Reklama

Reklama

Z Ruska do Íránu - přes divoké hranice

(seriál)
  • Česko Z Ruska do Íránu: Cesta přes Kavkaz (více)
Velká Británie, 2017, 3 h 2 min (Minutáž: 44–47 min)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Ve svém nejnovějším seriálu sleduje Levison Wood impozantní horský masiv Kavkazu, z jižního Ruska do Azerbajdžánu. Procestuje Gruzii a Arménii a dostane se až do Íránu – dosti tajuplné země, která se už řadu desetiletí prakticky uzavírá před západními návštěvníky. Hory se zasněženými vrcholky, kaňony a vulkanické plošiny, po nichž tvůrce seriálu cestuje, leží na hranici mezi Evropou a Asií a kdysi tvořily součást legendární Hedvábné stezky. Levisona na jeho pouti pronásleduje tajná policie, vstupuje do zapomenutých válečných pásem, přičemž se setkává s mnoha podivnými postavami: cestu mu zkříží lovci vlků se zlatými zuby, mnichové skrývající se před světem, s matkami, jejichž synové bojují na straně Islámského státu, a na scéně se objeví i motorkářská banda z Íránu. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (2)

dalziel 

všechny recenze uživatele

Úchvatný cestopis mapujúci 4180 km dlhú cestu z Ruska do Iránu ku Kaspickému moru naprieč Kaukazom , ktorý má stále čo ponúknuť aj pri opakovanom pozretí. Nádherné scenérie, srdečnosť ľudí, kultúrne zvyky humor sprievodcu sú v perfektnom pomere pre vytvorenie tohto  nezabudnuteľného dokumentu. ()

wdc 

všechny recenze uživatele

Ne že by to bylo příliš poučné o konkrétní zemi (k tomu jsou lepší jiné dokumenty) ale trochu se nahlédne do života tamních lidí a atmosféry a to už tolik není vidět. Občas trochu přisprostlé a hurá, ale celkově dobré. ()

Reklama

Galerie (15)

Reklama

Reklama