Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dr. Jeffrey Wigand, bývalý vysoký představitel jedné velké americké tabákové společnosti, měl díky své pozici přístup k řadě informací o negativním vlivu cigaret na lidské zdraví, a hlavně věděl, jak společnost v tomto ohledu lže veřejnosti. Poté, co byl z firmy pro své názory propuštěn, se na něj obrátil producent úspěšného investigativního televizního pořadu Lowell Bergman s prosbou o pomoc při sestavení reportáže odhalující praktiky podobných firem. Wigand zprvu odmítá, ale později svolí. Někdejší zaměstnavatel mu však začne vyhrožovat a nechá ho sledovat. Přesto se Wigand odhodlá Bergmanovi pomoci. Když je reportáž natočena, vedení televize se ji bojí odvysílat, aby proti sobě nepoštvalo mocné tabákové firmy. Mohlo by to totiž ohrozit plánovaný velice výhodný prodej televizní stanice. (TV Nova)

(více)

Recenze (380)

Lima 

všechny recenze uživatele

Herecky spolehlivý Al Pacino je snad to jediné, co je na tomto dramatu pamětihodné. Jednak mně zpracované téma z prostředí tabákového průmyslu příliš nezaujalo, jednak Russel Crowe si svoji oscarovou nominaci zasloužil jenom svojí výraznou fyzickou přeměnou, jeho herecký projev zde je poměrně mdlý. Ve výsledku jde o nepříliš vzrušující , lehce zdlouhavý a emocionálně nevýrazný film. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Film, který úplně nenudí, ale na druhou stranu ani ničím nedokáže překvapit. Samozřejmě, že Al Pacino a Russel Crowe hrají skvěle, ale pouze dobrí herecké výkony bohužel k nadprůměrnému filmu nestačí. Začínám mít pocit, že dílům pana Manna asi na chuť nepřijdu nikdy. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Informačně hutné, divácky nevděčné hledání (a nenacházení) pravdy za hustou kouřovou clonou. 75% Zajímavé komentáře: betelgeuse, JohnnyBoy ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

S cigaretama nepřestanu :))) Tento thriller nijak zvlášť nemusím, zdlouhavé. Naštěstí se vždycky ve scénáři něco pohnulo a to udrželo mou pozornost. Paradoxně u mě herecky nejvíc zabodoval Christopher Plummer. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že Michal Mann, na co šáhne to mu jde.Přizve si herce co film nemůžou zkazit.Kamera a hudba to je u mannovek standartně vynikající .No je to hodně ostrý ten náš svět.Ještě že máme takovéhle filmy. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Formálně i obsaheově precizní. Tímto by se daly označit všechna díla Michaela Manna. Že ani Insider není vyjímkou asi nikoho nepřekvapí. Banální námět o protikuřáckém boji jedinců a organizovaných společností, rozehrál Mann ve vší minimalističnosti s téměř až divadelní atmosférou v obsahově velkolepé, a všechny známé hranice překračující, drama. Drama o lidech, kteří jsou ochotni obětovat i základní hodnoty, společností uznávaného bytí (jako je třeba rodina), pro ideály, kterým možná ani oni sami nerozumí. V hereckém obsazení Mann opět prokázal svoji libůstku ve změnách jejich image, oproti zažitým stereotypům. "Obětí" se protentokrát stal Rusell Crowe, který se svou (na šedo) obarvenou hlavou nezaujme tolik, jako spíše svým parádním "utahaným" výkonem. Nestačí mu ani herecký standart (čili opět vynikající) Ala Pacina. Ti, kteří si z filmu odnesli pouze fakt, že kouření škodí zdraví, by si pak tento film měli pustit ještě jednou, protože to samé Vám už dnes poví každá krabička cigaret. Tento film je mnohem hlubší (ne však filozofický) a hodnotnější než se někomu může, kvůli dvěma a půl hodinám, zdát. Tohle navíc uteče stejně rychle jako zápálená cigareta. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Normální je nekouřit. :) Asi tak bych stručně zhodnotil poselství tohoto zajímavého snímku s působivými hereckými výkony. Natočeno podle skutečných událostí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Michael Mann je režisér velkých příběhů, s, pro mě, kolísavou kvalitou. Insider: Mu, který věděl příliš mnoho je tak film s velice originálním nápadem, ale brutálně zdlouhavým a chvílemi až zbytečným vysvětlováním, který mě v mnoha ohledech šíleně nudil. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $68miliónovTržby USA $29,089,912Tržby Celosvetovo $60,289,912║ Po prvom pozretí ešte v roku 2000 mi takýto druh filmu moc nehovoril a bral som ho ako nezáživný priemer, teraz(2008) sa k nemu vraciam a nemôžem si pomôcť a musím zmeniť rapídne názor a hodnotenie zmeniť na to najvyššie. Režisér Michael Mann za výdatnej podpory výborných hercov Russella Crowe a Al Pacina nám ponúka strhujúce momentky zo zákulisia gigantického cigaretového konfliktu odohrávajúceho sa v 90.rokoch. "Vypätosť scén prežívame rovnako na svojej koži ako osobne Jeff Wigand ocitnutý v nevyrovnaných praktikách médií a korupčného dodávateľa cigariet." /95%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Al Pacino i Russell Crowe v životní formě. Skvěle natočený film o tom, jaký je svět a že za vší tou špínou je vždycky nějaký člověk, který ctí větší ideály než peníze a bohatství. Velká hra na pravdu ve velmi těžkém filmu, který by málo kdo zvládl jako Michael Mann. Přesah tématu vidíte každý den v trafikách na krabičkách od cigaret a přitom stačilo tak málo a svět se nemusel nikdy nic dozvědět... Více takových filmů, více takových příběhů a lidí. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Eric Roth, Michael Mann .. Ani jako už několik let bývalého kuřáka mě ty nelibé řeči a debata o škodlivosti kouření nepotěšila. Kouření škodí nejen vašemu zdraví! Řemeslná stránka filmu je bez jakýchkoliv debat výtečná .. ta kamera, režijní vedení, scénář a parádní herecké výkony stojí za vidění a díky nim se dá celá stopáž bez újmy na zdravý přežít. Na rozdíl od času stráveném s cigaretou.. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Dvě a půl hodiny dlouhý film na téma "škodlivost kouření" - to vypadá jaká filmařská sebevražda. Jenže tu spíše jde o boj jedince s velkou firmou (podobně Erin Brockovich nebo Vyvolávač deště) a to už má docela velký dramatický potenciál. Navíc jsou tu Al Pacino a Russell Crowe a na ně je prostě radost se dívat. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála thrillerů, kterému nechybí moc příjemný, režijně bravurně zvádnutý "tok vyprávění", jenž nemá výkyvů, nemá hluchých míst a vlastně ani neoplývá vrcholy, což sice zní diskutabilně, ale u delších snímků to může občas bodovat na plné čáře - to je právě příklad tohoto filmu. Obsahově se snad jedná o vylíčení skutečných událostí - no, Serpico to není, ale filmu bych věřil dost. I to obligátní téma malých holčiček a bohužel i astmatu je ještě jakžtakž ukočírováno, kdyby si ho však scénárista ušetřil, asi bych se pěti hvězdičkám nebránil. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Nejvíce zaujme odbarvený Russel Crowe. Jinak tento film patří mezi nadprůměrné business movies ( tak tomu říkám já ). Jo, a kdybyste to nevěděli, kouření škodí zdraví. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO Co je v tabákový firmě prvním a hlavním veřejným tajemstvím?…. Tenhle film není v mé TOP, ale rád se k němu vracím. Téma svobody tisku, precizně znázorněné na příkladu TV společnosti, která svými zájmy, dravostí a bezohledností formuje lidi, kteří pro ni pracují (nebo je to obráceně?). Ale hlavně: tabákový gigant proti bezmocnému chlápkovi (je těžké uvěřit, že je to budoucí Gladiátor), jenž má informace. A že jsou to informace, které by Američané měli znát je přesvědčen i Al Pacino, (pro mě) v super roli investigativce, který nepodráží lidi. Začíná tak hra, ve které se obyčejní lidé ocitají pod příšerným psychickým tlakem a pocity využitého, zlomeného a osamělého člověka snad nejde vyjádřit lépe. Cítím, jaké to MŮŽE být v kůži R.Crowa. Ale NEDOVEDU si to představit. Pak přichází ona chvilka slávy, člověka, který má štěstí, že i když s ním všichni vyjebali, jeden jej ve štychu nenechal. PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jak daleko dokážeme zajít při prokazování pravdy? A co všechno jsme v boji za ni ochotni ztratit, když víme, že proti nám jsou silnější nepřátelé? Mann je tentokrát téměř nerozpoznatelný a tím pádem i selhávající. S daným tématem jsem od něj totiž čekal bombu a dostal novinářské drama s vražednou stopáží, atmosferickým soundtrackem a nepřekvapivě přesvědčivým Crowem a dokonalým Pacinem. Snad kdyby mě alespoň jeden moment opravdu překvapil, mohlo být lépe. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film. Vynikajúco nakrútený a predsa nudný. Tak sa mi zdá, že zručný Michael Mann sa chytil do vlastnej pasce stoj čo stoj nakrúcať "vznešené filmy". Dvojka Pacino/Crowe šplhá na 4*, ale s výnimkou ich výkonov ma Dymová clona príliš nebavila/neoslovila. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nebylo to spatny, ale prislo mi to jako dva ruzny filmy. Prvnich 90 minut je neuveritelna nuda, nic moc se nedeje, Al Pacino hraje docela mdle a Russell Crowe jen cumi a potlacuje emoce, jenze pak prichazi druha polovina a to je bomba. Problemy se zakonama, interview, zaloby, proste parada. Navic oba hlavni herci jakoby chytli dech, Russel zacne hrat fakt vyborne, kdyz se nasere tak se nasere a nic uz neskrejva a Al Pacino zacne podavat svuj klasickej vybornej vykon. I kdyz je film o nejvetsi zalobe cigaretoveho prumyslu, tak ty tri hodiny co film ma jsou fakt zbytecny, vse by se dalo sestrihat do 90 minut, a nebo proste prvni hodinu a pul vyhodit. Prvni cast za 3*, druha za 5*, vysledek 4*. ()

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Zdravé fast-foody?

Zdravé fast-foody?

21.12.2005

Kvalitu jídla bude připravovaný film FAST FOOD NATION posuzovat jinak, než z lékařského hlediska. V připravovaném dramatu režiséra Richarda Linklatera se vše bude točit okolo nejvyšších špiček… (více)

Reklama

Reklama