natočení jeho idealizovaného životopisu. Legenda o muži, který ve své době prokázal nejen hrdinství při obraně vlasti jako vojevůdce vojsk krále Kastílie, Leónu a Asturie, ale také nečekanou toleranci náboženskou a rasovou, je klasickým zástupcem výpravné kinematografie své doby se vším, co k ní patří – velkorysé davové scény s tisíci statistů, nádherné exteriéry i interiéry Španělska, velkolepá kamera Roberta Kraskera i dechberoucí hudba Miklóse Rózsy. Hereckému obsazení dominuje Charlton Heston v roli Cida a Sophia Lorenová jako jeho nedosažitelná láska Jimena. (Česká televize)

(více)

Diskuze

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Sranda, jak sa človek dostane k (pre mna) neznámemu filmu, k príbehu, o ktorom nič nevie a ono sa ztoho vykluje výborný výpravný film s charizmatickým hl. hrdinom (čudné, že v skutočnosti mal 35 rokov, no vyzeral na 45), dobre urobenými davovými a bojovými scénami, dobrodružným a zaujímavým dejom. Mínusom, kvoli ktorým nemožem dat 5* sú nesmierna dlžka filmu, a dlhé romantické scény (typu lubim ta, nenavidim ta a pod). Moje hodnotenie: 78%

curunir

curunir (hodnocení, recenze)

No ja som počas filmu nezapočul žiadnu pieseň, tak neviem kde sa tu berie tá oscarová nominácia.

 (hodnocení, recenze)

Je to muj nejoblibenejsi film.Proste uzasne.Jen kdy Chymena starla stejne jako Rodrigo:-)Proto jen 4 hvezdicky.Tohle je podle me velkofilmm,uzasny dej a vyprava.Ne jako Alexander ci Troja.Ja mam rad davove sceny s lidmi a nes pocitaci.

Související novinky

KRRRnov již podesáté zve na „sedmdesátky“

KRRRnov již podesáté zve na „sedmdesátky“

11.04.2015

Již podesáté přivítá krnovské kino Mír 70 fanoušky festivalu 70mm filmů. O víkendu 17. – 19. dubna 2015 se historickými projektory prožene na dva miliony filmových políček, která v době svého uvedení… (více)

Navštivte Noc v Hollywoodu

Navštivte Noc v Hollywoodu

02.09.2008

A nemusíte daleko. Stačí v sobotu 6. září ve 20 hodin zavítat do Dvořákovy síně pražského Rudolfina. Tam se totiž koná slavnostní koncert filmové hudby A Night in Hollywood. Pod moderátorským vedením… (více)

Reklama

Reklama