Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vražda, rozporuplný soudní proces a zakázaná láska. To je Zubaté Oostří, thriller ostrý jako břitva o zločinu a vášni. Bohatá velmi známá žena je brutálně zavražděna. Smrtící zbraní je lovecký nůž se zubatým ostřím. Jeff Bridgess hraje Jacka, manžela oběti a také hlavního podezřelého. Jeho obhájkyně Teddy Barnes si je jistá, že je Jack nevinen. Brzy s ním navzdory všem etickým zásadám prožívá milostný vztah. Jack je okouzlující, ale je opravdu nevinen, jak se zdá? Nebude Teddy jeho další oběť? Strhující závěr filmu je jeden z důvodů, proč bylo ZUBATÉ OSTŘÍ opěvováno kritiky a nominováno na Oscara. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (70)

aluna 

všechny recenze uživatele

Ty Nebezpečné známosti Glen Close, prožívající profesní morální očistec, jaký jen ženská, jež výrazně přispívá k verdiktu, zda-li vinná či nevinná osoba stráví následujících 30 let v lochu neřku-li hůř, může mít, jednou přivedou do hrobu. Ale buďte coby obhájkyně nestranná, když to na vás Jeff nenuceně vybalí s plnou parádou včetně projížďky na koních! Motivů vraždy je celá řada, od peněz, lásky, sexu, ega, čirý nenávisti, malýho nepohodnutí, závisti až po prostý potěšení z jatek, někoho by k násilnýmu aktu nedohnalo ani stádo volů, jinýmu stačí blbec jeden. Nesuď knihu podle obalu vs. první dojem je obvykle správný. Účel světí prostředky, ale někdy jen, když je svatý sám účel. A pak se v tom všem má chudák Glen, která tak jako tak bude balancovat na hraně pěkně zubatýho ostří, vyznat. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V osemdesiatych rokoch to možno vnímali ako špičkový thriller, ale okrem úvodu a záveru to v podstate ani thriller nie, ale skôr krimi dráma, kde sa nám obhajkyňa zaláskuje, lenže divák od začiatku do konca s určitosťou vie, že ten hajzel to urobil. Vôbec sa nenechal priestor na nejaké prekvapenie alebo dve možnosti. Škoda tej prehľadnosti. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nadprůměrný thriller, kterému se umně podařilo zkombinovat právnický souboj, krimi-zápletku i vyostřené romantické drama. Největším a nejtrvalejším pozitivem, díky němuž se snímek vyplatí zhlédnout třeba i dvakrát, je ústřední dvojice Jeffa Bridgese a Glenn Close, jejichž vztah je zajímavý od začátku do konce. Nic proti výkonu Roberta Loggii, ale dle mého názoru by si oscarovou nominaci nejvíce zasloužila právě Glenn Close. Potěšil mě i závěr filmu, čekal jsem ještě jeden zvrat, ale bez něj je film o dost čistší a logičtější. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Po smrti manzelky Jacka (Jeff Bridges) se on stava hlavnim podezrelym a za pomoci presvedcive obkajkyne, ktera mu veri, se snazi ziskat soud na svoji stranu. Film u ktereho divak musi davat dobry pozor na deni na platne a nesmi nechat zvyklat dobrymi herci ve svych rolick, protoze pravda je jenom jedna. 70% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Od začátku jsem si říkal, že osmdesátky v USA nabídly celou řadu zajímavých filmů. Potají jsem doufal, že i tenhle film by mohl být s tou poctivou starou atmosférou, která z amerických filmů té doby přímo tryská. A taky že jo. Herci naprosto skvělí, i když Glenn Close ještě asi o dva stupně lepší. Místy slabší právnické drama, ale ke konci naprosto luxusní thriller, který si tu čtvrtou hvězdu prostě zaslouží. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • Písací stroj je presne ten istý, na ktorom Joe Eszterhas písal scénar filmu. (ladko)

Reklama

Reklama