Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vražda, rozporuplný soudní proces a zakázaná láska. To je Zubaté Oostří, thriller ostrý jako břitva o zločinu a vášni. Bohatá velmi známá žena je brutálně zavražděna. Smrtící zbraní je lovecký nůž se zubatým ostřím. Jeff Bridgess hraje Jacka, manžela oběti a také hlavního podezřelého. Jeho obhájkyně Teddy Barnes si je jistá, že je Jack nevinen. Brzy s ním navzdory všem etickým zásadám prožívá milostný vztah. Jack je okouzlující, ale je opravdu nevinen, jak se zdá? Nebude Teddy jeho další oběť? Strhující závěr filmu je jeden z důvodů, proč bylo ZUBATÉ OSTŘÍ opěvováno kritiky a nominováno na Oscara. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (70)

genetique 

všechny recenze uživatele

Už v polovici filmu som si pekne vyselektoval ďalšie scény takmer presne som vedel, čo sa dopredu stane. To, že má film skvelo zahraté postavy, neospravedlňuje fakt, že má hrozne predvídateľný scenár. Navyše romantická zápletka pomerne chladná a Glenn Close som znova neprišiel na chuť. 60%. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Ale ano. Toto soudní drama řízlé thrillerem se mi líbilo. Působivé herecké výkony - Jeff Bridges, ačkoliv nevím jestli to bylo jeho záměrem (pevně věřím že ano, protože je to můj oblíbenec :-) ), výborně mnohokrát předvádí i s přispěním povedeného scénáře mystifikační a mnohokrát i demystifikační výkon, až mi z těch režisérových informací a dezinformací šla hlava kolem. Glenn Close a Peter Coyote taktéž ukazují své právnické kličky v nadprůměrném stylu a já jsem si rád počkal na ten finální záběr. 75% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Od začátku jsem si říkal, že osmdesátky v USA nabídly celou řadu zajímavých filmů. Potají jsem doufal, že i tenhle film by mohl být s tou poctivou starou atmosférou, která z amerických filmů té doby přímo tryská. A taky že jo. Herci naprosto skvělí, i když Glenn Close ještě asi o dva stupně lepší. Místy slabší právnické drama, ale ke konci naprosto luxusní thriller, který si tu čtvrtou hvězdu prostě zaslouží. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

"Throwback Thursday #17" - Každý čtvrtek se vracím do filmových 80. let v rámci akce "Throwback Thursday" a tento snímek byl první vylosovaný. Jagged Edge je starší předchůdce 90's soudních thrillerů o vraždě, kde se postupně rozkrývají vztahy a okolnosti vraždy a kde divák do poslední chvíle neví, jestli je hlavní postava opravdu vrah nebo ne. Režie se ujal Richard Marquand, který je známý především režií SW Epizody VI. Na scénáři se rozcvičoval Joe Eszterhas, který později napsal thrillery Basic Insticnt, Sliver nebo Nowhere to Run. Jeffa Bridgese mám rád v podstatě všude, což se bohužel nedá říct o Glenn Close, která mi přišla hrozně nesympatická už jako Cruella. Ve veldjších rolích září Robert Loggia (netradičně v kladné roli) a Peter Coyote jako státní zástupce. Hraje tu i Lance Henriksen, a to pár minut na začátku v roli vyšetřovatele. Celkově je těžké film hodnotit, mám z něho totiž pocit, že režisér balancoval někde na pomezí soudního dramatu a thrilleru a u balancování zůstalo, protože film není čistě ani jedno. Většinu času je to totiž spíš soudní drama, s trochou thrilleru na začátku a v úplném závěru. Kdo má nakoukané podobně laděné filmy, bude pro něho závěrečné rozuzlení předvídatelné. To mohlo být i trochu napínavější. Co naopak musím vyzdvihnout, je ten mrazivý "vraždící" hudební motiv Johna Barryho, který by s přehledem zapadl do kteréhokoliv dobového slasheru. Film je považován za komerční úspěch, když v pokladnách kin utržil 45 mil $. Viděno na Cinemaxu. 3* ()

crozet 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem v TV premiéře, jež se kupodivu příliš nezdržela oproti samotnému datu uvedení filmu do kin - tedy je tomu dávno (na I. programu). Jako dítě jsem samozřejmě nelibě nesl institut filmů "s hvězdičkou", každopádně úvodní náležitě ostrá scéna, abych tak řekl, která coby teze uvádí diváka do příběhu, mne později ještě dlouhou dobu děsila před usnutím - takže to jsem měl asi za trest nebo co. Odbočka: Když už jsem se rozvzpomínal na dětská traumata, nemohu nezmínit snímek "Ztracená tvář" (1965, hl. role V. Brodský). Zpět z odbočky: Závěrem bych sdělil, že kde se objeví Jeff Bridges, nečekejme rozčarování ani ztrátu času - ale to, jak vědí všichni protagonisté PRKEN, CO ZNAMENAJÍ SVĚT, popř. my všichni prostí milovníci KUMŠTU, je o něm dobře známo. V TÉTO ZEMI, pokud možno.. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • Písací stroj je presne ten istý, na ktorom Joe Eszterhas písal scénar filmu. (ladko)

Reklama

Reklama