Reklama

Reklama

Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů

  • Česko Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediho (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Luke Skywalker nechce nechat svého přítele Han Sola uvězněného v karbonitu, a proto přilétá na svou rodnou planetu Tatooine, aby ho zachránil. Solo je teď v rukou Jabby Hutta, který Sola získal z rukou lovce, Boba Fetty. O záchranu Sola se však pokusila i princezna Leia se svými přáteli. Bohužel neuspěli a jsou také v držení odporného Jabby. Luke se nechá Jabbovými poskoky naoko chytit a ve chvíli, kdy mají být on a jeho přátelé předhozeni pouštnímu monstru, všechny osvobodí. Luke následně odlétá na planetu Dagobah, kde vyhledá starého mistra Yodu. Luke po něm chce dokončení výcviku, místo toho se však od umírajícího Yody dozvídá, že je hotovým Jediem. Yoda také Lukovi oznámí, že je poslední nadějí Jediů při boji s Temnou sílou a jejími představiteli, Darth Vaderem (Lukův otec) a císařem Palpatinem. Po smrti Yody se Lukovi zjeví Obi-Wan a oznámí mu, že princezna Leia je ve skutečnosti jeho sestrou. Císař zatím dokončuje novou bitevní stanici, Hvězdu smrti. S ní hodlá úplně rozdrtit povstalce a donutit Luka, aby přešel na jeho stranu. Společně s Lukovým otcem, Darth Vaderem, by pak byli navěky neporazitelní. Luke se vrací za svými přáteli a společně s nimi plánuje útok na Hvězdu smrti. Plán je jednoduchý – část povstalců vedená Solem se má vylodit na měsíci Endoru, kde je ovládací stanice ochranného štítu Hvězdy smrti. Solo se svými lidmi má tuto stanici zničit, a tím Hvězdu připravit o její ochranu. Toho mají využít letecké jednotky povstalců a mají na Hvězdu smrti zaútočit a zničit její energetické zdroje... (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (956)

H34D 

všechny recenze uživatele

Režisérsky i scenáristicky velice podobné episodě IV (tzn. nic moc, opět některé neakční scény zavání nudou), avšak pořád je to svět Star Wars, který prostě nemůže být špatný, navíc parádní závody v lese a velkolepý závěr se spolehlivě postarají, aby Jediho návrat neznamenal žádné zklamání... Naopak ve mě možná i zanechal příjemnější pocity, než obecně lépe hodnocená episoda V. PS: Co měli jako znamenat ti oživlí plyšoví medvídci? Snad Georgemu Lucasovi nedochází nápady, protože inspirovat se při pohledu na svou postel nebyl úplně nejlepší nápad. 8/10 ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Ó klokotavý to filme, ty nevýslovně nesmírné, vesmírné vyvrcholení jedné nebezpečně dokonalé ságy... Ó mano to nám z nebe spadlá, tak dva z druhu tvého před tebou, jak krásný to vrchole, ty skvostný díle, poslední části, brilantní souboji, dobra - zla střete - zbožňuji tě. A to štětka drát hodně. [ano, vím že je tenhle komentář neskutečně pitomý, nedůstojný a i jinak dokonale špatný, ale nemohl sem si pomoci, třeba jednou spáchám komentář hodný velikosti tohoto díla] ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V tomto filme dochádza k najväčším bitkám a najdôležitejším duelom, ale napriek tomu sa cítite, ako by ste dochádzali samospádom niekam na konečnú električky. Všetko je akoby jasné a vy sa len dobre bavíte (aj keď podvedome viete, že to skončí a .. bude koniec. Aj Návrat Jediho musíte mať niekde v kútiku duše radi. Sú to Star Wars so všetkým čo k tomu patrí. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Hviezdne Vojny: Epizóda VI - Návrat Jediho" najznámejšia a doposiaľ aj najkvalitnejšia filmová vesmírna sága vrcholí. Nadišiel čas pre finálny stret. Podarí sa povstalcom zvrhnúť Imperátora? Alebo zvíťazí temná strana Sily? Že neviete o čom to tu píšem? Nepoznáte Luka Skywalkera? Han Sola? Chewbacca? Darth Vadera? Robotických C-3PO a R2-D2? Majstra Yodu? Nič vám nehovorí meno Obi-Wan Kenobi? Nepoznáte ani krásnu princeznu Leiau? Nie? Potom nechápem ako ste sa dostali na stránky čsfd. Či už ste alebo nie ste obdivovateľom sci-fi, tak vidieť túto výnimočnú sériu George Lucasa, by malo byť pre všetkých povinnosťou. Pretože je to dielo, ktoré sa výrazným spôsobom zapísalo do histórie svetovej kinematografie. Nech Vás sprevádza Sila. ***** ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Chápu, že infantilizace (spielbergizace) příběhu vyplývá z pojetí trilogie jako tříaktového dramatu s expozicí, krizí a katarzí. Uvolnění je ale přílišné v kontrastu s naprosto vážnými scénami, v nichž vystupuje Darth Vader. Působivé zakončování nesmrtelnými mýty inspirovaného hlavního příběhu (přičemž ony mýty se zde díky částečně fantasy stylizaci derou na povrch více než dříve) je tak neustále bržděno natahovanými akčními scénami (už jen ten nastavovaný prolog), v nichž jsou všichni kromě Lukea víceméně jen do počtu a vztahy mezi nimi se příliš nevyvíjí (vyjma dalšího "velkého" rodinného odhalení). Vyprávění je navíc zaplevelené nadbytečnými příšerkami (z nichž Ewokové jsou alespoň nechutně roztomilí), které zřejmě bylo Lucasovi líto nepoužít. Být z celého filmu použito jen závěrečných třicet minut (třeba jejich přilepením na konec předchozí epizody), nepůjde o velkou ztrátu, nepopírám zároveň, že z čistě atrakčního hlediska jde stále o výbornou zábavu. 75% Zajímavé komentáře: Amarcord_1, Rex Mundi, PALINO, Indy ()

Galerie (187)

Zajímavosti (159)

  • Jazyk Ewoků je inspirován tibetštinou. (sibuk)
  • Režisér Richard Marquand ztvárňuje řidiče kráčejícího tanku AT-ST, jehož kokpit obsadí dva Ewokové a jeho samotného zmlátí do bezvědomí. (-bad-mad-wolf-)
  • Původní plakáty s původním názvem filmu „Revenge of the Jedi“, které už byly vytištěny, se stahovaly pár týdnů před premiérou. Dodnes jsou velkou sběratelskou raritou. (sator)

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

Super Mario zdolal 1 miliardu

Super Mario zdolal 1 miliardu

01.05.2023

Snímek Super Mario Bros. ve filmu od společností Nintendo a Illumination oficiálně po 26 dnech od premiéry překonal hranici 1 miliardy dolarů. Dohromady to je 490 milionů ze Severní Ameriky a 532 ze… (více)

Star Wars a Pán prstenů se dočkaly obří pocty

Star Wars a Pán prstenů se dočkaly obří pocty

15.12.2021

Americký národní filmový registr se letos opět rozšířil o několik významných děl, mezi něž byl konečně zařazen také fantasy počin režiséra Petera Jacksona Pán prstenů: Společenstvo Prstenu. Snímek z… (více)

Reklama

Reklama