Reklama

Reklama

Hledá se Yetti

  • USA Missing Link (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Pan Článek je legrační a roztomilou postavou v dobrodružném rodinném snímku od cenami ověnčeného studia Laika. Sir Lionel Frost je chrabrý a energický dobrodruh, který se považuje za předního odborníka na mýty a příšery. Ovšem nikdo jiný jeho objevům nevěří. Aby svůj názor obhájil, vydává se na americký severozápad objevit - Yettiho, chybějící vývojový článek mezi opicí a člověkem. Pan Článek - lehce bláznivý, překvapivě bystrý a citlivý tvor, který představuje posledního jedince svého druhu, čelí osamělosti a věří, že Sir Lionel je jediným mužem, který mu může pomoci. Ti dva spolu s nezávislou a vynalézavou Adelinou Fortnightovou zažívají odvážné dobrodružství, které směřuje k jedinému cíli - bájnému údolí Šangri-La. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (70)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Krásný, spíše dospělý než dětský animák, a to po výtvarné stránce (od začátku do konce jsem byl z té stop-motion nádhery nadšený) i co se týče příběhu, ztřeštěného stejně jako milého a moudrého. Hlavní hrdina s hlasem Hugha Jackmana je takový plastelínový hrabě Teleke z Tölökö, Carter Burwell už nějaký čas nesložil tak pěknou hudbu... Všechno na jedničku. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Dějově chabé (pořád se jenom někam putuje a v mezičase se vždycky pomlátěj), gagově průměrné, přesto mi to tak nějak nevadilo, asi i díky zpracování. A taky díky tomu, že tam nejsou žádní malí zkurvenci žlutí nebo podobní pro dětičky. Na druhou stranu to tím pádem není moc pro dětičky a Valérie se po hodině nudila, ale pak Yetti na závěr zaprděl pusou, kino vybuchlo smíchy, cestou ven dostala obrázek Yettiho, takže prej dobrý. Za mě přesně průměr a když se podívám na audioobsazení, v originále to muselo být výrazně lepší. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Námět mě v očekávání dětské taškařice s mluvícími příšeráky dvakrát nelákal, o to spokojenější jsem, že se z něj vyklubalo půvabné neinfantilní dobrodružství, v němž poslední (mluvící, inteligentní, ironický) seskveč hledá v Himalájích své vzdálené příbuzné, yettie. Milý konverzační humor sympatických postaviček převažoval nad výpravnými akčními atrakcemi, přehlednými a nezběsilými, které schopná režie zabalila do uchvacující "stop motion" animace a zdařilé hudby. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Když už někdo dělá animák, který není cílen vyloženě na děti, ale snaží se zaujmout i dospělé, očekával bych v něm nějaký inteligentní humor. Jenže ne, ten tady vůbec není a místo toho jsou zde jen ty tupé dětské slapstick vtipy. To mi na celém Missing Link dost vadilo a vlastně snad i nejvíc. Pak taky první polovina mi přišla nudná a zbytečně dlouhá, nějak zajíamvé to začalo být až v druhé polovině, kdy se vydali na cestu, ale jinak to není špatné. Animované je to skvěle, příběh dokáže zaujmout (když se konečně rozjede) a když se to nesnaží být třeskutě vtipné, najde se tam i pár inteligentních dialogů. A taky jsem rád, že se to vyhnulo nějakým písničkám, ty mě totiž na animácích štvou nejvíc. A taky je to o dost inteligentnější, než většina amerických animáků, ale nadšený z toho nejsem. Lepší 3* ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Štúdio Laika opäť nesklamalo, hoci Kubo zatiaľ ostáva pre mňa neprekonaným čo sa týka príbehu.. Yeti stavil na dobrodružstvo a vtip. To prvé sa mu podarilo na jednotku, to druhé ma až tak do kolien nedostalo, hoci zopár scén bolo brilantných. Trochu ma mrzí, že už aj rozprávky vstrebávajú súčasné trendy názory (správne ženy verzus agresívni muži a pod.) Myslím, že rozprávky sú krásne, ak ostávajú nadčasové, ale to už musím nejak vstrebať aj ja. Ale čo tam už po tom.. užila som si to. :) ()

Galerie (86)

Zajímavosti (1)

  • Příběh se odehrává kolem roku 1886. (ČSFD)

Související novinky

77. Zlaté Glóby – výsledky

77. Zlaté Glóby – výsledky

06.01.2020

Kontroverzní moderátor a komik Ricky Gervais a spol. před pár hodinami rozdali v hotelu Beverly Hilton v Los Angeles poslední ze Zlatých Glóbů a 77. ročník prestižních ocenění byl tak oficiálně… (více)

Reklama

Reklama