Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Někdy kolem roku 9177, tisíc let sem, tisíc let tam (lépe se takovými detaily vůbec nezaobírat), byl svět, a dost možná i celý vesmír, zredukován na jednu reprezentativní budovu, jejíž špinavé okolí bylo osídleno všemi nezaměstnanými a hladovějícími lidmi z kosmu. Hrad obývá tyranský fašistický král a společensko-politická elita složená z lůzy, dále nadržení duchovní, domobrana a napůl fungující vláda. Existence, jak ji tito prostí lidé znají, se převrátí vzhůru nohama poté, co prodavač limonády José Maria usoudí, že když se postaví problémům čelem a začne prodávat svou limonádu v reprezentativním sídle, jiný svět je možný. (Cinemax)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (7)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nějak takhle bych si představoval absurdní komedii natočenou devadesátiletým marxistickým filozofem, kterého nerozesměje naprosto nic, ale zato má neustálou potřebu cokoli, co by mohlo náhodou vyznívat vtipně, pojmout tak, aby při tom všichni (a naprosto upřímně) mluvili co nejchytřeji. Nějak takhle tahle jednostranná satira vypadá a nejhorší na ní je, že sem tam má chytrý postřeh (třeba rebelující studenty, kteří jsou sice proti režimu, ale jen je na něj baví nadávat, nesnaží se nic měnit a vlastně jim ten režim vyhovuje), pěknou výpravu či dobrý absurdní nápad (škola létání), ale vše naprosto zapadne ve snaze o co nejintelektuálnější podání, které je ve výsledku těžce nefunkční, místy spíš trapné a otravně sebestředné. Nevědět to předem a neznat jazyk, tipoval bych to obsahem spíš na italský, než španělský film, vzhledem k té otevřené podpoře komunismu a boji proti kapitalismu. Budiž, některé myšlenky se z toho dají brát jako nosné, ale to by to fakt nesmělo vypadat jako pokus o třeskutou komedii točenou naprostým, ale opravdu naprostým sucharem. Nehledě na to, že navzdory tomu, jak zde všichni mluví jako hlubocí intelektuálové (a to i když jen pasou ovce a nic jiného neumí), je ten humor dost hloupý a bůhvíproč je v něm spousta pokleslých sexuálních narážek o honění. Ale to asi pro Cuerdu je přijatelný a nepokleslý humor... 2* ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek sci-fi jsem se na to těšil, ale pro mě zklamání a koukám, že nejsem sám. Asi to není pro každého a některá témata je obtížné uchopit kvůli jejich zakořeněnosti ve španělské společnosti. Ale pokud máte rádi myšlenku teatrální satirické hry jak vidím v hodnocení některých uživatelů, potom uvítáte příjemnou změnu. ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Já jsem asi divnej, ale mně se to líbilo a nějakým záhadným způsobem se mi to trefilo do nálady anebo jsem hodně chtěl, aby se mi to líbilo už předem. Už vím čím to je! Autorům se podařilo vytvořit originální koncept, kterému jsem uvěřil i po té vážné stránce. A díky tomu jsem vlastně nevnímal komedii jako tu hlavní, ale spíš tu bizarní dystopickou vizi jako takovou. Ve spojitosti s absurdností a kontrastem toho, co se skutečně dělo na plátně mi vyvstanula i zcela bizarní srovnání s Monty Pythonem nebo Royem Anderssonem, spíše než se Zdeňkem Troškou. Ale kdo ho tam chce vidět, ten ho tam asi uvidí. Mně to při sledování ani nenapadlo. Po přečtení komentů už to trochu vidím. Je to volně provázaná sada skečů. Nejdřive se to zdá dost nesouvislé, ale postupně vykrystalizuje i nějaký ten příběh. Řada skečů mi přišla výborných a dost trefných, řada vizuálním zpracováním zajímavá, hodně jich bylo samozřejmě i lacinějších, ale bavilo mě si přehrávat i některé ty herecké výkony pořád dokola. Fakt jsem se bavil a zaujalo mě to. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama