Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film studia Disney Expedice: Džungle, inspirovaný slavnou atrakcí v zábavním parku Disneyland, je dobrodružnou výpravou do amazonské džungle, ve které se představí Dwayne Johnson jako charismatický kapitán lodi a Emily Blunt jako odvážná průzkumnice na své misi. (Falcon)

Videa (7)

Trailer 5

Recenze (436)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Niekde na pol ceste medzi všetkým. Humor funguje 50/50. Hlavná zápletka je zaujímavá a odkazuje na staré dobrodružné filmy o expedíciách. Preto je myslím na mieste aj prirovnanie k Sommersovej Múmií a Verbinskeho Pirátom. Niektoré veci si z nich totiž veľmi očividne kradne. Lenže filmu chýba vízia. Každý dejový zvrat ( akokoľvek prekvapivý a dôležitý pre vývoj postáv alebo príbehu) je podaný rýchlo a bez potrebných emócií. Jedná sa tak o povrchné plávanie vo vodách žánru, kde očividne nikto zo zúčastnených nemá chuť sa skutočne ponoriť. A keď to už tak spraví, divák musí žasnúť ako čisto modrá voda je v hnedej Amazonke. A myslím že tá konkrétna scéna ponorenia slúži ako perfektná metafora celého filmu. Je tam veľa digitálu. Málo skutočnej túžby vypovedať dobrodružný príbeh. Ako jednohubka to funguje. Aj kvôli roztomilej Emily Blunt. Ale Johnson má svoje herecké limity. A takéto postavy mu skrátka neverím. Vyzerá to tak, že Disney prestáva vedieť, ako sa robí správny príbeh. Kedysi ich tvorba chytala za srdce, teraz sa z nej skôr mi diváci, chytáme za hlavu. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

"Raz som chodil s jednou čo škúlia, ale nevyšlo to. Mali sme na svet rozdielny pohlaď." Jaume Collet-Serra okrem thrillerov s Neesonom zvláda aj dobrodružnú zábavu. Nie je to tak dobré ako jeho iné filmy, ale bavil som sa. Spomínam na časy, keď nám Stephnen Sommers pripravoval takéto akčné fantasy dobrodružstva. Expedícia džungľa mi ich pripomenula. Áno, hovorím o filmoch Múmia a Múmia sa vracia. S časti mi to pripomenulo Múmiu, ale našiel som tu niečo aj s Indiana Jonesa (Nemci). Je to už dávno, čo som videl nejakú dobrodružnú fantasy (ak nerátam Pirátov Karibiku), ktorá by ma bavila (mám pocit, že nejako tento žáner vymiera) a táto na čele zo sympatickým obsadením, peknou Disneyovskou výpravou (kostýmy, lokácie, efekty), zaujímavým príbehom, vtipnými scénami a dobrou hudbou od Jamesa (perfektná prerábka Mettalici) ma bavila viac ako som čakal. Obľúbený soundtrack: Nothing Else Matters (Jungle Cruise Version 2). 75% - 4* ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $200miliónov║ Tržby USA $116,987,516║ Tržby Celosvetovo $220,889,446▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,718,499║ Tržby za predaj DVD v USA $3,066,561║ V rámci rozpočtu je to komerčný prúser ale na danú nešťastnú pandemickú dobu čo to zarobilo. V rámci nejakej tej dobrodružnej náhrady za Pirátov Karibiku to ušlo. Ústredná dvojica na prvý pohľad nemusí ladiť ale nakoniec sa to dalo s nimi zniesť. /55%/ ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Jungle Cruise chybí nadšení z filmařiny a radost z objevování nových světů. Není to vyloženě špatný film, ale utopený v CGI a s příběhem, který kopíruje Piráty z Karibiku. Emily Blunt má správné předpoklady pro to být Indiana Jones či Evelyn Carnahan, ale Jaume Collet-Serra neumí její potenciál využít naplno. Snad takhle podobně nebude působit filmová verze Uncharted. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Už od první prolejzačky v knihovně mi bylo jasné, že Jungle Cruise cílí na mnohem mladší diváky a nebude to nic pro mě. Po spánkové pauze jsem si ale druhou polovinu filmu mnohem více užil a nakonec tu čtvrtou hvězdičku přidal. Možná to bylo mým rozpoložením, možná se jen tvůrci v čele s Rockovým oblíbeným režisérem Jaume Collet-Serrou zkrátka vyřádili v první půlce a ta druhá byla o něco umírněnější a pro mě i zábavnější. Na dvojku to po tom fiasku s paralelní distribucí v kinech a VoD bohužel nevypadá a po zhlédnutí mě to vlastně dost mrzí a Dwayne Johnson a Emily Blunt bych viděl hrozně rád znovu. Nečekaně jsem si to po poměrně protrpěném začátku užil a pokud hledáte dobrodružný mix Mumie a Pirátů z Karibiku, zkuste Expedici v džungli. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (17)

  • Hrdinové několikrát zmiňují, že plují „proti proudu Amazonky“. V tom případě je ale nemožné, aby se v jedné scéně s lodí ocitli na horním okraji vodopádu. (dibow)
  • Když Frank (Dwayne Johnson) bojuje s únosci v přístavu, v jedné scéně jim spálí ruce o hořák a sobě o rozpálenou pánev. Ta se ale pod jeho rukou prohne, protože je gumová. (LaserJet)
  • Snímek byl poprvé oznámen v roce 2004 – o výrobu se mělo postarat studio Mandeville Films a o scénář dvojice Josh Goldstein a John Norville, avšak z natáčení nakonec sešlo. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

19.10.2023

Režisér Jaume Collet-Serra (Mělčiny, Black Adam) si již poněkolikáté zopákne spolupráci s produkční společností Seven Bucks Dwaynea Johnsona a pro studio MGM nyní natočí snímek Kate Warne. Hlavní… (více)

Sebevražedný oddíl diváky do kin nezlákal

Sebevražedný oddíl diváky do kin nezlákal

09.08.2021

Studio Warner Bros. má možná jeden z nejchválenějších komiksových blockbusterů za poslední roky, jenže v kinech se novému Sebevražednému oddílu vůbec nezadařilo. Snímek režiséra Jamese Gunna (Strážci… (více)

Dwayne Johnson ve vánoční komedii

Dwayne Johnson ve vánoční komedii

01.07.2021

Herec Dwayne Johnson je dnes možná považován za akční superstar, čas od času se ale nebojí i trochu odvázat a natočit jednoduchou dětskou komedii typu Víla Zuběnka. A jeho nejnovější snímek od… (více)

Disney ruší letní sezónu

Disney ruší letní sezónu

04.04.2020

Další týden za námi a situace ve světě se nijak zásadně nemění. Naopak, s blížící se letní sezónou čím dál více lidem dochází, že se kina jen tak otevírat nebudou, a i poté to bude velmi pomalý… (více)

Reklama

Reklama