Reklama

Reklama

Keď ku koncu služby pätica mužov zákona posedáva v jednom z menších podnikov, ani vo sne by ich nenapadlo, že ich spiatočná cesta na základňu sa výrazne skomplikuje. Z vysielačky sa totiž znenazdajky ozve jedna z hliadok, ktorá žiada o pomoc pri preverení známej adresy, o ktorej medzi ľuďmi traduje množstvo strašidelných historiek. Napriek tomu, že sa ani jednému do danej akcie nechce, osud to zariadi inak. Po nešťastnej nehode neďaleko tajomného domu neostáva skupinke policajtov nič iné, ako splniť svoju úlohu. Tentoraz sa však stretnú s protivníkom, na ktorého výzva "v mene zákona" určite platiť nebude! (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (67)

verbal 

všechny recenze uživatele

Některým hororovým expertům prostě stačí k cákání tělních tekutin kolem sebe jen pohyblivé obrázky, které sem tam udělají bubu. A tak tu sebeukrutnější nesmyslné pičoviny končí skoro v červených číslech. Vezměme si například tento nedogrilovaný kebab z prašivého psa. Je to opravdu horor! Dokoukat to do konce. Nejprve si úmorných padesát minut partička krpatých smradlavých Turků příšerně trapně hraje v grand restaurantu U smažené kočky na Gaünery při zoorozhovoru, jak xmrti rádi šukají drůbež a jiné drobné domácí hospodářské zvířectvo. Pro všechny na východ od Bosporu a pár zdejších „milovníků“ patrně fuckt hustý a vzrušující kulturní zážitek! Ten hafan, co ho u toho žrali, však jako polotovar zřejmě chrochtal, a tak je následně Aláh proklel, a odsoudil tak diváka k dalšímu půlhodinovému martýriu, kdy ti pičusové začnou mít kdovíproč halušky, otravně bloumat nějakým opuštěným barákem a „strašlivě“ vrzat dveřmi. Na poslední patnáctiminutovku si je tam odchytí jakýsi komický anatolský Krytinář s kohortou „strašidelně“ zabahněných Osmanů a za doprovodu fuckt debilních, rádoby mystických blábolů se na nich urputně snaží praktikovat Dária Ardženta, což působí až „vražedně seriózně“, asi jako by Fantoci hrál Maniaka v cigánském pornu. To vše „dokonale smysluplné“ a s pointou, která vám bude připadat pičoidní, i kdybyste vyhulili dva lány hašiše. Prostě horor pro „opravdové experty“! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

No ... nevím, co to přesně bylo, ale víceméně se mi to líbilo. Řemeslně perfektně zvládnutý horor s vlastním ksichtem, který disponuje mnoha děsivými, až surreálnými výjevy, ale když to vezmu kolem a kolem, tak očekávání byla kvůli ultimátnímu traileru přecijen o něco výš. V jednotlivých scénách je Baskin čistým hororem v pravém slova smyslu, s hmatatelnou děsivou atmosférou, skvělým gore a výbornými maskami a vizuální stylizací. Nicméně se režisér Evrenol nespokojil s dějově prostou báchorkou o policistech, kteří narazili na černou mši, ale naopak se to pokusil tak trochu na sílu zartovatět. A výsledek se mi nezdá úplně přesvědčivý. Skončilo to nakonec opravdu tak banálně, jak se mi zdá, nebo je za tím něco víc? Nevím. Každopádně je to film, který by měl každý fanoušek vidět a udělat si názor sám, tady neumím ani odhadnout, komu to sedne a komu ne. Za mě nyní 7/10 a asi si to dám s odstupem ještě jednou. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Zase jsem naletěl na hodnocení na CSFD. Tohle byl horror? To byla amatérská sračka a ke všemu turecká! Jediné, co ušlo, tak byl hromadný zpěv v autobusu na písničku z rádia! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Mám hodně rozpačité pocity od jednoho z mých nejočekávanějších hororů letos. Trailer mě bohužel uchvátil až příliš, že se samotný film jeví místy nevýrazný. 50 minut se nic podstatného nestane a až při vstupu do pekla se mi vykouzlil úsměv na tváři, poněvadž tam je atmosféra hutná jako mlha za doprovodu velmi šmrncovní hudby, krásných masek a všudypřítomné špíny. Gore se sice moc nedočkáme, což je škoda, ale určité výjevy/sekvence jsou rajcovní. 65% s odřeným uchem za zajímavý konec a pána pekla, což byla tak nechutná vráščitá Turecká tlama, že příští návštěvu na Kebab hodně zvážím. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Peklo nosíme v sebe.“ Zrejme môj prvý turecký horor v živote (OK, je to koprodukcia s USA, ale aj tak). A nie zlý, hoci obvykle sa nevyžívam v takýchto veciach. Ocením skôr atmosférický, než krvavý horor. Najideálnejšie je podľa mňa krvou v príbehoch šetriť a potom to na diváka v najnečakanejšej chvíli behom dvoch troch scén poriadne vypáliť a je to nezabudnuteľné. Ak doňho gore/splatter túrujem od začiatku do konca, začne to ísť časom do stereotypu a to asi nie je pocit, aký by chcel rozprávač u svojho poslucháča dosiahnuť. Baskin sa začína pokojne (ak nerátame poburujúce kecy o sexe). Chvíľku trvá, kým príde prvý mord. Ale potom sa film nezastaví. Valí na nás jednu úchylnosť za druhou. Nechutné, brutálne a odporné výjavy, miestami rovno psychopatické. Niečo, čo sa nevidí často. Nebavia ma moc takéto nechuťárny, tak ale masky a celkovo efekty sú na vysokej, realistickej, naturalistickej úrovni. Je to nakrútené zručne, technicky na úrovni, profesionálne. A predsa len toto je horor, nie romantická komédia, čiže musím prižmúriť oči a dať vyššie hodnotenie, než aké by si zaslúžil nič-moc scenár. Triková stránka je ale skrátka na nadpriemernej, ťažko zabudnuteľnej úrovni. Tak dávam myslím celkom sľubné hodnotenie 60%. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Čistě ze zvědavosti jsem se zeptal tří náhodných a anonymních uživatelů, jak by tuto novinku hodnotili. K mému překvapení mě nevyfuckovali, naopak mě zahrnuli zajímavými, i když celkem odlišnými názory. Výjimečně tedy nechám za sebe mluvit je. Uživatel č. 1) Jako jeden z největších expertů na horor ve střední Evropě jsem byl zvědavý, jak dopadne tento horor z Turecka. S mojí krásnou přítelkyní (modelkou) jsme si zapálili svíčky, udělali hezkou atmosféru, připravili nachos a zapíjeli ho colou. A jak tedy horor dopadl? Jako správný křesťan chodím do kostela a modlím se, takže mě peklo rozhodně nehrozí, jako těmto policajtům, ale potkat zdejšího záporáka bych rozhodně nechtěl. Zajímavá atmosféra, trocha gore, ale na druhou stranu nic zajímavého. Tento horor hodnotím jako průměr. Uživatel č. 2) Úplný odpad to sice není, a nehraje v něm ani žádná veselá písnička, jak mají Turkové ve zvyku. Ale na ten jednoduchý děj se to až moc táhne, takže jsem v několika případech měl nutkání to přetočit. Moje sestra vydržela 34 minut, pak řekla, že je to sračka a odešla. Příroda skoro žádná, protože se to odehrává většinou v interiérech, HD obraz na mojí 4K televizi značky Panasonic slabší a zvuk v Dolby Atmos na mojích reprácích stál úplně zavyližprdel. Za atmosféru a gore 40%. Uživatel č. 3) Zklamání. Čekal jsem Masterpiece from Turkey, největší Exploitated Gore Massacre ever, jenže 50 minut se čeká na výraznější Action, abychom v závěrečný třetině konečně dostali nějaký ty vnitřnosti, podříznutý krky a vydlabaný oční důlky. Konec ale bizzare a záporák docela hustá držka! Snad o něco líp dopadne další Turkish gore flick – Magi. Spory 5/10, Hydrosféra 7/10, Přepětí 6/10, Fikce 3/10, More 8/10, Tumor 0/10. 70% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdy jsou trochu nadržování exotice, ale rozhodně fajn zážitek, jehož některé momenty jsou perfektní - zaplavení místnosti vodou třeba skvěle vygradované. Konec sice malinko chtěný a čekal jsem, že to půjde víc na kost, ale dobře... nemůžu mít vše. 3 a 1/2 ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Partia piatich policajtov sa po náročnom dni zastaví v bare. Po malej chvíli a plánovanom odpočinku však obdržia telefonát so žiadosťou o podporu pre ďalšiu jednotku. Nie sú velmi nadšení, pretože im je jasné, že je pred nimi dlhá noc a na dobrom pocite im nepridáva ani fakt, že miesto, na ktoré sú povolaní, je známe svojou nepríjemnou atmosférou a mnohými strašidelnými historkami. Po príchode na miesto nájdu opustené policajné auto a navonok prázdnu budovu. Rozhodnú sa budovu preskúmať, ale ešte ani zďaleka netušia, že táto budova je doslova bránou do pekla, takže ich čaká nekonečné utrpenie a fakt, že sú strážcami zákona, v tejto budove nehrá žiadnu úlohu, pretože tu platia úplne odlišné zákony. - Dlho očakávaný fantasy horor z Turecka, ktorý distribuuje moje najoblúbenejšie štúdio IFC Midnight, takže dúfam, že sa tomuto velmi podceňovanému štúdiu konečne dostane aspoň trochu pozornosti. Napriek velkým očakávaniam mal horor Baskin prekvapivo nízke hodnotenie, ale ja som sa chcel o výsledku určite presvedčiť sám a môžem povedať, že výsledok je velmi prekvapivý a Baskin prináša netradičný pohlad na spracovanú tématiku. Prvý záber sa mi zdal na začiatku dosť nezmyselný, ale postupne sa jeho pointa vyjasnila. Baskin potom pokračoval v budovaní dokonalej atmosféry, ktorá však nanešťastie približne v polovici začala miznúť, čo je velká škoda, pretože keby si ju udržal až do konca, bol by to zrejme pre mňa najlepší horor roku 2015, ale takto Southbound neprekonal. V prvej polovici je aj perfektná práca s osvetlením, tieňmi a exteriérmi/interiérmi, kedy aj ten najmenší záblesk svetla pomáha tvoriť mrazivé prostredie. Všetko vyzerá správne hororovo a vôbec by mi nevadilo, keby sa celý horor odohrával v tom nechutnom a správne hororovo špinavom a mysterióznom bufete. Avšak vtedy, keď sa mal Baskin rozbehnúť úplne naplno, sa všetko, čo bolo dovtedy budované, záhadne vytratilo a prišli dosť podpriemerné masky a kopa nezmyselných ťahov v scenári, ktoré môj dobrý dojem o dosť znížili. Vďaka parádnej kombinácii hereckého obsadenia sa na hercov nedá povedať ani jedno krivé slovo. Kombinácia starých ostrielaných policajtov a mladých nováčikov je prinajmenšom zaujímavá a vzájomne si velmi dobre rozumejú a tak fungujú rovnako dobre nepríjemné pasáže, ako aj pasáže, ktoré majú pobaviť. Najlepšou postavou je však král pekla, ktorý je pre žáner horor ako stvorený. Dokonalý soundtrack sa ihneď zaradil k mojim najoblúbenejším hororovým soundtrackom vôbec a už som si ho od dopozerania pustil asi desať krát. Nechýbala ani krv a zopár vnútorností, ale u hororu tohto štýlu by som toho potreboval viac. Trochu mi je lúto, že fantasy bolo dosť prehnané a občas bolo použité na úkor hororu. So zobrazením pekla a démonického sveta sa taktiež úplne nestotožňujem, ale tieto veci si musím poriešiť vo svojom vlastnom horore a nie v horore od frajerov z Turecka. Radšej by som v tomto koncepte uvítal obrovský pekelný gorefest, ale zase musím pochváliť obrovskú snahu tvorcov z Turecka, ktorí prišli na hororovú scénu s takýmto parádnym prekvapením. Bola to rozhodne nepríjemná prechádzka peklom. A to má táto krajina ešte ďalšie hororové eso v rukáve v podobe velmi očakávaného Magi. () (méně) (více)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Osmanské švestky dušené na vině zmutovaným masterchefem Karlem Hálou? Ne, nejedná se o kuchařskou show, nýbrž o decentně surreální, Fulciho braky poznamenané soudní líčení s kvintetem cajtů v předpeklí. Požadovat hlubší vykreslení charakterů je stejně zbabělé, jako nesmlouvat na tureckém trhu, gore fetišisty polaská pár vkusných puštění žilou, propojení se světem snů připomene kotelníka Freddyho a finále přeskakující gramofonové desky přinese možný výklad nekonečných muk pekelných. A nebo se s ohledem na vizáž a mentorství vůdce sekty jednalo o pokračování Turkish Star Wars s podtitulem Yoda ´s Return.. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby jeden z nejkoukatelnějších Turkey horror movies. Celý to preškrtala ta mysteriózni krimi zápletka. Kto si užíva soft gore s mysteriózním nádechem, ten si to užije. Mne ale to baterkovanie vadilo a záverečný orgie balans sklamal. Bylo i lepčí. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

TOTO mal byť ten dlho-očakávaný, intenzívne hororový, turecký trip do pekla?!? Ehm, ehm, ja som tam videl skôr tú ich národne tradičnú telenovelku, s pomerne snaživo temným vizuálom, kde sa tvorcovia pokúšali silou-mocou natlačiť kus Silent Hillu, resp. Hellraisera.. Niečo vyšlo, niečo nie, pozrieť sa to dalo, ale že by som sa k tomu niekedy vrátil, alebo o tom niekomu išiel rozprávať, tak to určite NIE. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keď ku koncu služby pätica mužov zákona posedáva v jednom z menších podnikov, ani vo sne by ich nenapadlo, že ich spiatočná cesta na základňu sa rapídne skomplikuje. Z vysielačky sa totiž z nenazdajky ozve jedna z hliadok, ktorá žiada o pomoc pri preverení známej adresy, o ktorej medzi ľuďmi traduje množstvo strašidelných historiek. Napriek tomu, že sa ani jednému do danej akcie nechce, osud to zariadi inak. Po nešťastnej nehode neďaleko tajomného domu, neostáva skupinke policajtov nič iné, ako splniť svoju úlohu. Pre tento krát sa však stretnú s protivníkom, na ktorého výzva "v mene zákona" určite platiť nebude! Miestami skvostná atmosféra v doprovode kadejakých čudesných zvukov či skvelého soundtrecku, obohatená o skutočne zaujímavé "haluško" scény, povýšila tento snímok do pre mňa nadpriemerných hodnôt. Keď k tomu prirátam tu ľahkosť príbehu, ktorý sa vyhol zbytočným komplikáciám + solídne spracované masky spolu s dostatočne nápaditými hororovými pasážami, ozaj nemôžem inak, iba chápať vysoké hodnotenie podaktorých fanúšikov hororu. Nejaké to gooríčko sa taktiež objavilo, aj keď je pravdou, že príležitostí bolo zrejme viac. Vďaka nadšeniu z vývoja deja prvej hodinky som dúfal v dostatočne zaujímavý záver, ktorý by naplnil moje veľké očakávania. No a po spustení opony môžem smelo vyhlásiť, ÁNO, takto nejako si predstavujem horor na vyššej ako priemernej úrovni - 70% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní horor jako art? Proč ne, jenže občas jsem si už z těch táhlých záběrů fakt rval vlasy na hlavě. Potom už naštěstí dorazí mrazivá atmosféra, strach z neznámého a sympatická brutalita, a jedeme do finále... ale chtělo to prostě míň úvodního dramatu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Surrealistický mystery snímek sází na výbornou kameru, skvělou hudbu a temnou atmosféru. Hlavní dějová linie je poměrně jednoduchá. Skupina policistů se večer občerstvuje v místním bufetu a baví se o análním sexu. Jednomu z poldů se udělá špatně, takže se vydávají domů. Leč urgentní hlášení změní nejen jejich cestu, ale i osud. Cílem, kde mají pomoci, je tajemné místo se třemi chrámy. Místo opředené strašidelnými historkami. Jakmile vstoupí policisté do podzemní svatyně, není návratu. Hlavní linie vyprávění je přerušována snovými výjevy, které postupně splývají s realitou. Divák se dočká pekelné fantazie jako z klasických italských hororů šmrcnutých Clivem Barkerem. Film pro menšinové publikum, běžný divák bude nejspíš zmaten, znechucen a kdoví, co ještě... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Hlavní chybou byl hned začátek v hospodě, kdy místo toho, aby si divák získal pozitivní vztah k postavám a mohl se s nimi později hůře loučit, tak je to tu právě naopak. Partička policajtů si v hospodě vylívá zlost, že zrovna ten den neměli čas obšťastnit nějakou kozičku s vemínkem a tak si zlost vybíjí na hospodským a dělají bordel. Hrdinové nám moc k srdci nepřirostou a pak když přijde na kuchání jednoho po druhém, tak vám to je celkem fuk a nepomůžou ani snaživé gore scény, ani modročervené barvičky prostředí. Ale aspoň se tvůrci z Turecka snažili a vizuálně to nevypadá špatně. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Tak mne tu príšerne chýbala nejaká - akákoľvek - (ideálne rozumná) pointa. Pretože obsahovo by som dal inak palec hore a taktiež aj za gore prevedenie, ale nemalo to ani hlavu ani pätu, čo vo výslednej hodnote veľmi kazilo celkový dojem. A navyše ten záver stál vážne za prd. Jednoducho "dafak" lvl 99. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tohle mě úplně minulo. Hodnotím průměrně čistě jen z objektivnéího pohledu, protože práci si s tím někdo dal a nekouká se na to moc dobře, což je v podstatě známkou kvalitního hororu. Jinak první půlka celkem nuda, střed kraluje fajn napětím a neznámem, předfinále ocení i milovníci gore a torture, což já zas až tak nejsem (a večeřel jsem u toho zrovna), konec jen podtrhuje rozpačité pocity. Jako jo, lepší než polovina hororů, které sjedu, ale můj happy koutek toto není. 55% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Čakal som tureckú, hororovú pecku a dostal som len zmes nejakých nesúrodých halucinácií bez ladu a skladu, ktoré sa snažili zaujať svojou brutalitou s prímesou niekoľkých šokujúcejších scén a nesympatických postáv. Niečo z gore sa síce podarilo, ale to ostatné ma vonkoncom nezaujalo, skôr len takmer unudilo. A ten záver... no neviem, prišlo mi to ako keby z toho na poslednú chvíľu chceli po pointovej stránke ešte niečo vydolovať, no podľa môjho názoru išlo iba o chabý pokus. 40/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Baskin je turecká hororová podivnost, která určitě nesedne každýmu. Určitě neoslní herectví a film má i slabší a nudné pasáže. Naštěstí má i spoustu povedených scén a ke konci je to celkem solidně našláplý. Za mě je to solidní průměr. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Trocha tej blízkovýchodnej exotiky ešte nikoho nezabilo, ale treba vopred upozorniť, že v tomto prípade to nie sú brušné tanečnice. I keď s bruchami a sexom to niečo spoločné predsa len mať bude....Akýsi Evrenol podľa mňa preukazuje solídny cit pre žáner, čo znamená, že s divákom ale zľutovanie nemá a tobôž s postavami. Predstavuje nám záporáka, ktorý strčí do kapsy väčšinu magorov hororovej západnej produkcie a tento ksicht si zapamätáte do konca života, respektíve sa vám niekedy o ňom určite bude snívať. Film sa delí na dve odlišné polovice, alebo možno ešte lepšie na odlišné tretiny a každá z nich má svoje výrazné "kúzlo". ()

Reklama

Reklama