Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

V nacistické Třetí říši a šílených plánech jejího vůdce Adolfa Hitlera hrál okultismus jednu z hlavních rolí. Strůjce holocaustu Heinrich Himmler věřil astrologii. Jakožto jedné z klíčových osobností nacistické strany se mu podařilo vlastní fascinaci mystickými silami a veškerým nadpřirozeným hluboce zakořenit do srdce SS. A to natolik, že se rozhodl stvořit armádu ke všemu svolných otroků – Hitlerovy zombie. Samotný Hitler nepochyboval o moci černé magie a účinku psychických schopností. K obojímu přihlédnul, když vymýšlel vojenské strategie, i v rámci válečné propagandy. Nacisté dokonce úspěšně zneužívali křesťanskou víru a snažili se vykreslit Hitlera jako spasitele po vzoru Ježíše Krista. Ale to není zdaleka všechno. (TV Prima)

(více)

Recenze (7)

Marze 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem na TV Prima Zoom a TV Seznam. Nacismus a okultismus je zdá se hrozná kombinace. Pěkné historické téma. ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Člověka, který na dané téma četl už nějakou knížku, seriál nenadchne, protože se tam nedozví nic nového. Druhý díl není o okultismu, ale o ovlivňování Vatikánu, což je regulérní propaganda, ne tajemno. A třetí díl uzavírá celý seriál jako málo jdoucí do hloubky. Škoda. ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavá serie s novými poznatky a pohledy na období třetí říše. Němečtí pohlaváři i ti nejbližší vůdci věří neskutečným myšlenkám v čele s Himmlerem, díky kterým si umanuli vymítit nepohodlné jednotlice i celé rasy. Některé starodávné příběhy (ancient stories) a mýty o které se Nacisté opírají mají svůj pravdivý základ. Bohužel je znásilňují a překrucují. Chtějí se navrátit k myšlence čisté rasy, která se vrací daleko do historie. Až do období Atlantidy ne jen té bajné Atlantidy, ale celého kontinentu. Nemohou už ani by chtěli něco takového nastolit. Navrací se ve své ideologii také k pohanství, které z původního respektu a pokoře k přírodě přerostlo v uctívání a obětiny ve jménu temných bytostí. Na dokument se dívám opakovaně a nepřestává mě udivovat. /2023/ ()

Tipko 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý pohľad na nacistickú ríšu v súvislosti s jej spojením s okultizmom. To, ako dopadla, je dôkazom toho, že s okultizmom sa neradno spájať, lebo za ním je diabol a jeho následky môžu byť desivo katastrofálne. Netreba však opomenúť i skutočnosť, že aj iné vlády, nielen tá Nemecká, sa ním zaoberajú. Nesúhlasím ale so všetkými informáciami v trojdielnej sérii, napr. s tou, že by pápež Pius XII. podporoval atentáty na Hitlera. ()

Galerie (77)

Reklama

Reklama