Reklama

Reklama

Sběratel Ruben Brandt

  • Maďarsko Ruben Brandt, a gyűjtő (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Slavný psychoterapeut Ruben Brandt je nucen uloupit 13 obrazů klasických mistrů ze světových galerií a soukromých sbírek, aby zaplašil příšerné noční můry, které ho začnou po smrti otce sužovat. A tak se svými čtyřmi nevšedními pacienty vytvoří neohrožený gang lupičů, kteří v pravidelných intervalech úspěšně vykrádají nejslavnější muzea - Louvre, Tate, Uffizi, Hermitage a MoMa. "Sběratel" se záhy stává nejhledanějším zločincem planety, na jehož dopadení je vypsaná obrovská odměna, která se blíží stovce milionů dolarů. Po celém světě jej pronásledují gangsteři a lovci hlav. Kartel pojišťoven pověří Mika Kowalského, soukromého detektiva a odborníka na krádeže uměleckých děl, aby tento případ vyřešil. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (26)

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Jedná se samozřejmě o zcela jiný typ filmového zážitku, než na jaký jsem uvyklý, je proto pravděpodobné, že mi mnohé uniklo a mnohé jsem nedocenil. Nicméně napínavý a mnohovrstevnatý děj, který zaujme sám o sobě a jenž odkazuje na nejrůznější filmové i žánrové postupy, je výtečně doplňován přiléhavým animovaným ztvárněním, které pro změnu odkazuje na všeliké možnosti výtvarného umění a jeho realizované avantgardní formy. Závěrečná nejistota ohledně odpovídající interpretace pak dotváří celistvý dojem snímku jednotného po tematické, myšlenkové i formální stránce. ()

Alexius321 

všechny recenze uživatele

Pro uměleckého neznalce, který má už dost Marvelovek je tenhle film velice příjemná změna. Animace je velice netradiční v tom nejlepším slova smyslu. Děj zajímavý a akční scény vyšperkované. Pěti hvězdičkám brání jen má osobní neznalost referencí z uměleckého světa, kterými je film pravděpodobně prošpikovaný. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdo by kdy řekl, že tak dobrej moderní animák vzejde právě z Maďarska. Perfektní muzika v čele s přezpívanými Radiohead nebo miliarda narážek na svět umění, jsou ty dva zásadní body, kvůli kterému jsem si tento film tak užíval. Jasně, nejsem žádnej kunsthistorik a tady jsem se v mnoha momentech a narážkách brutálně ztrácel. Na druhou stranu bylo znát, že tvůrci jsou profíci a moc dobře ví kde a jak chtějí na co narazit. Dělali to účelně, zábavně, mnohdy možná až moc akčně, ale na devadesát minut si mě získat dokázali a já se jim za to odvděčím slušnou čtyřhvězdou. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Za mňa nesmierne originálna animácia, tak trošku v štýle Tima Burtona (takže žiadne pekné Disney postavičky, ale skôr dvojhlaví, či mnohookí ľudia), zaujímavý príbeh a najmä množstvo odkazov. A tie sú ďalším bodom, ktoré ma vo filmoch strašne bavia. Diváka nútia k hravosti a tak trošku sa z neho na chvíľu stáva malý detektív.Známy psychoterapeut Ruben Brandt trpí po smrti otca nočnými morami. V snoch sa mu zjavujú desivé výjavy, ktoré súvisia so slávnymi obrazmi. Aby sa ich zbavil, je nútený zoskladať tím zo svojich pacientov, ktorí mu pomôžu spomínané obrazy z tých najznámejších múzeí ukradnúť. V pozadí sa prelína hudba od starej dobrej klasiky, cez jemné japonské ukľudňujúce tóny. Táto rôznorodosť vôbec však nepôsobí rušivo, práve naopak, všetko do seba správne zapadá. Je jednoznačné, že tvorcovia tejto snímky umenie milujú a týmto výtvorom mu vzdávajú veľmi slušnú poctu. Inovatívne, experimentujúce, prinášajúce úplne nový zážitok, na aký ste väčšinou zvyknutí. Prečo o takýchto fimoch vie tak málo ľudí? ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Celovečerný animovaný film M. Krstica sa snaží byť naraz umeleckým (v znamení avantgárd) a psychologickým dielom. Z určitého pohľadu ten výsledok nie je zlý – ale len vtedy, keď máte „open mind“ pre takéto kreácie. Trošku mám problém so záverom, kde som čakal originálnejšie a prekvapivejšie ukončenie. Animák pre tých, ktoré z hľadiska obrazového sveta hľadajú niečo atypické. P.S.: Naháňačka na začiatku cez Paríž a na diaľnici sú top momenty pre tých, ktorý tam hľadajú akčné scény. Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama