Mladý, neskúsený šerif (Anthony Perkins) má len jednu možnosť ako prežiť v meste, kde nie je o zločincov núdza. Musí poprosiť o pomoc samotárskeho lovcu odmien (Henry Fonda), ktorým každý v meste opovrhuje. Ten ho naučí viac než len strieľať. Naučí ho poznať ľudí, získať si sebadôveru a nakoniec mu napriek počiatočnej nechuti pomôže s chytaním nebezpečných vrahov. (Danoboss)
Houdini
Oscar 1 nominace: Scénář(14.5.2004)
pm
Šerifská hvězda- symbol, který pohodlní občané ctí, ale na hrudi jiných mužů, za nimiž se rádi ve svém zbabělém alibismu ukrývají, svým způsobem mi to připomínalo Zinnemannovu klasiku "V pravé poledne". Od chvíle, kdy lovec odměn Henry Fonda vjel se dvěma mrtvými darebáky do města, jsem věděla, co se ve filmu odehraje i jak příběh nakonec skončí. Bylo to předvídatelné, ale natočené způsobem, který mi nedovolil dýchat a udržel si mou soustředěnou pozornost. Viděla jsem dost westernů na to, abych okamžitě věděla, že tento film je výjimečný.(9.12.2008)
špaček421
Klasický western, který ostříleného diváka především spaghetti westernů překvapí svo nenásilností - většina konfliktů se řeší beze zbraní a nikdy přímo není vidět mrtvola. V hlavní roli Henry Fonda, v menší roli padoucha Lee Van Cleef.(15.7.2010)
Foma
Skvělej western, kterej možná není ničim výjimečnej, ale taky nemá žádnou chybu. Mann to prostě uměl, Fonda taky a Perkins je docela zajímavej, když si ho srovnáme s jeho nejznámější PSYCHOtickou rolí :-).(24.1.2012)
zorro
Jedna velká krása.(28.9.2009)
Danoboss
Nejako nechápem, prečo sú všetci tak bytostne posadnutí filmom "Tenkrát na západe". Henry Fonda hral vo veľa iných a podľa mňa lepších kovbojkách. Za všetky by som spomenul Šerifská Hvězda, ktorá je pre mňa najlepším westernom aký som kedy videl. Výborná kamera, ako vždy skvelý Henry Fonda, sympatický Anthony Perkins, správne nesympatický záporák Bogardus, zbytočne nenaťahovaný dej a prestrelky ktoré nenudia. Jediná škoda, že v nefarebnom snímku nevyniknú Henryho modré oči...(16.9.2008)
pulnicek
Slabé,pomalé nudné a Perkins zoufale nepřesvědčivý.....(4.3.2010)
MR007
O jednu hvězdu navíc za to, že tento western vznikl v době, kdy většině filmů s podobnou tematikou vládl strašný Johny Wayne. V porovnání s ním je Fonda zcela odlišná kategorie.(23.7.2009)
Joski
Zelenáč Perkins a starý borec Fonda v klasicky predvídateľnom čb westerne diváka asi ničím výnimočným neprekvapia. No priamočiary dej i vynikajúca kamera posúva film medzi tretiu až štvrtú "šerifskú hviezdu". 70%(17.8.2011)